Reklama

Reklama

Korunní svědek

Trailer

Obsahy(1)

Anglický kriminálny film. Príbeh, v ktorom sa nešťastie stalo základom hlbokého vzťahu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tento film měl obrovské štěstí na herecké obsazení. Hlavně holčička hrála rozvernou a mudrlantskou lhářku dokonale. V této detektivce jste věděli, kdo je vrah a sledovali jste vlastně jen pomalé hledání důkazů a pídění se po vrahovi, kterému ale téměř fandíte. Moc se mi líbilo hezké a neobvyklé přátelství, které ve filmu vzniklo a příjemný britský přízvuk. Celé to bylo laděno v takové ponuré a napínavé atmosféře. Fanouškům krimi určitě doporučuji. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Cisty masterpiece. Tento film patri do zlateho fondu svetovej kinematografie. Horst Buchholz tesne predtym ako sa stal svetovou superstar a malicka Hayley Mills predvadzaju dychvyrazajuce herecke vykony. Niekto tu dal dve ci tri hviezdy ?? Chlapci nezartujte. Tento film zanrovo vychadza z film noir ale je to viac perfektne vykresleny psychologicky film. Neni co resit. Oba palce nahoru. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Na tento film si pamatuju, ze me od nej nasi vyhnali, pry neni pro decka... takze po letech... 7/10 Horst je stale super i jako polsky namornik a mala Millsova je tez vyborna - na ni to cele stoji a pada, ale cely pribeh je pomerne zajimavy a uz mi nejak doslo, proc nasi nechteli abych se na to dival... Napinak jak ma byt do posledniho zaberu a divak se musi porad rozhodovat komu bude fandit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dějová linie příběhu je poměrně jednoduchá, ale v rámci sociálního dramatu a kriminálního aspektu je celý koncept poměrně dobře zpracován pro rámec reflexe reality. Jedná se o inteligentní thriller o přátelství a loajalitě mezi generacemi. Nejprve tu máme nenápadného mladíka s romantickými sklony, kterého křik, urážky a očerňování, jichž jsou ženy schopny, doženou až na samou hranici trpělivosti, a on se zbraní v ruce spáchá to nejhorší. K tomu se přidává mladá dívka, která do příběhu vstupuje jako sirotek s pouliční povahou vychovávaný svou tetou. A ty dva svede dohromady zločin. Film je atmosféricky hutný, ale více než na thrillerové scény se striktně soustředí na obyčejnou lidskost postav. Podvody a vzdor mají vždy něco v pozadí. Chování policie je takové, jaké je. Sebevědomé a nekompromisní, ale v jistém smyslu stejně lidské. Realita zde bude hodně vzdálená skutečnosti, ale v takovém filmu to docela dobře funguje, pokud jde o dojemnost osudu. Divák si z každé postavy vezme to své a plně s nimi soucítí. Částečně film vytváří noirový vizuál, který černobílému obrazu dodává jisté kouzlo, ale jinak má k čistému noiru daleko. Za zmínku stojí i využití prostoru. Efektní záběry míst, kde se daná scéna odehrává, získávají v rámci filmového záznamu téměř historickou hodnotu. Tedy lidskost, psychologie a kriminalita. Je to neobvyklý film, ale právě kvůli tomu stojí za to se na něj podívat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné kriminální drama, jehož nejsilnější stránkou je uvěřitelný a nesmírně zajímavě se vyvíjející vztah dvou postav, které postupně zjišťují, že toho mají více společného, než by se mohlo na první pohled zdát. Postavy jsou velmi dobře napsané a jejich charaktery rozhodně nejsou ploché. Oba dva navíc podávají velmi dobré a naprosto uvěřitelné výkony. Závěrečná pointa je pak skvělým a přirozeným vyústěním. Není to vyloženě typ filmu, které bych vyledával, ale určitě se jednalo o podařenou záležitost, které se dařilo si udržovat vaší pozornost. [75 %] ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama