Reklama

Reklama

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva

  • Francie Astérix et Obélix au service de sa majesté (více)
Trailer 5

Římské vojsko v čele s Juliem Césarem se chystá podmanit si Británii. Už se mu podařilo rozdrtit ¾ armády a královna začíná mít obavy o osud země. Povolá si na poradu Jaxitaxe, jenž jí pověděl o Galech, kteří Césara porazili pomocí kouzelného lektvaru. Kouzelná moc lektvaru spočívá v tom, že kdo ho vypije, získá neuvěřitelnou sílu. Královna zpočátku nechce Galy požádat, ale situace se stále zhoršuje, proto nakonec souhlasí. Jaxitax se tedy vydá na cestu. Galové Asterix a Obelix jsou přátelé a od náčelníka dostali za úkol udělat z jeho synovce Zničehonixe pravého muže. Zdá se, že je to velmi nesnadný úkol. Do toho přichází Jaxitax se svou prosbou o pomoc. Galové připraví celý sud kouzelného nápoje a rozhodnou se jej osobně dopravit královně. Na cestu se vydávají ve čtyřech – Asterix, Obelix, Jaxitax a vezmou s sebou i Zničehonixe, aby získal zkušenosti. Na lodi pak ještě objeví Škrabopise, který se z Indie vypravil do Británie s malým keříkem čaje a doufá, že zbohatne… Mezitím mají Římané v Británii dost práce. Britanové, jak si říkají, se nehodlají jen tak vzdát, proto se Římané rozhodnou najmout si žoldáky Normany, aby za ně udělali špinavou práci. Normané souhlasí jedině pod podmínkou, že se dozvědí, co je to strach… Pětice se dostane do Británie a Jaxitax vezme nové přátele ke své snoubence Ofélii. Jako správný džentlmen se jí už roky dvoří, ale nedovolí si k ní žádnou důvěrnost. To Zničehonix žádné obavy z porušení bontonu nemá, a protože je Ofélie pěkná dívka, políbí ji – a Ofélii se to očividně líbí. Její společnice a vychovatelka slečna Macintoshová dbá na přísné dodržování společenských pravidel, a i když není zrovna kráska, Obelixovi padne do oka. Je však velmi neohrabaný a u slečny Macintoshové nemá šanci. Římané se dozvěděli o sudu plném kouzelného nápoje a hledají ho. Parta přátel se rozhodla ho ukrýt v hospodě, aby nebyl nápadný, ale Římany to napadne také. Rozhodnou se zabavit všechny sudy a ochutnávat do té doby, až najdou ten pravý… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (406)

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Rímske légie na čele s Júliusom Cézarom napadli Britániu. Kráľovnej prichádzajú na pomoc Asterix a Obelix! KOMENTÁR: Film je mimoriadne pestrofarebný, čo je výborná pastva pre oči! Zďaleka v ňom nejde len o boj. Na svoje si prídu aj milovníci romantiky, konverzačného humoru či krásnych scenérií! Pochváliť treba aj slovenský dabing, ktorý na rozdiel od českého dabingu nepridáva Britom akýsi anglický prízvuk, ktorý namiesto vylepšenia skôr spôsobuje dojem rečovej vady. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Albert Uderzo se musí obracet v hrobě. Dlouho jsem se odhodlával podívat se na nejnovější (a snad i poslední) přírůstek k hraným filmům s Asterixem a Obelixem. Nakonec jsem tak učinil (na několik dávek, protože víc, než 30 minut v kuse jsem se dívat nevydržel) a upřímně toho lituji. Je mi jasné, že filmy šly sestupnou tendencí, ale že Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva bude tak špatný, jsem nečekal. Ani nevím, kde začít. Tak třeba hereckým obsazením. Depardieu podává svůj výkon jako Obelix standardně, horší je ovšem (zase) nový představitel Asterixe, tentokrát zrecyklovaný z Mise Kleopatra - Edouard Baer. Pak tu máme extra otravného Vincenta Lacoste a Fabrica Luchiniho, jehož Caesar je pěkný břídil. Celkově herci za moc nestojí. Toporné herecké výkony k tomu všemu zvýrazňuje naprosto příšerný český dabing. Příběh je směšně jednoduchý, na tom nevidím nic moc špatného, ale ten scénář... Dialogy jsou opravdu nad výsost stupidní a někdy ani vůbec nedávají smysl. Řekli byste si, že film bude alespoň zábavný? Kdepak! Nejvtipnější na celém filmu je snad ten dabing, protože je tak špatný, že se mu budete smát - na rozdíl od těch trapných, nucených a předvídatelných "vtipů", kterých se v přehnaně dlouhé stopáži dočkáte. I originalita šla do háje. Nejen, že film vykrádá předchozí díly, ale i filmy jako Star Wars nebo 300. A ani ten vizuál není vzhledem k rozpočtu nic extra. Zkrátka - ještě horší, než Olympijské hry, u kterých jsem se alespoň párkrát zasmál. Hodnotím odpadem a doufám, že pokračování, pokud by mělo být obdobné kvality, nevznikne. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Už to není to,co to bývalo.Nový představitel Asterixe je naprosto nesympatický,komixu se to už vůbec nedrží(mám ho rád)a humor tu byl pro děti,ale očividně je určen i dospělým nebo lidem mého věku,protože malé dětičky asi nepoznají místní parodii na film 300.Do kina na Asterixe už v životě nejdu,ne proto,že je to už opruz a nebaví mě to,ale protože v sále bylo tolik malých dětí a ještě ke všemu jsem tam byl s kamarády přibližně stejného IQ jako mají oni,že ten film jsem tam chápal dokonale snad jen já a to Asterix není zrovna Atlas Mraků. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Vše je tu splácané dohromady. Asterix v Británii, Asterix a Vikingové a pak další nesmysly. Kromě britského přízvuku film nemá žádný vlastní nápad. Nejedná se o Asterixe a Obelixe, nýbrž o parodii na jejich předchozí díly. Mám Asterixe až moc rád, než abych třeba přilepšil, to se nestane. Dostane, co si zaslouží. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix u mě skončil misí Kleopatra. Největší problém je, že je vidět obrovský rozdíl mezi prvníma dvěma díly a tím co následuje potom. Další problém u tohoto dílu vidím ve výběru herců, který je špatný a hlavně dost nesympatický ( Asterix) až na pár vyjímek jako je Catherine Deneuve v roli britské královny, má oblíbenkyně z Návštěvníků Valérie Lamercier a tradičně dobrý Depardieu. Narážky na ostatní filmy a známé hudební motivy nevadily až na Kill Bill. Celkově takový slabší průměr. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (24)

  • Viking Brkoslav je naučen dokonalému gentlemanství, čehož se drží. Ve scéně na útesu však společně s ostatními vikingy běží, přestože je ve filmu mnohokrát zmíněno, že gentleman nikdy neběhá. (Merenre)

Reklama

Reklama