Reklama

Reklama

Životopisy: Meryl Streepová

(TV film)
  • USA Biography: Meryl Streep
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dovede být křehkou kráskou i robustní metrnicí, tragédkou i komediantkou, skvěle zpívá a tančí, dovede rozplakat i otrlého muže... Jak jen to ta Meryl dělá? Neví to nikdo, ani ona sama. Je prostě opravdová a jedinečná. Narodila se v roce 1949 (a je jí tedy už neuvěřitelných jedenašedesát let!) jako jediná dcera v rodině farmaceutického manažera. Původně chtěla studovat operní zpěv, ale už na střední škole zjistila, že srdce jí tluče pro činohru. Na divadelních prknech se cítila jako doma a okamžitě se stala školní hvězdou. Bez povšimnutí nezůstaly ani její první role ve filmu a ve třiceti letech měla za sebou svého prvního Oscara za svůj strhující výkon ve filmu Kramerová versus Kramer. Nesmazatelně se zapsala do zlatého fondu světové kinematografie také svými výkony ve filmech Lovec jelenů, Sophiina volba, Francouzova milenka, Zamilovat se, Smrt jí sluší, Madisonské mosty, Ďábel nosí Pradu či Mamma Mia! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ucelené shrnutí mezníků v životě a díle paní Herečky. Namísto hlavní výhody filmového média oproti médiu tištěnému - video ukázek z filmů, jsou zde pouze fotografie. Z profilu Streepové na Wikipedii se dozvíte více a zaberem vám to méně času. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní žena, podle všeho vzorná matka a především vynikající herečka. Režiséry i kolegy opěvovaná Meryl Streep nejednou dokázala, že se zvládne dostat do jakékoliv role. Snad v každém žánru předvedla, že je žijící legendou (neuvěřitelných šestnáct nominací na Oscara).. K cyklu Životopisů a jeho nedotaženosti jsem se vyjadřoval už mnohokrát, pokud mám hodnotit právě díl s výbornou tragédkou i komediantkou, tak jde o jeden z těch ucelenějších, přehlednějších a konkrétnějších. Velkým otazníkem nicméně i nadále zůstává, proč tvůrci vynechávají filmové ukázky představovaných.. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Autori biografie kontra ja: označit Pinterovu adaptáciu Fowlesovej Francúzovej milenky za nie moc úspešnú a bohužiaľ nepodarenú a navyše tvrdiť, že táto rola ublížila MS kariére, pretože bola v nej príliš technická a premýšľavá, považujem za ak nie arogantné, tak minimálne silne subjektívne. A o subjektivite predsa (i) čsfd je, tak prečo to tu nespomenúť ?! ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

"Když jsem jí řekla, že je největší žijící herečka, řekla mi: Prosím tě, co to žvaníš za nesmysly."...Meryl dokáže zahrát úplně všechno, ale hlupačku, to opravdu nevím."...Ona je tajemně inteligentní."...Je vážná, ale přitom je to úplný pošuk."...Má slova: Meryl Streep je zvláštní člověk. Do svých rolí dává maximum, za což ji moc obdivuju. Mám ji ráda nejen jako nejlepší herečku na světě, ale také jako človíčka, který miluje srandu a bere svůj život takový jaký je..:) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavé, dost som sa dozvedel. Chýbajú ale filmové scény, o ktorých práve protagonisti dokumentu hovoria...to je mínus. Inak dobré. Hodnotenie: 70% ()

Sekmen 

všechny recenze uživatele

Meryl fandim a jako herečku mam rád a z toho to životopisu se dozvěděl několik zajímavostí, ale celkově průměr. 50% ()

Související novinky

Soderberghův další film zaštítí Netflix

Soderberghův další film zaštítí Netflix

10.10.2018

Steven Soderbergh (Dannyho parťáci) natočí pro Netflix snímek The Laundromat podle scénáře svého obvyklého partnera Scotta Z. Burnse (Vedlejší účinky). Film pak bude vyprávět skutečný příběh z pozadí… (více)

Reklama

Reklama