Reklama

Reklama

Zastávka v Kansasu

  • USA Bus Stop (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energický a přesvědčivý portrét nevinné mladé zpěvačky, která díky své práci cestuje po celé zemi vstříc nadějné budoucnosti v Hollywoodu. Kovboj Bo uvidí v jednom nočním klubu zpěvačku Cherrie a na první pohled se do ní zamiluje. Cherie však doufá, že se prosadí jako pěvecká hvězda. Bo však nepovolí a uchází se o její přízeň skutečným citem až si nakonec získá její srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

classic 

všechny recenze uživatele

Jeden fellow,ktorý je poznačený prívlastkom sedliak s nulovým správaním a rozumom šimpanza prichádza do mesta na rodeo,ktorý ešte nevytiahol nikdy päty z ranča,aby totálne tyranizoval okolie,alebo skôr tyranizoval krásnu babenku Cherrie,alias Marilyn Monroe,ktorá sa ide z neho zblázniť,totiž Bo Decker si zaumieni,že keď ju prvýkrát zbadá v bare,tak preletí Amorov šíp,ktorý mu extrémne vymydlí rozum,že nedokáže bez nej vydržať ani sekundu,týmto pádom začína únik Cherrie z pazúrov šialeného maníka,ktorý musí prehodnotiť svoje správanie,ktoré je brutálne hlučné v podaní herca Dona Murrayho,ktorý si kradne film pre seba,že som skoro nestíhal sledovať pôvaby večnej Marilyn,ktorá pobláznila nielen Boa,ale celú generáciu mužskej populácie,ktorá kedy zbadala postavu tejto komplikovanej osobnosti kinematografie,ktorá nemala extra herecký talent,ale skôr pútala na seba pozornosť tým ako sa vyprofilovala zo svojho občianskeho mena Norma Jeane Mortenson do podoby Marilyn Monroe,ktorá zo seba urobila večne kultovú ženu,aká sa kedy objavila na striebornom plátne. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Rád bych chtěl napsat, která složka ve filmu nekulhá, ale zde kulhá snad úplně všechno. V první řadě nevýrazná a neprofesionální režie Joshuy Logana (jak je to možné, vždyť i on natočil kvalitní díla) a potom děravost a naivnost scénáře. A díky němu nestačí sympatie Dona Murraye a krása Marylin Monroe, naopak odhaluje jejich herecké nedostatky. 35%. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Na divadelních prknech by šlo o mnohem povedenější zážitek. Film nás potěší hereckými výkony a rozladí svou atmosférou, ve které převládá umíněné a agresivní buranství. Což svým způsobem obtěžuje a nedává plně vyniknout základní zápletce, tedy přeměně nekultivovaného mládence v pozorného a láskyplného muže, připraveného pro manželské soužití. Film se valí stále vpřed, zběsile a neurvale. Jen výsledný zábavný aspekt zůstal trčet na půli cesty. Hlavní postavou romantické komedie je sebevědomý mladý rančer Beauregard 'Bo' Decker (zajímavý Don Murray) bez akceptovatelného sociálního chování. Ve své mladické dychtivosti nepokládá otázky a přání, ale rozkazy bez možnosti nějaké známky odporu. Jeho první kroky na poli milostných citů jsou neustále konfrontovány s jeho stále méně trpělivějším okolím. Hvězdou filmu je zpěvačka nočního podniku Chérie (zajímavá Marilyn Monroe) se svým jasným a přímým plánem do budoucnosti. Ovšem škodolibý osud s ní má zcela jiné představy o šťastném životě. Z dalších rolí: Beauregardův upřímný kamarád a jeho trpělivý učitel prvních krůčků společenského života Virgil Blessing (sympatický Arthur O'Connell), laskavá a temperamentní hostinská na zapadlé autobusové stanici Grace (šarmantní Betty Field), Chérieina přející kamarádka a kolegyně Vera (příjemná Eileen Heckart), bodrý řidič autobusu Carl (Robert Bray), či laskavá cestující servírka Elma Duckworth (půvabná Hope Lange). Skuhrání o krutosti ke zvířatům a vulgárnosti k ženám jsou zde nemístné, protože právě toto přezíravé chování je terčem sarkastického posměšku. A přináší i ten kousek rozdováděného humoru. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šovinismus, barbarství, zaostalost, vulgárnost, krutost ke zvířatům a ženám (zde v podstatě na stejné úrovni) – tak to dopadá, když dáte venkovským balíkům do rukou filmovou kameru. Hlavní hrdinkou není navzdory lživému textu distributora Marilyn, hlavním hrdinou je nevtipným způsobem tupé hovadí, nechovající k živým tvorům, natožpak k osobám, natožpak k osobám ženského pohlaví žádnou úctu. Jeho náhlá proměna je stejně nepravděpodobná jako nesmyslné dialogy, kterými nás postavy zpravují o svých osudech a které pronášejí směrem k jiným postavám, jež by to logicky již dávno měly vědět. Kladnou postavou v typickém slova smyslu není ani Monroeová, hloupá nána, jež mě svým chováním přiměla nahlížet na ni perspektivou všech těch šovinistických prasat. A pak je zde spousta iritujících detailů, které mi vadí vždycky, ale ve špatném filmu, tam mi vadí obzvlášť: zadní projekce nekorespondující s dění „vepředu“, rány, které vždy minou cíl, přesto cíl vždy nějakým způsobem zraní a sníh, který netaje, dokonce jako sníh ani nevypadá. Čeho je moc, toho je příliš. Netající sníh, kdo to kdy viděl…. :-/ 45% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bus Stop je fascinující zážitek. V tom nejnegativnějším slova smyslu. Sledování tohoto filmu se dá přirovnat snad jen k pocitům z reálné freak show nebo k fenoménu sledování dopravních nehod. Už jsem si zvykla, že MM měla úspěch, jen když tlačila na pilu, postupem let se stala z ikonické blondýnky parodií na tento typ dívky, ale to, co přidala do svého herectví po své zkušenosti z Actors Studia, to je něco strašného. Není úplně podstatné, že scénář vycházel ze stejnojmenné divadelní hry Williama Ingeho z roku 1955, ani to, že Inge tehdy jen rozvinul motivy z jednoaktovky People in the Wind, ale skutečnost, že Bus Stop byl první projekt MM Production, čili společnosti, která se podepsala též pod The Prince and the Showgirl. Zatímco surový herecký projev Dona Murraye bývá omlouvám faktem, že šlo o jeho debut, k MM mnoho omluv vyjádřit nelze. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • Don Murray v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Ve scéně, kdy měla MM Dona Murray udeřit kusem roztrženého kostýmu, mu skutečně rozsekla tvář. (Pavlínka9)
  • Rock Hudson souhlasil s rolí Boa Deckera, ale nakonec se nemohl zúčastnit natáčení, protože společnost Universal, ke které byl vázán smlouvou, ho nechtěla uvolnit, pokud Marilyn Monroe na oplátku neudělá film pro ně. (Zdroj: Skandál jménem Marilyn) (pankreminek)

Reklama

Reklama