Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kuchařská soutěž, která je vysílaná v USA na kanále FOX a je inspirovaná původním australským formátem. Koproducentem této show je slavný britský šéfkuchař Gordon Ramsey, který je zároveň jedním z porotců. Soutěžícími jsou amatérští kuchaři vybraní z celých Spojených států, kteří se chtějí stát profesionálními kuchaři. Vyhrát může však jen jeden z nich. Pokud tedy chtějí vyhrát, musejí ze sebe vydat naprosté maximum. Dalšími porotci jsou - italský vinař Joe Bastianich a americký šéfkuchař Graham Elliot. (Gac)

(více)

Recenze (87)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak je Masterchef někdy ke své vlastní škodě až příliš zabalený v überpompézním americky afektovaném pozlátku (evropské variace jsou v tomto umírněnější), tak mu nelze upřít, že pod tím pozlátkem se skrývá vše, co dělá dobrou (nejen) kuchařskou reality show dobrou, napínavou i chytlavou show, protože nejde pouze o přesně vysoustružený produkt, kde každý hraje svou určenou roli (od porotců až po skladbu soutěžících pokrývajících každé etnikum i každou náturu, tak aby si každý vybral), ale o mistrovsky do nejmenšího detailu vysoustružený produkt s nebývalým tempem a nakažlivou vášní pro vaření, která snad žádného domácího kuchtíka nenechá chladným. A navíc je to každou sezónou lepší a lepší, jelikož se tvůrci zvládají poučit ze svých chyb (úprava formátu i pravidel ve třetí sezóně tomu dodala nevídané grády; speciálně pak v kombinaci s vysokou úrovní, na které soutěžící jsou) a jak první byla skutečně o amatérech v kuchyni, tak každá další posouvá laťku o kus výše způsobem, že to co předvádějí soutěžící v úplném finále první řady, by již ve třetí řadě nestačilo pomalu ani na kvalifikování se do soutěže. Čili ano, Masterchef obsahuje mnoho aspektů, které na první pohled odrazují (ocenil bych čtvrtého porotce; konkrétně food kritičku a ujasnění si zda je cílem najít šéfkuchaře ve smyslu jedince s vizí, který má autoritu a dokáže si sjednat respekt v kuchyni nebo někoho kdo prostě "jen" sakra dobře vaří, byť v provozu top restaurace by nepřežil), ale bohatě se vyplatí mu dát šanci. Tedy za předpokladu, že vám vaření není putna, ovšem to se u reality show o vaření bere tak nějak jako samozřejmost. Přesto bych raději koukal na francouzskou odnož, která vypadá (kulinářsky i stylem) zdaleka nejlépe ze všech těch několika desítek, co jich po světě běží. PS: Doporučuji blog Bena Starra, který jednak nabízí zajímavý pohled do zákulisí a hlavně sleduje osudy některých účastníků druhé řady po jejím skončení a kam je (ne)posunula. Ostatně nějaké kulinářské stránky má většina finalistů jednotlivých řad. | S1: 3/5 | S2: 4/5 | S3: 5/5 | ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akčnější a napínavější než všechny hollywoodské akční thrillery dohromady. A taky emotivnější a nepředvídatelnější (no, jak kdy), i když ty svoje srdceryvné příběhy účastníků o tom, co všechno museli kvůli soutěži opustit a jak si chtějí splnit svůj sen, by si mohli odpustit. Výborně složená porota, Joe Bastianich a jeho poker face rulez. "TOHLE CHUTNÁ JAKO GHANDÍHO SANDÁLY." ()

