Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh o dívce, která chce najít svého jediného kamaráda, draka.. Citlivé pro mou duši. Závěr neskutečně smutný vyvolávající záplavu z mých očí. Dráček vysoce roztomilý, jenom pomazlit :o) Verdikt? Jdu pustit znova! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání z technické stránky, která je místy opulentní a fotorealistická a místy zase naprosto videoherní (což svědčí o špatně použitých texturách a svícení, což se ve 3D animaci projevuje přesně takto) a také pokud jde o příběh, který je krajně předvídatelný a mytologie a logika nejsou domyšlené. Místy nicméně úchvatné... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia (hlavne v detailoch a nasvietení), podarená hudba a pútavá téma. Záver je ale veľmi divný, veď bolo predsa jasne viditeľné, že ten veľký drak sa na toho malého veľmi podobá (ja osobne som si myslel, že je to jeho matka) a nahnevalo ma to. Nápad je však dobrý. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi pěkné, a nemyslím tím jen animaci, která je v rámci mezí opravdu neuvěřitelná (samozřejmě stále se to nemůže rovnat animovaným velkofilmům - ale to jen jako varování pro nějaké přehnané fajnšmejkry), ale taky celé dojímavé vyznění příběhu a i příběh jako takový. Škoda toho zmrštěného prostředku, ale na čas 12 minut bych toho asi chtěl moc. Jako normální celovečerní film by to bylo určitě ještě mnohem lepší. Takhle příjemný krátký zážitek s krásnou hudbou. Ale k takovému epickému tématu se takovéto filmy nehodí. To sem si více užil toho králika. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh osamocené dívky, která najde a ošetří zraněné mládě draka ...... konec je nečekaný ..... tak ještě zamáčknout tu slzu .... nádhera ..... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když se stane neštěstí vašemu jedinému příteli, uděláte cokoliv, abyste mu pomohli. Obětujete klidně roky života, někdy ale ani ta největší snaha a dobrá vůle nemusejí být dost. Jenže i pak je dobré se ohlédnout, protože už můžete mít v patách malého dráčka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pilcherová v kabátu dračí fantasy....je to doják, ale pěknej. Výborná animace, vyprávění obrazem i lítý boj s drakem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

No ten konec byl ale divnej. Čekal jsem radostnější závěr. Graficky to bylo o něco horší než jak známe například od amerických společností. Tohleto mě moc nezaujalo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako mnoho krátkometrážnych filmov si aj tento viem predstaviť aspoň v minisérií. Animácia nie je tá najkrajšia akú som videl, ale i tak je veľmi pekná. Hlavná postava je charizmatická, ale áno, videl som aj charizmatickejšie. Aj keď som starý cap, príbeh je veľmi dojímavý. Spoiler: Neviem či som pochopil že hlavná postava nosila zhruba 30 rokov rovnaké šaty. Predsa len ten posun času bol divný. Koniec spoileru. Draci sú vyobrazení kvalitne. Záverečná hudba je veľmi pekná, pustil som si ju 2x po sebe. Veľmi kvalitný holandský krátkometrážny fantasy film. Plný počet si nechám v zálohe pre ešte lepšie kraťasy. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Jako intro k počítačové hře možná dobré (i když by se jistě našla i technicky kvalitnější), jako krátkometrážní film nikoliv. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

čtvrthodinka odkrývající silná pouta, která mohou být ve svém důsledku nečekaně křehká... užasná hudba, skvělá animace, zkrátka krátká krása. 90% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace a hlavně nádherná hudba. Příběh draka, který závěrem překvapí a divák by i slzu nejradši pustil. Bohužel příběh je velmi krátký, pokud by tento snímek byl rozvinut do celovečerního, tak neváhám a plný počet dám. Emoce nefungují, tak jak by měli a k tomu je potřeba právě delší snímek.. 8/10 = 87% ()

Reklama

Reklama