Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mexiko, štát Yucatán, niekedy 1910-1920. Počas Mexickej revolúcie sa Rosalio Mendoza, majiteľ usadlosti Santa Rosa, priatelí s obidvomi stranami konfliktu – plukovníkom Martinezom aj Zapatovými bojovníkmi. Situácia sa ale vyostruje a Mendozo, napriek sympatiám k zapatistom, pod tlakom kolaboruje so silnejšími... (whack)

Recenze (2)

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Kmotr Mendoza je snad úplně prvním válečným filmem v dějinách Mexika. Film vypráví příběh o velkostatkáři Mendozovi, který během Mexické revoluce hraje na obě strany. Nadbíhá, jak vládním vojákům, tak i Zapatistům. Během filmu se ožení s půvabnou Mariou, se kterou zplodí syna. Mezitím se spřátelí s velitelem Zapatistů Felipem Nietem. Velitele Nieta si oblíbí i jeho malý synek, který se věčně ptá na to, kdy ho jeho kamarád přijede navštívit. To samozřejmě s sebou přináší spoustu problémů. Film končí neodpustitelnou zradou, se kterou se Rosalío Mendoza už asi nikdy nesrovná. Film má, jak vynikající příběh, tak i herecké výkony jsou velmi zdařilé. Režisér odvedl excelentní práci. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kvalitní historický film z doby revoluce o majiteli usedlosti, který je přinucen volit mezi dvěma stranami a volí zradu.(70%) ()

Reklama

Reklama