Reklama

Reklama

Dívka odjinud

(seriál)
Kanada, (2010–2015), 56 h 18 min (Minutáž: 43–44 min)

Hrají:

Anna Silk, Kris Holden-Ried, Zoie Palmer, Ksenia Solo, Lee Rose, Emmanuelle Vaugier, K.C. Collins, Richard Howland, Kristi Angus, Kim Roberts, Hubert Boorder (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Lost Girl je fantasy seriál, ktorý začala vysielať stanica Showcase. Príbeh sa točí okolo hlavnej hrdinky menom Bo (Anna Silk), ktorá má nadprirodzené schopnosti a živí sa sexuálnou energiou ľudí. Ako malá vyrastala so svojimi rodičmi a ani len netušila čo sa v nej skrýva, až po jej prvý pohlavný styk, keď vysala z jej priateľa život. Teraz, sama a vydesená vyráža na cestu životom pričom zistí, že patrí medzi druh Fae, známy najmä z legiend. Aby toho nebolo málo, taktiež zistí, že ako Fae nie je sama a tak sa vydáva zlatou strednou cestou medzi Fae a človekom, aby odhalila tajomstvo svojho pôvodu. Spolu s jej ľudskou parťáčkou Kenzi a Dysonom, sexy policajným detektívom tak týždeň čo týždeň pomáhajú ľuďom alebo Fae dostať sa z ich problémov. (U_S_O)

(více)

Recenze (56)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první tři díly, nemůžu se zbavit dojmu, že sleduju klon Černého anděla s Albou. Uvidíme, kam se seriál posune, zatím se spíš nudím a necítím se na víc jak na 40%. Edit: První série dost bídná, zajímavý fantasy svět plný postav s neobyčejnými schopnostmi, ale dost nezajímavě zpracovaný. Sem tam mi to připomíná Zaklínače v současném světě, Ďáblovo sluhu rozdílnými záporáky, a konceptem především zmíněného Černého anděla, až na to, že vše zmíněné bylo narozdíl od tohohle dotaženější. Každá epizoda Lost Girl v prvních minutách jen načrtne solidní zápletku, která se v průběhu daného dílu rozmělní a hrubě nevyužije a ač jsem tak ještě neučinila, stejně mě svrběly nejednou prsty nad rychloposuvnou šipečkou. Ke všemu mi zhruba v půlce série začaly být všechny ústřední postavy (snad s vyjímkou Lauren, ale to je asi tím, že tam nepobíhá tak často) děsně nesympatické až na obtíž (vlkodláckej oficír především) a to včetně těch, které mi v prvních dílech jakž takž seděly. Uvidíme, zda přinese druhá série něco nového, nebo to bude stále taková rozplizlá břečka, u níž mám pocit, že by bylo lepší stáhnout něco jiného a přestat mrhat časem. Nejlepší díl první série - epizoda s pavoukem (já ty malý šmejdy prostě špatně snáším). Za S01 - 40% Za S02 - 60% (Zábavnost je o něco výše, ale pořád je to jen slabá tv produkce a já začínám mít pocit, že už to asi fakt sleduju jen kvůli potencionální líbačce mezi Bo a Lauren :-) Po S02E10 to se seriálem vzdávám a jdu sáhnout po jiném.) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sukuba.. konečně originální fantasy postava, žádný upír nebo čarodějka. Tak si říkáte, že by to mohlo fungovat, když někdo přišel zase s něčím novým.. přeci jen seriál o dívce, která zabijí pouhým polibkem zní zajímavě. Ale bohužel to nefunguje a už proto, že Lost Girl staví na příšerně nesympatické hlavní hrdince, na kterou se já prostě nevydržím dívat. Jakž takž to zachraňuje její vtipná lidská kamarádka, ale pořád to není tak silné plus, aby člověk čekal na další díly, bohužel..Krásná ukázka ohromně nevyužitého potenciálu. Lost jsem z toho spíš já.. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad a úžasný potenciál! V první polovině první série určitě velice kvalitní podívaná, která udrží pozornost, trochu se veze na oblibě různých fantasy světů, přesto si buduje ten svůj, který je popravdě velmi zajímavý. V druhé polovině však následuje jakýsi propad a celý příběh je zakončený opravdu neuvěřitelně hloupě. To snad ani nemohl vymyslet člověk, který nám představil svět Fae. Závěr stál seriál jednu hvězdičku a tak jsme (zatím) na 3*. (1. sezóna - 65%) ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Jako milovnice fantasy nemám s tímto seriálem problém. Ze začátku jsem si sice musela zvykat na hlavní představitelku, ale i to jsem překonala. Jsem v polovině první řady a očividně podle zdejších komentářů je zde kámen úrazu. Zatím hodnotím 4*.. Snad kvalita dílů nezačne upadat. // I druhá řada mě baví, takže hodnocení zůstává stejné :)) ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

První dvě série jsou koukatelné. Příběh se dobře rozjíždí. Je nám představen svět fae, ukrytý před běžnými lidmi, kam patří mytologické stvoření od sirén, valkýr, red caps až po polednici. Hlavní postava Bo je sukkuba, která pátrá po svém původu a její další starostí je, zda dát své srdce vlkodlakovi nebo lidské doktorce. Ani v těch dvou sériích svět fae není příliš konzistentní, ale v dalších sériích se vyloženě rozpadá. Scénaristé se snažili děravý příběh poslepovat spoustou sexu, ale to nestačí. Čtvrtá série je už jen ztrátou času. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Mám trochu potíže se s tímhle seriálem ztotožnit... hlavní téma je docela dobré, slibuje toho hodně, ale na druhou stranu ho práce scénáristů posílá, mírně řečeno, do kytek. Celou první sérii sem čekala na nějaké finálové haló a nakonec z toho byla fraška., Uvidíme, jak se bude vyvíjet sezóna druhá, jestli podobně jak ta předchozí, nevím, jestli budu mít dost silné nervy, abych to sledovala dál. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nevěřila, že se ze seriálového průmyslu někdy vyloudí něco takhle divného a zvráceného. Něco co se snaží upoutat diváka už jenom tím, že se v ději hned od prvního dílu vyskytuje sexuální podtext..Toto téma s obludami a jejich žití mezi "normálními lidmi" je už trochu více omšelá věc a rozhodně by se to dalo lépe vymyslet. Tento seriál ale označuji za velkou ztrátu času a jakousi slátaninu nadpřirozena,alenky v říši divů a sexuálního šílenství. Nelíbí se mi to a už nikdy se na to nepodívám! ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se divím, že tenhle seriál už dávno nezrušili. Asi je hlad po podobných fantasy a jelikož i já mám hlad po tomto žánru, přetrpěla jsem 4 série. Hlavní hrdinka je tak nesympatická, že mi přestala vadit až začátkem druhé série. Seriál je šíleně nekonzistentní a nemá klasický model, kdy je jedno téma propletené všemi díly až do velkého seriálového finále. Tedy snaží se tak tvářit, ale 3 díly se k finální hrozbě třeba vůbec v tématu nedostanou, a pak najednou během posledních 3 dílů honí zvraty a zápletku. Třetí a čtvrtá série už je zajímavější a poměrně i chytřejší než na začátku, tudíž se ani nedivím, že by mohla projít další série, přeci jen nějaká ta záhada pokračuje a na velkého padoucha/draka/otce sukuby jsme všichni zvědaví nejvíc. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný seriál, který sice na začátku je spíš epizodní, ale později to začíná mít nějaký souvislý děj. Seriál ač není žádná extra jízda, tak má jedno velký plus a to příjemně herce na , které se dobře kouká, hlavně na ženskou polovinu, hlavně na krásně střelenou Kenzi či Lauren, ale i titulní hrdinka je fajn. Celkem je to i hodně lesbické a místy i komické. Zatím viděni 4.série a za mě spokojenost. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala čtvrtou sérii a už si ani nepamatuju, jak se mi líbila první nebo kdy se to tak strašně zvrtlo... hádám, že někdy začátkem třetí série. Od té doby to jde se seriálem s kopce a čtvrtá série je jedním velkým WTF. Bo mi zezačátku nevadila, ale její střídání pohledu nakopnutého štěněte a siláckých řečí snad jednou musí začít lézt krkem i jejímu věrnému vlčkovi. Kenzi jsem si časem docela oblíbila, jen aby z ní tvůrci ve čtvrté sérii udělali nesympatickou hysterku. Dyson je ve čtvrté sérii postavou jen tak do počtu, Tamsinin význam rovněž klesá a Lauren opakuje svoje převlékačské triky pořád dokola. Rainera, postavy, která měla být ve čtvrté sérii stěžejní, si tvůrci sotva všimnou. Naopak s Trickem a Massimem dělají divy. No neskutečný. Myslím, že se dívám už jen ze zvědavosti, co šílenýho tvůrci zase provedou, a proto, že si pak mám s kým na ně zanadávat :) ()

Laerry odpad!

