Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (315)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Filmy s tajemnými mstiteli šly vždycky na dračku, dokonce i tento jihokorejský byl velice úspěšný. Když pomineme skutečnost, že úvodní část byla taková utahanější, tak již dostaneme brilantní akční snímek, který stojí především na výborných bojových scénách (závěrečné střetnutí je opravdu skvělé) a dobrém hlavním protagonistovi. Příběh není nějak objevný, avšak v rámci žánru můžeme říct nadprůměrný. Hlavní hrdina si ale neměl stříhat vlasy, hnedka jeho charizma kleslo na polovic:o)). Pěkné 4 hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Leon (hlavně začátek), 96 hodin (hlavně konec), Bourne, Oldboy, Na hraně temnoty, Polibek draka... Tak všechny tyhle filmy se mi při sledování Ajeossi vybavily. Neříkám, že to je špatně, vůbec ne. Akorát vím, že kdybych je neznal, byl bych nadšený minimálně o hvězdičku více. Takže klady: 1) Sice starý známý příběh o muži s tajemnou minulostí, kterého nakrkli špatní chlapi a špatným způsobem... Ale proč ne. Alespoň to nebylo úplně hloupé. 2) Rozhodně kamera, režie a choreografie akčních scén - závěrečné zúčtování na nože se vážně vyvedlo. 3) Hlavní hrdina se ostříhá.__Zápory: 1) Než se hlavní hrdina ostříhá, má neskutečně idiotský účes (promiň, Péťo) a praštil bych ho. 2) Film je ukrutně dlouhý a po hodině a čtvrt mě začal nudit (naštěstí se ke konci rozpohyboval - viz klad č. 2.) 3) Holčička byla děsně otravná, takže jsem vlastně, já, necita, ani pořádně nechápal, proč něco takového zachraňovat. 4) "MOŽNÁSPOILER" Téma dětí otročících při výrobě drog přišlo na scénu moc pozdě - vypadalo to, jako by si na ně scénárista vzpomněl den před uzávěrkou a chtěl ho do filmu honem honem nacpat. "KONEC MOŽNÁSPOILERU".__Za to všechno dávám nakonec nadprůměrné 3,5 hvězdy. Zaokrouhlil bych je nahoru, kdybych věděl, že se na Ajeossi někdy podívám znovu. Ale to se nejspíš nestane. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skvělej korejskej akční nářez, kterej se na rozdíl od drtivé většiny korejských gangsterek netváří jako naivní akční polokomedie ... Nýbrž člověk se u něj opravdu nezasměje, napětí nevrcholí, ale trvá od začátku do finále na velmi vysoké hodnotě. Hlavní týpek má pomstu v paži a nikdo na něj nemá vůbec šanci ... Majitel ušmudlané zástavárny se po tradičním váhání a vyhýbání se konfliktu, nakonec skutečně nasere a cesta za pomstou je prostě jeho ... Film se tváří trochu americky, což ale není vůbec na škodu. Taková trochu tradiční "Seagalovka" bez Seagala, trochu jako 96 hodin ... všechno ale v asijském provedení. Není to úplně TOP, viděl jsem lepší akční řežby z Koreje, každopádně tady film lechtá absolutní hodnocení a pátou * naprosto dokonalou finální řežbou ve vile mafiánů. Nejlepší choreografie boje s nožem jakou jsem kdy ve filmu viděl!!! Zde film hodně připomíná tradiční 70.kové a 80.kové japonské samurajské "katana-řezničiny", jen tady je to s noži. Jeden hodně schopný oponent tradičně nastoupí ve finále, ale stejně moc dlouho nevydrží ... přece jen asi 30 bodanců do těla během 1 minuty a rozpárané břicho navrch k tomu, neustojí hned tak někdo ... Ta akce-choreografie na konci je fakt úžasná, k tomu ještě úžasná hudba ... Škoda klasické korejské dlouhé stopáže, být to o 30 min kratší, není co řešit ... Milovníkům akčních asijských filmů rozhodně doporučuju!!!! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No, před filmem bych fakt neřekl, že takhle profárané téma mě vezme naplno. Chycen jsem byl už od chvíle, kdy desetileté děcko pronáší myšlenky o trapnosti, kolem dvacáté minuty. Trochu moc moudré na její věk, nicméně... jo. No a když se pak začalo dít nahánění zlosynů, radoval jsem se, že se naštěstí úpadek korejské filmařiny nekoná. Právě díky ní se totiž podání tohoto, jak píšu, profáraného tématu, liší od tuctovek... ()

prome 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který se pomaleji rozjíždí, ale rychle nabírá strhující tempo, kterému pomáhá skvěle zvolený hudební doprovod. Tomuto filmu vůbec nevadí otřepaná zápletka, protože je podán takovým způsobem, že mě občas i běhal mráz po zádech. Já tady prostě nemůžu hodnotit jinak, protože takových filmů, a hlavně kvalitních, není mnoho. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (8)

  • Bojové umění, které prezentuje Muž (Bin Won) je filipínská Escrima. Je to vojenský bojový styl, ve kterým jde o efektivní odzbrojování a práci s nožem. Také je určena k přizpůsobování prostředí a využití všeho, co je po ruce ( např. láhev, kniha, tužka atd.). (Ouwen)
  • originální název Ajeossi lze do českého jazyka přeložit jako "muž", (Ouwen)
  • Při posledním souboji proti Muži (Bin Won), vytasí zabiják nůž Karambit. (Ouwen)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama