Reklama

Reklama

Shtolnya

  • Ukrajina Штольня (více)

Obsahy(1)

Kedysi dávno nosili Slovania temnému Bohovi Perúnovi ľudské obete, až kým ich krvavý zvyk neukončili kresťanskí misionári. V súčasnosti sa päťčlenná skupinka vysokoškolských študentov z Kyjeva vyberie so svojím profesorom archeológie na menšiu expedíciu, aby našli vzácnu sošku Perúna. Ráno však profesora nenájdu, a tak sa ho rozhodnú hľadať v podzemných tuneloch. Netušia však, že sa v tomto labyrinte stratia a budú musieť bojovať o holý život. (ricci.s)

(více)

Recenze (5)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nemusíte ani rozumět každému slovu, film stačí vidět v cizí řeči. Vypráví se zde starý známý příběh o partě nepříliš sympatických, v některých případech nepříjemně afektovaných postpuberťáků, kteří z nepochopitelných důvodů lezou tam, kam nemají...100x viděno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No dobrá, příběh netřeba rozebírat, prostě archelogové s profesorem jedou na expedici, jsou tam přes noc a ráno se proberou a profesor fuč. Tak ho jdou hledat do podzemí. Největší problém je v tom, že jim nedojde, že se tam ztratí. Btw, opět skupina plná nesympatických lidí, ačkoli tady se výjimky najít dají. No, zpátky, příběh je tupý a známý z několika jiných filmů... A navíc jsem se do toho vůbec nemohl dostat, až někde v posledních 20 minutách. Má to ale i plusy, herci hrají kupodivu slušně, na konci je i konečně nějaké napětí. Na poměry Ukrajiny to celkem ujde. Ale víc jak 2* si to ode mě nezaslouží. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o skupinke študentov, ktorí sa vyberú na expedíciu, aby našli vzácnu sochu slovanského Boha Perúna. Narazia na podzemné tunely, v ktorých zablúdia a jeden po druhom zomierajú. Prvý ukrajinský horor, čo som videl, a nebola to taká katastrofa, ako som si myslel. Námetom mi film strašne pripomína Catacombs, akurát s tým rozdielom, že od Catacombs som čakal veľa a nedostal som nič, zatiaľ čo od tohto filmu som nečakal nič a dostal som aspoň niečo. Miestami to malo solídnu atmosféru, dokonca aj herci hrali celkom realisticky. Na filme sa však poriadne podpísal nízky rozpočet a záver bol totálne na hovno. No ako môže jeden študent vyhodiť lano do takej výšky a ešte nejakým zázrakom po ňom vyliezť, keď sa ani nemalo o čo zachytiť? A tých prváckych chýb v scenári bolo oveľa viac, napríklad keď voda zaplavila miestnosť, dievča liezlo cez otvor v stene, ale tam sa nejakým záhadným spôsobom voda nedostala... Takže ak by som to mal zhrnúť, bol to určite podpriemerný horor, ale na ukrajinské pomery to celkom ušlo. ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Příběh o skupině studentů archeologie, kteří zabloudí v podzemí, kde se je snaží jedonoho podruhém zabít Perunův velekněz je spíše jen ubohou kopií různých hororových hříček, které známe běžně z amerických kin. Pár zápletek se zde nápadně podobá hororům 'Záhada v Blair Witch' a dalším s podobnou zápletkou uzavřených prostor. Tragikomedii tohoto filmu je, že ukrajinské reálie jsou zde vyobrazeny ve stylu, jako by se vůbec neodehrávaly na Ukrajině, ale někde v Americe. Studenti jezdí v nablískaných autech, chodí ve značkovém oblečení apod. Některé plytké dialogy spíše budí smích než strach a u některých osob jsem se nemohl dočkat, až konečně zemřou, protože mi skutečně lezly od začátku filmu pěkně krkem. Jediné co mě skutečně zaujalo byl závěrečný boj o přežití zbývajících osob, který skončí kupodivu dobře a závěr je pak následně vystřižený jak z romantického filmu (už je chybí Phil Collins, který by s zazpíval něco pěkného s Meg Ryan a budu mít pocit, že jsem se dodíval na romanticky horor z Hollywoodu). ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

Pecka!! Tak tohle se Ukrajincům opravdu povedlo, tohle jsem nečekal!!! Hutný napínavý horror který strčí do kapsy většinu dnešních... Ze začátku jsem si říkal že tu něco nehraje, no přece ti Ukrajinští teenageri se chovali jako Amíci a bilo to do očí. Ovšem poté až došlo na krizovou situaci to mělo docela jiný průběh. Bylo to opravdu strašidelné a atmosferické. 5* ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama