Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Recenze (314)

verbal 

všechny recenze uživatele

Šikmooký taťka Neeson likviduje virus hepatitidy mezi obchodníky se žlutým masem. Závěrečná nožovaná je ovšem baletně zvládnutá naprosto dokonale a realisticky, že jsem skoro zapomněl na ten ohyzdný korejský patos a komparz s údovitým chováním a málem tomu vrazil čtvrtý srp a kladivo! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $528,175 Tržby Celosvetovo $44,592,000║ troška rozpačitejší úvod ale po 30minútach to naberie správne vygradované otáčky /80%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ten najklasickejsi pribeh (implementujuci pertraktovanu temu cierneho obchodu s ludskymi organmi) ovsem presne v tom korejskom prevedeni (noir),pre ktore mam slabost. Od Bittersweet life asi najintenzivnejsi zazitok. Won Bin ako novy Lee Byeon-hyeong (podla jednej ankety medzi korejskou mladezou) moze uplne byt. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ubulená limonáda, která automaticky předpokládá zainteresovanost postavami o kterých nic nevíme. V některých filmech to funguje, ale ty nejsou ubulené ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Žije jen pro dnešek a proto, aby s nima vyjebal.... Je (zřejmě) dobrej zabiják, má vztah k malý holce a na okně má kaktus. Kdo to je? Korejskej LEON? Ne, jen soused, kterej se přimontuje do rodinných trablů blbý štětky, která ukradne herák a války obchodníků s orgány. Tenhle osamělý mstitel ví co hledá, zná prostředky, jak toho dosáhnout a způsoby, kdy se snima nesere musí bavit i ty mafiány. Akce, to je hodně dobrá kontaktní ruční práce, při který zajisté oceníte, když frajerovi ušpiní ty jeho bílý tepláky. A třešničkou je parádní finále s dokonalým soubojem na nože. Překvapuje mě, že děti toulající se po celý zemi dokonce i po smrti na mě nepůsobí vydírajícím způsobem. Prostě to jen zapadá do reality. Jo, ti kluci Korejský umí překvapit. Furt. Pardon – stále! VY JSTE MĚ PŘIŠEL ZACHRÁNIT? ZŮSTAŇ TAM, UMAZALA BY SES OD KRVE. Jak dojemné.... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Doma mi říkají, že když se ztratím, mám zapomenout adresu a telefon . 2.) Nevím k čemu se hodí fén nebo nastřelovací pistole. 3.) Zjistím, že Korejec je pořádně nasranej až když se ostříhá. 4.) Ještě mě ty nekonečný příběhy o pomstě neomrzeli. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Cinema Service // Musím priznať, že od Ajeossi som moc neočakával, no veľmi ma prekvapil svojou dejovosťou položenou do výborného akčného žánru.... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Film Z Asie, co jsem kdy viděl! Tohle byl takovej Excelentní Akční nářez s podobnou Myšlenkou ( 96 hodin). Zkratka neuvěřitelně krásně provedený Revenge! Mám Nového akčního Hrdinu hned po Jet Lím! Jo a nejlepší scénka s Nožmi.. Všech Dob! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ukázka síly žánru. Tentokrát se nekonají žádné od korejských tvůrců předpokládané kejkle s žánry jejich míšením, ohýbáním či podvracením (nic proti tomu). "The Man from Nowhere" k thrilleru a mnohokráte realizovanému půdorysu spojení muže zkušeného v zabíjení a mlého dítěte přistupuje na bázi zdánlivě prosté intenzifikace. Vklad tvůrců tak principielně řečeno spočívá pouze v inscenaci. Ale právě díky tomu, že je zpracování ve všech ohledech přesné, se ukazuje, jak je žánr sám o sobě nosný a funkční. Atmosféra umocněná fyzické reakce vzbuzujícím prostředím obchodu s orgány dodává veškerému počínání hrdiny naléhavost a pečlivé dávkování, potažmo oddalování informací divákovi skloubené s vyvrcholením dramatických scén skvěle profiluje postavy a jejich motivace i stupňuje emocionální dopad částí vyprávění. Post-bourneovská škola dynamicky realistické akce utváří maximálně napínavé akční sekvence situované vždy do malého omezeného prostoru. