Reklama

Reklama

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva

  • Francie Astérix et Obélix au service de sa majesté (více)
Trailer 1

Římské vojsko v čele s Juliem Césarem se chystá podmanit si Británii. Už se mu podařilo rozdrtit ¾ armády a královna začíná mít obavy o osud země. Povolá si na poradu Jaxitaxe, jenž jí pověděl o Galech, kteří Césara porazili pomocí kouzelného lektvaru. Kouzelná moc lektvaru spočívá v tom, že kdo ho vypije, získá neuvěřitelnou sílu. Královna zpočátku nechce Galy požádat, ale situace se stále zhoršuje, proto nakonec souhlasí. Jaxitax se tedy vydá na cestu. Galové Asterix a Obelix jsou přátelé a od náčelníka dostali za úkol udělat z jeho synovce Zničehonixe pravého muže. Zdá se, že je to velmi nesnadný úkol. Do toho přichází Jaxitax se svou prosbou o pomoc. Galové připraví celý sud kouzelného nápoje a rozhodnou se jej osobně dopravit královně. Na cestu se vydávají ve čtyřech – Asterix, Obelix, Jaxitax a vezmou s sebou i Zničehonixe, aby získal zkušenosti. Na lodi pak ještě objeví Škrabopise, který se z Indie vypravil do Británie s malým keříkem čaje a doufá, že zbohatne… Mezitím mají Římané v Británii dost práce. Britanové, jak si říkají, se nehodlají jen tak vzdát, proto se Římané rozhodnou najmout si žoldáky Normany, aby za ně udělali špinavou práci. Normané souhlasí jedině pod podmínkou, že se dozvědí, co je to strach… Pětice se dostane do Británie a Jaxitax vezme nové přátele ke své snoubence Ofélii. Jako správný džentlmen se jí už roky dvoří, ale nedovolí si k ní žádnou důvěrnost. To Zničehonix žádné obavy z porušení bontonu nemá, a protože je Ofélie pěkná dívka, políbí ji – a Ofélii se to očividně líbí. Její společnice a vychovatelka slečna Macintoshová dbá na přísné dodržování společenských pravidel, a i když není zrovna kráska, Obelixovi padne do oka. Je však velmi neohrabaný a u slečny Macintoshové nemá šanci. Římané se dozvěděli o sudu plném kouzelného nápoje a hledají ho. Parta přátel se rozhodla ho ukrýt v hospodě, aby nebyl nápadný, ale Římany to napadne také. Rozhodnou se zabavit všechny sudy a ochutnávat do té doby, až najdou ten pravý… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (406)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Vše je tu splácané dohromady. Asterix v Británii, Asterix a Vikingové a pak další nesmysly. Kromě britského přízvuku film nemá žádný vlastní nápad. Nejedná se o Asterixe a Obelixe, nýbrž o parodii na jejich předchozí díly. Mám Asterixe až moc rád, než abych třeba přilepšil, to se nestane. Dostane, co si zaslouží. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pořád je to o třídu lepší než Asterix a Olympijské hry. To byl neskutečný průser. Tenhle film má alespoň lepšího Asterixe a v té záplavě trapných fórů se občas objeví nějaký dobrý. Každopádně nechápu, proč je tak těžké udělat dobrou hranou adaptaci Asterixe. Opravdu povedená je jen jednička. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Asterix bez Claviera je len jedna malá guľa plná smradu. Nezvykol som si a ani nezvyknem na tohto nového. Čo sa týka filmu, je to len nevkusná zlátanina hlúpostí, ktoré dohromady vypálili veľmi zle. Pobavila ma len linka Normanov, ktorí prišli hľadať strach. Ostatné rovno zahodiť do smetí a zapáliť, aby sa odpad čo najrýchlejšie vyparil z povrchu zemského. 