Reklama

Reklama

Osamělý válečník

  • Čína Guan yun chang (více)
Trailer

Příběh generála, který se stal legendou.  Kuan Jün-Čchang, generál panovníků dynastie Chan, byl prý vlkem s duší beránka. Nazývali ho Neporazitelným, přesto válku nenáviděl. Jednoho dne padl do zajetí Cchao Cchaa, obratného manipulátora, v jehož rukách se mladý císař stal pouhou loutkou. Cchao Cchao zatoužil po tom, aby se figurkou na šachovnici jeho intrik stal i generál Kuan a snažil se ho přimět, aby bojoval po jeho boku. Po jedné z vítězných bitev, ve které Kuan znovu stvrdil mýtus o své neporazitelnosti, se však po celé říši rozletěl císařský výnos, který přikazoval, aby byl generál zbaven života. Osamělý válečník se od té doby musí vypořádat s řadou nástrah lstivých nepřátel.
V hlavní roli čínského velkofilmu plného atraktivních bojových scén uvidíte herce, producenta, režiséra a mistra bojových umění Donnieho Yena, který se tímto druhem sportu zabývá od dětství a ve filmu předvádí nadčasové choreografie ve stylu filmů Hrdina nebo Tygr a drak. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Yan Hua. (Rominator)
  • Ke ztvárnění hlavní role byl režisérskou dvojicí zprvu přizván čínský herec Zhang Tielin (The Bronze Teeth IV (2008), Qian Xuesen (2012)). Ten roli odmítl. A stejným způsobem se napoprvé zachoval dokonce i Donnie Yen, když oznámil, že si není jistý, že pro danou roli je tím správným typem herce. Nabídku přijal až napodruhé, když mu bylo režisérskou dvojicí poskytnuto pobídnutí, že pro něj jako pro herce je to šance, jak prokázat své herecké přednosti nad bojovými. (Conspi)
  • Skladbou znějící v závěrečných titulcích je "Qianli Zou Danqi" Číňana Tana Jinga. (Conspi)

Reklama

Reklama