Reklama

Reklama

Šťastné narozeniny

  • Francie Heureux anniversaire (více)

Obsahy(1)

Pohľad na modernú dobu v rušnom veľkomeste vychádzajúci z klasických grotesiek i zo štýlu Etaixovho mentora Jacquesa Tatiho. Slávny scenárista Jean-Claude Carrière sa pri nakrúcaní tohto nápaditého a vtipného krátkeho filmu podieľal aj na réžii. V hlavnej úlohe sa predstavil spoluscenárista a režisér Pierre Étaix. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Flego 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Étaixom je trochu rozpačité. Pohľad na ruch veľkomesta je dobre odpozorovaný, ale vtip a povestný francúzsky šarm sa vytratil kdesi s výfukovými plynmi. Kraťas bol premietaný na Slovensku vďaka ASFK s celovečerným filmom Veľká láska. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá více americky než francouzsky, tedy jako americká němá groteska, ale je to sehráno velice vtipně, tedy francouzsky vtipně. Zvláště nebohý a v svém autě kroužící zákazník holičské oficíny, marně hledající místo k opětnému zaparkování, mne pobavil. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Jednoho letního odpoledne roku 1896 Bridget Driscollová neopatrně sestoupila z chodníku na londýnskou ulici a byla usmrcena automobilem: byla to první smrtelná oběť automobilismu v dějinách Velké Británie." ___ Od té doby automobil neohroženě vládne ulicím, městům i krajině. Zbývá ovládnout vzduch. ___ Sam film je k vidění na: http://www.youtube.com/watch?v=09C_pgOXULw ___ http://www.youtube.com/watch?v=zN7EWbMgDDs&feature=related ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Pitoreskní groteska po francouzsku? A vlastně proč ne :) Je to milé, je to zábavné a nebezpečně vtipné. Nedivím se ani trochu, že Piérre Étaix za tento snímek dostal roku 1963 Oscara v kategorii krátkometrážní film. ()

mmJitule 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem s už dlouho takhle nepobavila. Takové normální odpoledne se sledem na sebe se vršících nepříznivých zásahů osudu - takové "šťastné narozeniny". ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Mňa táto francúzska groteska príliš nezaujala. Chýbal mi väčší vtip a tradičný francúzsky šarm. Bohužiaľ... 45% ()

Reklama

Reklama