15/100 ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Julius César konečně pochopil, že nemá smysl dobývat jednu bezvýznamnou galskou vesničku, která jako jediná odolávala náporu celé římské armádě. Své dobývací zájmy přesunul na ostrovní království Britanii. Zoufalá královna vyšle svého nejlepšího muže, aby přivezl od Galů jejich slavný "magic" nápoj. Doprovodem mu je na cestě zpět do Britanie Asterix a Obelix. César, aby uspíšil dobyvatelskou misi, pro změnu verbuje nebojácné Normanďany, kteří se ničeho nebojí a v Britanii se mají naučit strachu. Jak dopadne výprava na Britský kontinent, který je plný gentlemanů, tradicí a upjatého chování a podaří se včas doručit cenný sud, jež má zachránit britský lid od Césarovy nadvlády? Ve čtvrtém pokračování série o známé kreslené dvojici se přesouváme ze známého prostředí galské vesnice na neprobádané území staré Britanie. Jenže od začátku musí být každému dospělému divákovi jasné, že je něco špatného na tom království anglickém. A vůbec na celém filmu. Až do konce jsem marně čekala na nějakou parádní scénu, která mě od srdce rozesměje a pobaví. Bohužel jsem si musela vystačit pouze se dvěma narážkami na filmy Hvězdné války a 300. To ale z celkové stopáže skoro dvou hodin je setsakramentsky málo. Vůbec celý příběh je tak překombinovaný a splácaný jako neumělá bábovička od tříletého dítěte, hrajícího si na pískovišti. Autoři celkem zbytečně zkombinovali dva komiksové sešity - Britanii a Normanďany - a vznikl tak téměř nicneříkající paskvil. Ani herecké výkony nepřesvědčují, napotřetí vyměněný představitel hlavní postavy - Asterixe - nudí a nevzbuzuje žádnou emoci. I Depardieu jako Obelix vypadá, že ho to už přestalo bavit a tak si své party nuceně odbývá a zbytečně se nezviditelňuje. A tak to co dělalo tyto dva Galy výjimečné - jejich síla, charisma, vitálnost a optimismus - je najednou pryč. Víděno s českým dabingem ve 3D, možná i proto se mi to herecky moc nelíbilo. Ale to je jenom jedna část celku, který hodnotím velmi podprůměrně. Zbytečně dlouhá stopáž, nevýrazné herecké obsazení, překombinovanost a nesystematičnost, film je určen rozhodně pro publikum předškolního věku (tím spíš ale nechápu narážky na filmy, které musí vidět jen dospělý, aby je pochopil). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší filmový díl Asterixe a Obelixe. Tak to určitě. Každopádně bych to ale zase až tak černě neviděl. Edouard Baar se mi jako Asterix líbil rozhodně víc než ten poslední, ale samotné zpracování bylo dost pitomý. Vlastně se mi nestalo, aby mi jakákoliv filmová verze Asterixe s Obelixem připomínala víc kreslenou verzi než právě tenhle film. V jistých chvílích to vlastně byla doslovně přepracovaná kreslená verze a to je podle mě dost málo na to, aby tímhle filmem tvůrci něčím překvapili. Tvůrčí v tomhle ohledu fakt moc nebyli. Dokázali to s Misí Kleopatra, ale tady to bylo dost mimo. Jako určitě jsem se pobavil, český dabing mě vysloveně bavil, nechápu důvod, proč by neměl no a kolikrát jsem se fakt upřímně zasmál. Mrzelo mě ale že si s tím nedali větší práci. Nemůžu se zbavit dojmu, že ačkoliv atmosféra a prostředí je úplně skvělé, pořád se film tváří hrozně odflákle. Ale to protáčení různých herců na postavy starosty, Asterixe a Césara už mě nebaví. Mám Asterixe a Obelixe rád, ale možná už by bylo dobrý přestat. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (24)

  • Gérard Depardieu coby Obelix nosil v každém filmu o Asterixovi jiný hrudní pás. (mirliflore)

Reklama

Reklama