Reklama

Reklama

Dívka odjinud

(seriál)
Kanada, (2010–2015), 56 h 18 min (Minutáž: 43–44 min)

Hrají:

Anna Silk, Kris Holden-Ried, Zoie Palmer, Ksenia Solo, Lee Rose, Emmanuelle Vaugier, K.C. Collins, Richard Howland, Kristi Angus, Kim Roberts, Hubert Boorder (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Lost Girl je fantasy seriál, ktorý začala vysielať stanica Showcase. Príbeh sa točí okolo hlavnej hrdinky menom Bo (Anna Silk), ktorá má nadprirodzené schopnosti a živí sa sexuálnou energiou ľudí. Ako malá vyrastala so svojimi rodičmi a ani len netušila čo sa v nej skrýva, až po jej prvý pohlavný styk, keď vysala z jej priateľa život. Teraz, sama a vydesená vyráža na cestu životom pričom zistí, že patrí medzi druh Fae, známy najmä z legiend. Aby toho nebolo málo, taktiež zistí, že ako Fae nie je sama a tak sa vydáva zlatou strednou cestou medzi Fae a človekom, aby odhalila tajomstvo svojho pôvodu. Spolu s jej ľudskou parťáčkou Kenzi a Dysonom, sexy policajným detektívom tak týždeň čo týždeň pomáhajú ľuďom alebo Fae dostať sa z ich problémov. (U_S_O)

(více)

Recenze (56)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Jako milovnice fantasy nemám s tímto seriálem problém. Ze začátku jsem si sice musela zvykat na hlavní představitelku, ale i to jsem překonala. Jsem v polovině první řady a očividně podle zdejších komentářů je zde kámen úrazu. Zatím hodnotím 4*.. Snad kvalita dílů nezačne upadat. // I druhá řada mě baví, takže hodnocení zůstává stejné :)) ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

nejak nechapem tým nízkým hodnoteniam a hlavne tomu ako viacerí spomínali že sa seriál po prvej polke prvej série zvrhol.... mna baví stále viac a viac, momentálne už som na aktuálnej sérii a príbeh sa rozvíja celkom zaujímavo... je to síce slabšie ako iné seriály podobného zamerania ale aj ja ako fanatický fanúšik upírov musím povedať, že je pomerne osviežujúce stretnúť sa aj s inými nadprirodzenými tvormi pre zmenu..... Na 5 hviezdiček to u mňa ale není, lebo niekedy je to až príliš jednoduché, štvú ma situácie, keď po niečom pátrajú a zo zásady sa vlámu niekomu do kanclu kde mu vybrakuju stol a ne len že vždy najdu to čo chceli ale ani ich pritom nikto nechytí aj keď je to takmer vždy očividné že tam niekto je.... takisto ma trošku miestami vytáča hlavná hrdinka - hlavne v kombinácii s jej doktorskou priatelkou.... Slabšie ale predsa 4 hviezdičky + jedna bonusová za pána Vlka, aj keď v najnovšej sérii je zatiaľ trošku vykastrovaný, čo sa dúfam zmení.... :) ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první tři díly, nemůžu se zbavit dojmu, že sleduju klon Černého anděla s Albou. Uvidíme, kam se seriál posune, zatím se spíš nudím a necítím se na víc jak na 40%. Edit: První série dost bídná, zajímavý fantasy svět plný postav s neobyčejnými schopnostmi, ale dost nezajímavě zpracovaný. Sem tam mi to připomíná Zaklínače v současném světě, Ďáblovo sluhu rozdílnými záporáky, a konceptem především zmíněného Černého anděla, až na to, že vše zmíněné bylo narozdíl od tohohle dotaženější. Každá epizoda Lost Girl v prvních minutách jen načrtne solidní zápletku, která se v průběhu daného dílu rozmělní a hrubě nevyužije a ač jsem tak ještě neučinila, stejně mě svrběly nejednou prsty nad rychloposuvnou šipečkou. Ke všemu mi zhruba v půlce série začaly být všechny ústřední postavy (snad s vyjímkou Lauren, ale to je asi tím, že tam nepobíhá tak často) děsně nesympatické až na obtíž (vlkodláckej oficír především) a to včetně těch, které mi v prvních dílech jakž takž seděly. Uvidíme, zda přinese druhá série něco nového, nebo to bude stále taková rozplizlá břečka, u níž mám pocit, že by bylo lepší stáhnout něco jiného a přestat mrhat časem. Nejlepší díl první série - epizoda s pavoukem (já ty malý šmejdy prostě špatně snáším). Za S01 - 40% Za S02 - 60% (Zábavnost je o něco výše, ale pořád je to jen slabá tv produkce a já začínám mít pocit, že už to asi fakt sleduju jen kvůli potencionální líbačce mezi Bo a Lauren :-) Po S02E10 to se seriálem vzdávám a jdu sáhnout po jiném.) ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala čtvrtou sérii a už si ani nepamatuju, jak se mi líbila první nebo kdy se to tak strašně zvrtlo... hádám, že někdy začátkem třetí série. Od té doby to jde se seriálem s kopce a čtvrtá série je jedním velkým WTF. Bo mi zezačátku nevadila, ale její střídání pohledu nakopnutého štěněte a siláckých řečí snad jednou musí začít lézt krkem i jejímu věrnému vlčkovi. Kenzi jsem si časem docela oblíbila, jen aby z ní tvůrci ve čtvrté sérii udělali nesympatickou hysterku. Dyson je ve čtvrté sérii postavou jen tak do počtu, Tamsinin význam rovněž klesá a Lauren opakuje svoje převlékačské triky pořád dokola. Rainera, postavy, která měla být ve čtvrté sérii stěžejní, si tvůrci sotva všimnou. Naopak s Trickem a Massimem dělají divy. No neskutečný. Myslím, že se dívám už jen ze zvědavosti, co šílenýho tvůrci zase provedou, a proto, že si pak mám s kým na ně zanadávat :) ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se divím, že tenhle seriál už dávno nezrušili. Asi je hlad po podobných fantasy a jelikož i já mám hlad po tomto žánru, přetrpěla jsem 4 série. Hlavní hrdinka je tak nesympatická, že mi přestala vadit až začátkem druhé série. Seriál je šíleně nekonzistentní a nemá klasický model, kdy je jedno téma propletené všemi díly až do velkého seriálového finále. Tedy snaží se tak tvářit, ale 3 díly se k finální hrozbě třeba vůbec v tématu nedostanou, a pak najednou během posledních 3 dílů honí zvraty a zápletku. Třetí a čtvrtá série už je zajímavější a poměrně i chytřejší než na začátku, tudíž se ani nedivím, že by mohla projít další série, přeci jen nějaká ta záhada pokračuje a na velkého padoucha/draka/otce sukuby jsme všichni zvědaví nejvíc. ()

Galerie (934)

Zajímavosti (2)

  • Anna Silk, představitelka hlavní postavy Bo, se na začátku druhé série stala vegankou. (Chloe..)
  • Inga Cadranel, která hraje matku Bo (Anna Silk), je ve skutečnosti o čtyři roky mladší než Anna Silk. (Chloe..)

Reklama

Reklama