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Plytvanie jedlom (uvariť, ochutnať jedno sústo, vyhodiť). Jedlá, ktoré stoja 50 dolárov a nenaje sa z nich ani dieťa, lebo majú 50 gramov, to je možno nejaká forma umenia, ale ja jej nerozumiem. Plus tie afektované americké ksichty... nie všetci boli umelí, ale napr. tlstá slečna v 4. sérií, ktorá v každom diely útočnými vulgárnymi poznámkami typu "hippy vegetarian shit" zakrývala svoju neschopnosť uvariť niečo iné ako pudingy a mŕtvoly (ktoré boli očividne jedinými zložkami jej potravy), je príkladom. Mäsko, mňam. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Začal jsem hned z ostra druhou sezonou a mám za sebou první tři díly. Tři konkurzy a selekci soutěžících. Zatím říkám, že je to něco naprosto skvělýho. Amíci se zase předvedli. Poprvé mi nevadil ten jejich okatý entuziasmus a věčné slzy a objímání. Ano, bylo to 120 minut emocí a těším se na další pokračovaní soubojů kuchařů. A navíc jdu dohnat tu první sezonu. Gordon je šéf, skutečný šéf. Respekt. AKTUALIZACE: První sezona dokoukána a jen potvrzuji to, co jsem již k tomu napsal. Ano, byla to šou, kulinářská šou a tak to berme. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kulinářská a světoznámá soutěž. Gordon Ramsay je jeden z nejznámějších kuchařů a majitel sítě restaurací na čtyřech kontinentech a držitel 12-ti Michelinských hvězd, to už je kvalita znát a nejen na pořadu. Vybraní kuchaři ze Spojených států, kteří se snaží stát profesionálními kuchaři a vyhrát 250 000 dolarů, smlouvu na vlastní kuchařku a získat titul Masterchef v různých zajímavých úkolech. Překvapivý objev mezi Reality-TV a kuchařským uměním. Dalšími porotci kromě Gordona Ramsayho jsou: Joe Bastianich a Gaham Eliot, kteří určitě soutěžící v ničem nešetří. / Viděné epizody z 1.sezóny cca *12.dílů / ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Hodnocení sráží afektovanost některých soutěžících a především neskutečně pitomý Gordon Ramsey. Zlatý Jamie Oliver... BTW, nenavážejte se pořád do Na nože, byla to sranda a porotci mi přišli sympatičtější (zde jen ten tlusťoch). ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Během týdne shlednutá celá třetí řada. Jestli tohle není závislost, tak nevím. Ramsay, Graham a Joe jsou výborní soudci a rozhodně to nejsou nesympatické svině, jaké momentálně předvádí česká verze. Masterchef navíc umí skvěle dávkovat napětí a emoce, které nikdy nepřekročí tu pomyslnout hranici vkusu. Neoblíbenci: Ryan, Tali, Josh. Oblíbenci: Monti, Frank, Cowboy Mike, Stacey a Christine, před jejímž handicapem klobouk dolů. Skvělá zábava hodná pěti hvězd. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Gordon je super ale soutěž mě noc nebrala aspoň jsem se někdy zasmál v pohodě ale mohlo to být lepší. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Českou verzi jsem neviděl, takže to ponechme stranou. Americká je však překvapivě dobrá. Zázemí je perfektní, což tenhle pořad povyšuje na skvělou zábavu. Vaření na svatbě nebo na vojenské základně je prostě dobrý nápad, který se nedá vyrobit bez určitých finančních prostředků. Podobně jako Kitchen Nightmares je to silně tlačeno přes emoce a i když nemám reality shows přesně kvůli tomuhle principu v lásce, tady mi to zase tolik nevadí, protože to není za hranou. Nikdo nikoho neodposlouchává na záchodě a většinu prostoru má jídlo. Krom toho, mám pocit, že Američané tohle osobní drama sami milují a rádi ho prožívají. Mám pocit, že víc než formát pořadu má propírání emocí před kamerou na svědomí sama vůle účinkujících. Nedokážu si představit, že by to podobně přirozeně vypadalo v českém prostředí. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay umí dát snad čemukoliv štítek "kvalita". Nesmírně jsem se u toho bavila. Navíc to, co Gordon o jídle řekne, je pro mě téměř písmo svaté, tolik si jeho názoru vážím... není o čem debatovat... Musím to doporučit všem, kteří až tolik nemusí klasické naučné kuchařské pořady, ale na vaření se dívají "obklikou".. Go, Ramsay, Go!! ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Gordona Ramsayho a jeho přístup k vaření i lidem můžu. Když k tomu přidám další dvě zajímavé osobnosti - Joe Bastianichana, proti kterému bych pro jeho nečitelnost asi poker hrát nechtěl, a potetovaného sympaťáka Grahama Elliota dostávám ten nejlepší možný základ na kuchařskou show. Do toho přidáme špetku amerického talentu pro velkolepou show, zamícháme uměle vyvolanými spory, popřípadě arogancí některých soutězícich a necháme odležet. Na závěr ještě trochu ozdobit motivací 250.000 dolarů a zapálením jednotlivých kuchařů a můžeme podávat solidní čtyřkvězdičkový divácký pokrm. Těším se na další chod. We are looking for America's new Masterchef ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

