Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Proč americký ptákoviny pro děti dostanou obří rozpočet, aby se pak ukázalo, že je to jenom další animovanej film, jako každej jinej a filmy jako tenhle se dočkaj jenom minimalistickýho (leč pěknýho a v mnoha ohledech kvalitnějšího) zpracování (raději nechci odpověď)?! Tohle přímo volá po velkym plátnu, 150 minutách a eRkovej přístupnosti a pokud se tak do budoucna nestane, tak zešílim. Super animace (ten prográmek neznam, ale je vidět, že povolaný dokážou vytvořit maximum), pěkná hudba, skvělej příběh (lepší, než v těch americkejch ptákovinkách) a naprosto perfektní závěr (nechť se jdou bodnout ti, kterým se konec nelíbil a ještě víc ti, kteří o něm řekli, že je předvídatelnej). ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

A máme ho tady!!§ Dlouho očekávaný reklamní animovaný filmeček, který nakonec co se týče grafiky dopadl fakt skvěle a tak si lidi co na něm dělali můžou oddychnout, protože hlavní úkol byl splněn na jedničku. Z důsledku toho byl však příběh odsunutý na tzv. druhou kolej a určitě se to v celkovém součtu dalo ještě o nějakou minutku natáhnout, abychom se s hlavní dívčí aktérkou Sintel a jejího kamaráda Scalese ještě více sblížili. Konec se pak snaží zahrát pouze na city a díky hudbě, která je famozní, se to docela daří, ikdyž nic senzačního, aby to skolilo takového kance jako jsem já to zase si nemyslete nebylo. Být tam lepší příběh šel bych s radostí na 5 hvězdiček, takhle musím jednu chtě nechtě ubrat a celkově tuto zkušenost opouštím s pozitivním nadhledem na další vytvořené filmečky s tímto zázračným free prográmkem. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Za tak krátky čas, tak skvelá výprava podporená výbornou hudbou mi doslova vyrazila dych. Nehovoriac o súboji s drakom a jeho prevedením, keď sa mu dostala ozaj dôveryhodná podoba. Prvý krát som videl ako sa drak kŕmil surovým mäsom čo doteraz v rozprávkach o drakoch chýbalo. Trocha nalomená pointa s otvoreným koncom, ale inak každý akčný moment stál za to. 90% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch řekněme dospělejších animáků, kde život není tak dokonalý, jak by si člověk přál. Nepamatuju si, kdy mě animák zasáhl natolik, abych se vzpamatoval až po titulcích a pak usínal s divným pocitem. Velká škoda, že je příběh nacpaný jen do 14 minut. Při celovečerní délce mohl být příběh mnohem výraznější a vzpamatovával bych se z toho týden. Navíc pochvala za skvělou animaci a sympatickou hrdinku i dráčka. ()

Axerron 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní kousek. Silný dojemný příběh podpořený krásnou animací, který by leckterá studia rozmázla na animovaný celovečerák, je zde umě shrnutý do ideální čtrthodinky a dopad nechává silnější než většina dvouhodinových blockbusterů. Spisovatelské umění povídky promítnuté do roviny filmové. Bravo! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)

Reklama

Reklama