Reklama

Reklama

Obsahy(1)

45 dní, 0 nocí, 600 km pěšky, 11 dnů na svislé stěně, 4 kluci, 1 holka .... Nicolas Favresse, Sean Villanueva, Olivier Favresse, Stephane Hanssens a Silvia Vidal na horolezecké expedici na Baffinově ostrově v kanadské Arktidě. K Mount Asgard to bylo 60 km, museli se udělt 5 letů, aby si dopravili všechno své vybavení a jídlo na základnu, nebo také 600 km pěšky. To jim však nezabránilo vzít si s sebou své hudební nástroje na cesty: plechovou píšťalku, mandolínu, harmoniku a hrnce a pánve jako bicí nástroje. Tráví 11 dnů ve stěně a snaží se o volné lezení severo-západní stěnou věže Mount Asgard. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

(více)

Recenze (3)

Alvin 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi Asgrad Project a Asgrad Jamming je výstižně zachycený už v samotných názvech. V prvním případě má americký team svůj „projekt“ pečlivě naplánovaný, včetně závěrečného efektního seskoku ve wingsuitech, v tom druhém se čtveřice Belgičanů a jedna Španělka hlavně dobře baví a mimo to taky lezou tu samou stěnu. Asgard Project má moderní vizuál a říznou hudbu přesně podle posledních trendů „extreme outdoor“ filmů, v Asgard Jamming hrají sami horolezci a vůbec ne špatně. Sportovní výkon v obou případech za 5, umělecký dojem 3 pro Ameriku, 5 pro Belgii. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Film nabízí nejenom skvělé záběry hor, ale i orginální hudbu a humor těchto 5 horolezců. Několik týdnu nosili své vybavení pod vrchol hory. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010. Podobný film The Asgard project (Velká Británie, 65 min.), nejdříve shodili vybavení z letadla, pak si horolezci skočili na místo výstupu a pak z vrcholku hory. Skvělé záběry okolních vrcholků. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010. ()

Reklama

Reklama