Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, každý, kto je ochotný venovať 10 minút animované filmu, skuknite to. Sintel dokázal povyprávať dej plnší než akákoveľvek pixarovka a zvláda to len pomocou vizuálnych prvkov. Takisto výborne funguje i mix klasických a moderných prvkov fantasy. Taktiež animácia je je oveľa príťažlivejšia než v moderných (ja ich nazývam "gombíkových") animákoch. Sintel je jednoducho dôkazom, že to ide i bez miliónových rozpočtov a neskutočne ukecaných postáv. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace... a nádherný příběh. A nemálo sugestivní, upřímně přiznávám, že to jak to je smutné a přesvědčivé zároveň je důvod, proč jsem si to pustil jen párkrát. Nicméně kvůli tomu to nezavrhávejte, končí to poměrně hezky :) Rozhodně stojí za to - má to nápad, má to poměrně košatý děj, překvapí (hned několikrát) a vůbec je to krásně udělané. ROZHODNĚ to je kouzelnější, než hromada jiných věcí s draky. ()

Reklama

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný snímek s výborným příběhem. Animace mohla být samozřejmě lepší, autoři by to jistě zvládli, kdyby chtěli. Jenže ono jde o propagaci freewareového programu, pomocí kterého byl tento film vytvořen, takže to autorům za zlé rozhodně nemám. Ba naopak, jde krásně vidět, co lze s pílí vytvořit a nemusíte na to použít program za X tisíc. 9/10 ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zvlastni jak plnohodnotny pribeh, ktery bych si umel predstavit i jako jeden a pul-hodinovy film se vejde do 15 minut, ba ani to ne...nebudu se zaobirat tim jak a cim to bylo vytvoreno, ale musim uznat, ze to je vcelku hezky ztvarneno! 4* jsou akorat, bid me prijde trochu smesne, ze stejne hodnoceni jsem dal i americkym velkofilmum za nemale penize. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)

Reklama

Reklama