všechny recenze uživatele

Typický laciný kanadský vzhled a syrovost seriálu paradoxně napomáhá docílit efektu noir s undergroundovou subkulturou, který může být zajímavou protiváhou k pompézním nablýskaným americkým seriálům, ale to je tak všechno. Nadpřirozené schopnosti Bo mají své základy v sexualitě - čímž se nabízí srovnání s britským seriálem Hex, který má stejné "kvality" jako Lost girl. Jenže v Hex byla provokativnost nefalšovaná, tady to je jen berlička k tomu, jak nějak zatraktivnit naprosto bezzubý námět. Pokud na seriál nekladete vysoké (či aspoň průměrné) nároky a bohatě vám stačí, že tam zase pobíhají upíři & spol., Lost girl by vás mohlo oslovit určitě více než mě. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Trick. Vex. Tamsin. Dyson. Kenzi. Hale. Postavy, které jsem si zamilovala. Zápletka mě bavila navzdory nic moc recenzím - moc jsem od toho neočekávala. Hlavní postava je sukuba, která neví odkud se vzala a kam jde... a snaží se být mermomocí "dobrá". Postupně získává přátele (kteří seriál táhnou) a zjišťuje víc a víc ze své minulosti. Příběh je místy bohužel slabší, ale je to pět sezón po pár dílech a pokud jste hodně přes fantasy a romantiku, tenhle seriál vás určitě chytne. I ve mě myslím něco zanechal. :) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Po 5 dilech - namet se veze na momentalni zalibe v nadprirozenu, coz by nevadilo. Co vadi je tezka scenaristicka impotence, zapletky dilu uz ste videli x-krat vsude jinde. Zatim proste takove nanicovate a bez jiskry.. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

nejak nechapem tým nízkým hodnoteniam a hlavne tomu ako viacerí spomínali že sa seriál po prvej polke prvej série zvrhol.... mna baví stále viac a viac, momentálne už som na aktuálnej sérii a príbeh sa rozvíja celkom zaujímavo... je to síce slabšie ako iné seriály podobného zamerania ale aj ja ako fanatický fanúšik upírov musím povedať, že je pomerne osviežujúce stretnúť sa aj s inými nadprirodzenými tvormi pre zmenu..... Na 5 hviezdiček to u mňa ale není, lebo niekedy je to až príliš jednoduché, štvú ma situácie, keď po niečom pátrajú a zo zásady sa vlámu niekomu do kanclu kde mu vybrakuju stol a ne len že vždy najdu to čo chceli ale ani ich pritom nikto nechytí aj keď je to takmer vždy očividné že tam niekto je.... takisto ma trošku miestami vytáča hlavná hrdinka - hlavne v kombinácii s jej doktorskou priatelkou.... Slabšie ale predsa 4 hviezdičky + jedna bonusová za pána Vlka, aj keď v najnovšej sérii je zatiaľ trošku vykastrovaný, čo sa dúfam zmení.... :) ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť na tieto fantasy haluze, inak to bolo zatiaľ dosť podpriemerné. Scenár a dialógy sú zúfalo naivné a prvoplánové a ani akcia a efekty to bohvieako nezachraňujú. Ale dlhodobá línia ohľadne pôvodu Bo vyzerá celkom zaujímavo. A čuduj sa svete, po 5. dieli mám tak trochu zvyškový dojem coolovosti - z veľkej časti vytvorený vďaka hudbe, kostýmom a Anne Silk, ktorá sa mi tiež začína páčiť. Dúfajme, že sa z toho vyvinie niečo pozerateľné.__ Po 13. dieli: stále je to pomerne slabo napísaná haluz, ale nemôžem si pomôcť, páči sa mi to. ()

Oňďo odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo strašné. Ona ani dokonca nevie čo vlastne je a ani prečo to robí :D. A k tomu strašne nesympatická. ! ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem? POTENCIÁL. Ale tvůrcům asi ještě nedošlo, jaké zlato mají v rukách a hlavně, jak s ním správně naložit... ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Tím, že jsem zhlédl první sérii dalo by se říci na jeden zátah, tak mě tento seriál vcelku dost baví, ale je mi jasné, že pokud bych to měl sledovat týdně a mít čas nad tím přemýšlet, najdu zde spoustu chyb a určitě bych musel slevit z mého hodnocení. Zatím se tak neděje a proto dávám 4* Po druhé sérii hodnocení nechávám, snad udrží nastavenou latku. * 3 série je zatím to nejlepší, co seriál nabídl. Jen tak dál! ()

Reklama

Reklama