ten puclík Elliot si mě prostě získal už od prvního dílu první série a nepustil až... doteď. A co pak Ramsey (s tím jeho přízvukem :) ) a Bastianich. Nedá mi to - musím porovnat s českou verzí: americká verze má oproti české alespoň tři obrovské výhody: 1) soutěží jsou opravdoví amatéři (ne šéfkuchaři či jim podobní), 2) v porotě sedí opravdu ti, co jídlu opravdu rozumí a umí se k uvařeným jídlu pořádně vyjádřit (narážím na Filipovou v české verzi) a za 3) je to čistě jen a jen o jídle a trošce rivality mezi soutěžícími (ne o tom, jak společně bydlí v chalupce a jak se mají, či nemají rádi) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná porota v čele s mistrem kalibru Gordona Ramsayho. Překvapivý vítěz, neuvěřitelné napětí. Prostě dokonalá chuť! Good job. Well done! ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Tady je krásně vidět rozdíl mezi originálem a českou sračkou... ikdyž nejsem zastáncem názorů, že co je české (mysleno filmograficky) to je špatné, tak u tohodle pořadu to je tak na 100%!!! Tady jsou šéfové borci... věřim jim to, co řikají i jak to hrajou. Český jsou proti nim úplný niemandi. TV HOVNA tenhle pořad totálně dosrala! ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Ač reality show, tak mě docela dostala. Porota byla příjemná, Gordon Ramsey je zábavný a profesionální, Graham Elliot roztomile medvídkovský a Joea Bastianicha by asi nikdo nechtěl jako protivníka v pokeru. Žádný složitý formát, prostě domácí kuchtíci vařící proti sobě, ale mě to zaujalo a bavilo. Ale ti nahonění Amíci mě trochu srali, ne že ne. ////// Nečekala bych, že mě druhá, potažmo třetí řada bude bavit stejně jako první, už jsem si nějak zvykla na úpadek, zde mile překvapena. Spoil: Ta třetí řada? Christine? Nechápu, obdivuju, chvílemi nevěřím. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle má vypadat kuchařská show, první sérii jsem snědl během pouhých dvou dnů. Bravo!!! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekl, tak jsem čekal druhou Pekelnou kuchyni a nakonec jsem dostal velice zajímavou a příjemnou soutěž o vaření, která přináší opravdu pohled hlavně na jídla a ne na vztahy soutěžících. Během první série jsem fandil pozdější vítězce (hlavně proto, že ji odepisovali kvůli věku), i když musím uznat, že i já měl období, kdy už jsem jí polehku posílal domů. A k porotcům, Gordon je super, překvapil, že nešetří slovy chvály, stejně tak Graham Elliot. Ten je mi od prvního pohledu sympatickej. Takže nakonec nejmíň sympatií si odnáší Joe Bastianich. *** Ale právě Joe je tím největším katem. Jeho pohledy a kritiky jsou zdrcující. Podívat se takhle na mě, tak se sesypu. Tenhle formát se mi líbí a navíc tady vaří opravdu zajímavý věci, o spoustě z nich jsem snad předtím ani neslyšel. Tentokrát jsem fandil tomu poraženému. A neskutečně mě vytáčela arogance, kterou oplýval Christian, jsem rád že to nakonec nezvládnul. Vyřazovací testy byly opravdu náročný a originální. Snad se to později nebude příliš opakovat a udrží si to tuhle vysokou laťku. *** Třetí série byla zvláštní, nemohl jsem si pořád vybrat svýho favorita, spíš jsem se soustředil na to, aby vypadnu tenhle/tahle. Nejradši jsem měl asi Becky a Franka, i když Becky místy dost machrovala. Vítěze jsem si tipnul hned v konkurzu, ale celou dobu jsem si říkal, přeci jí to nedají jenom kvůli handicapu. Nechci tím říct, že to bylo jen kvůli tomu, rozhodně předvedla něco neobyčejného, ale myslím si, že to sehrálo výraznou roli a její vítězství je výhra takříkajíc "politickou". Nic to nemění na tom, že se těším na další řadu *** Po čtvrté sérii jsem sledovaní na několik let (momentálně se chystá 8. řada) zanechal a důvod byl jediný. Nebyl jsem spokojen s vítězem a cítil jsem, že ho porotci (a Joe především) protěžovali a nevyhrál zaslouženě. Jednoho večera jsem se však nudil a rozhodl se vyzkoušet pátou řadu. Bohužel mým favoritům se nedařilo a místo nich mezi nejlepší mířili jednotlivci, kteří podle mě nebyli dost dobří. Samotné finále sice možná předvedlo dva nejlepší soutěžící, ale opět podle mě vyhrála obliba soutěžících u porotců než vaření. Stačí si poslechnout jejich komentáře při ochutnávání, po nich dokážu pochopit, proč vyhrál ten, kdo vyhrál. A nejspíš Masterchefa zase odložím... Po delší době jsem se vrátil ke sledování Masterchefa a navázal jsem tam, kde jsem přestal. Takže začátkem šesté série a výraznou změnou byl odchod Joea, který byl nahrazen Christinou. Poučen z předchozích ročníků jsem se snažil nedělat si favority a spíš se koukat objektivně na to, kdo byl nejlepší a skutečně mi přišlo, že většinou vypadli ti, kteří si to zasloužili. A i když byla vítězka jednou z těch lepších v ročníku, tak se nemůžu zbavit dojmu, že "single latina mother Claudia" nevyhrála díky tomu, že byla nejlepší. Podle mě byl poražený Derrick lepší. Ale tentokrát mě to asi nerozladilo tolik jako roky předtím a nejspíš doženu i další řadu. Sedmá série je plná změn. Po letech odešel můj oblíbený Graham a po Gordonově boku zůstala pouze Christina a vždy na pár dílů je doplnil hostující porotce. Navíc finále se poprvé neodehrávalo jako duel, ale utkali se o něj hned tři soutěžící. Musím říct, že s vítězem jsem spokojen, i když jsem to přál učitelce Brandi. Hlavně, že nevyhrál protěžovaný David. Jsem zvědav, čím Masterchef překvapí příště. () (méně) (více)

Reklama

Reklama