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skvělej korejskej akční nářez, kterej se na rozdíl od drtivé většiny korejských gangsterek netváří jako naivní akční polokomedie ... Nýbrž člověk se u něj opravdu nezasměje, napětí nevrcholí, ale trvá od začátku do finále na velmi vysoké hodnotě. Hlavní týpek má pomstu v paži a nikdo na něj nemá vůbec šanci ... Majitel ušmudlané zástavárny se po tradičním váhání a vyhýbání se konfliktu, nakonec skutečně nasere a cesta za pomstou je prostě jeho ... Film se tváří trochu americky, což ale není vůbec na škodu. Taková trochu tradiční "Seagalovka" bez Seagala, trochu jako 96 hodin ... všechno ale v asijském provedení. Není to úplně TOP, viděl jsem lepší akční řežby z Koreje, každopádně tady film lechtá absolutní hodnocení a pátou * naprosto dokonalou finální řežbou ve vile mafiánů. Nejlepší choreografie boje s nožem jakou jsem kdy ve filmu viděl!!! Zde film hodně připomíná tradiční 70.kové a 80.kové japonské samurajské "katana-řezničiny", jen tady je to s noži. Jeden hodně schopný oponent tradičně nastoupí ve finále, ale stejně moc dlouho nevydrží ... přece jen asi 30 bodanců do těla během 1 minuty a rozpárané břicho navrch k tomu, neustojí hned tak někdo ... Ta akce-choreografie na konci je fakt úžasná, k tomu ještě úžasná hudba ... Škoda klasické korejské dlouhé stopáže, být to o 30 min kratší, není co řešit ... Milovníkům akčních asijských filmů rozhodně doporučuju!!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě enormní zklamání. Žánrově příbuzným flákům typu A Bittersweet Life nebo I Saw the Devil, jež se tu chlubí stejným procentuálním hodnocením, je tohle jen jednohubkou, co se uvedeným majstrštykům nemůže rovnat. Z letargie mě vytrhla snad jen ta monumentální férovka na nože. Jinak to citové vydírání skrz malou holčičku je zbytečné a v závěru až dotěrné. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi jsem již příliš rozmlsaný, jelikož roztřesená kamera v akčních scénách mě poslední dobou spolehlivě odradí a já si tak akční filmy natočené před deseti lety a starší ani nechci pouštět. Zde jsem však udělal vyjímku a kamera tak zůstává mojí jedinou výtkou tomuto filmu a to ještě pouze výtkou drobnou. Z toho důvodu se mi vlastně příliš nelíbila úvodní scéna (naštěstí nedůležitá). Nicméně se jedná o jeden z nejlepších korejských akčňáků a mohl by klidně svojí kvalitou zaútočit i na TOP dvacítku ever. Jednak tu máme skvělé obsazení a to je v asijském počinu těžké snad pokaždé, aby z pohledu evropana nevypadaly všechny postavy jako jeden muž. Příběh je velice zajímavý a o mnoho nápaditější než jsem zprvu očekával. Zazářil především drsňácký hlavní hrdina, skvěle provedený souboj s noži a povedené humorné vložky. Závěr pak mírně předvídatelný, ale myslím, že potěší. 85% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbilo to odhodlání od začátku až do konce. Hlavní hrdina toho sice moc nenamluví, ale jeho pohled a činy mluví jasně. Bin Won byl pro tuhle roli jednoznačně skvělou volbou. Tohle (ne)vděčné téma se zase jednou dostalo do dobrých rukou. 5* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tajmný muž bez minulosti, stranící se společnosti, je "nešťastně" zatažen do obchodu mocné mafie, nevinným hrozí nepěkná smrt, a tak se náš hrdina vyklube ze skořápky, patřičně se nasere a přivede věci na správnou kolej. Je v tom trocha Bittersweet life, námětem možná i Muže v ohni, či 96 hodin, bohužel svou akční stránkou, ani chytlavostí, či atmosférou se tento snímek na své druhy nechytá. Film nemá konzistentní tempo, flashbacky jsou o něco delší, než by se slušelo, takže vytrhávají z akce, samotná akce je, až na poslední šarvátku, pouze průměrně natočena (střih), hraje se příliš na city - to, co scenárista vepsal do úst malé unešené holčičce zni nepřirozeně a taktéž proslovy hlavního hrdiny jsou přehnaně dramatické a místy až směšně odpauzované. Tenhle film se moc okatě snaží kopat první ligu, ale to očividně nejde, druhá musí stačit... 6/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se pozvolna, ale ve druhé polovině se film stane přesně tím strhujícím korejským akčním dramatem, jaké mi tu dlouho chybělo. Plus nejlepší práce s nožem od Friedkinova Štvance. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekal ještě trochu víc než jen mlácení a proto mě to až zase tolik nenadchlo, chyběla mi tam nějaká pořádná atmosféra, ale co já můžu dělat jinýho než dát aspoň 4*, když tam Bin Won ke konci všechny tak strašně seřeže. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přijde vám to jako po dlouhé době tak trochu jiný film, ale záleží, jak moc si stojíte se znalostí jihokorejské filmové produkce. Pro naprostého analfabeta této problematiky to byl skvělý filmový zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Rozhodně hodno doporučení. Celý film i tolik proklamovaná poslední půlhodina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lidé, co žijí zítřkem, nemají šanci proti člověku, co žije dneškem.. Není pochyb, že na rozdíl od americké, či evropské kinematografie umí Asijci kromě navození specifické noirové atmosféry i „prodej“ motivace hlavního hrdiny prahnoucího po pomstě, či něčí záchraně, nicméně u konce „cry me a river a začas si založíme nehtové studio“ se znova ukázalo, že práce s emocemi je hrozně tenký led, který ne každého udrží. Proti akčnímu aspektu Ajeossi však nemám sebemenších námitek. Kdo by řekl, že ten mladík, co má 30 kilo i s klíči od zastavárny, dokáže tak lehce způsobovat protivníkům fraktury, průstřely a více bodných ran, než měl Ježíš na dřevěném římském odpočívadle? Jestli však mám na parapetu volit mezi fíkusem a kaktusem, volím fíkus.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý juhokórejský akčný thriller. Má výborný príbeh o špičkovom bývalom agentovi, ktorý v súčasnosti riadi malú zastaváreň a priatelí sa s dievčaťom zo svojho domu, ktorej matka je narkomanka a teraz ukradla drogy nebezpečným ľuďom, s ktorými si rozhodne zahrávať nedala a tak unesú ju a aj jej dcéru. Ale jej priateľ ju chce za každú cenu získať späť. So spracovaním som veľmi spokojný, spočiatku má film ešte také pomalšie tempo a venuje sa hlavne vznikajúcemu priateľstvu bývalého agenta s dievčaťom, na čo sa dobre pozerá, ale keď je unesená, začne paradoxne najslabšia časť filmu, keď je hlavný hrdina nútený urobiť prácu pre zločincov, nie, že by to bolo zlé, aj toto je celkom zaujímavé, ale sem mi to vôbec nesedí, ako keby to bolo z iného filmu, no aspoň táto časť moc dlho netrvá. Ale keď sa táto zvláštna časť skončí a hlavný hrdina sa ocitne na policajnej stanici, už to konečne začne byť to pravé a celá druhá polovica je už skvelý nadmieru dynamický drsný akčný thriller, ako sa patrí a už sa tomu prakticky nedá čo vytknúť. Akcie tu nie je až tak moc, čo je veľká škoda, keďže je perfektná. V prvej polovici sa nájde len pár maličkostí, ale v druhej sa už nájde aj nejaký ten súboj a tie sú aj napriek väčšiemu množstvu strihov perfektne natočené, dynamické a pôsobia drsne a nekompromisne a poteší aj nejaké to strieľanie alebo naháňačka. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia, obzvlášť časť s nožom, zneškodnenie skupinky zločincov v strede filmu alebo výborná akcia na toaletách. Ale mrzí ma, že viaceré akčné scény tu sú len minimálne naznačené a vidno ich nie je, napríklad taký útek z policajnej stanice by som si veľmi rád pozrel. Herecké obsadenie je výborné, Won Bin v hlavnej úlohe, ktorému som aj napriek jeho úplne odlišným predchádzajúcim postavám z iných filmov tohto nekompromisného zabijaka veril v každom zábere, až prekvapivo dobrá Kim Sae-Ron, ktorá tu aj napriek nízkemu veku predvádza skvelý výkon a páčia sa mi aj záporáci, obzvlášť Thanayong Wongtrakul ako ich hlavný zabijak je perfektný. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu nemám čo vytknúť. Tomuto filmu sa len tesne vyhlo plné hodnotenie, keby sa odstránila tá slabšia časť po únose dievčaťa a pribudol ešte jeden, dva súboje, tak je isté. Ale aj takto je to skvelý film, ktorý sa oplatí pozrieť aj viackrát. 82% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nieže by ma to nejak hnevalo, dokonca filmu to po stránke popularity určite pomohlo, ale porovnávať tento film s klasickými hollywoodskymi trhákmi, je podľa mňa dosť scestné. Ak by som si mal film vybrať podľa textu distribútora, asi by mi napadlo to isté, a snáď by som ho aj hodil do toho istého koša, ale po zhliadnutí som sa nemohol striasť dojmu, že napriek sebe-menšej podobnosti s niektorými filmami sa jedná o jeden z najlepších filmov svojho žánru, čomu dopomáhajú toľko vychválené akčné scény, ale z môjho pohľadu najmä príbehová stránka, ktorá posunula film do vyššej triedy. Aj keď hlavná línia príbehu nemá znaky úplnej dokonalosti, sú to maličkosti ako charaktery postáv, ktoré sú neskutočne uveriteľné, dialógy a herecké výkony, ktoré ma tak chytili za srdce. Dojemne násilných 95%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Akční a velmi krvavé drama vyprávějící tisíckrát obehraný příběh o pomstě, ovšem takovým způsobem, že mě naprosto strhlo. ()

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama