Reklama

Reklama

V šachu

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Magazín o dění na šachovnicích i za nimi. Královská hra, její hráči i turnaje. (Česká televize)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při mé poslední simultánce jsem nejprve vyoutoval tři soupeře, pak jsem další dva zesměšnil potupnými jeslemi a nakonec jsem zbývající hráče jednoduše knockoutoval. Přesto je mi záhadou, proč se nikdo aktivně nebránil a proč mezi nás pořadatelé vkládali ty černobílé čtverečky s nějakými pajduláčky, když šachy byly vždy kontaktním sportem a mezi fightery by se neměly vkládat nebezpečné předměty zneužitelné v boji. Já tomuto pořadu zkrátka rozumím a aktivně ho vyhledávám ve všech světových mutacích. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Považujem sa za vášnivého hráča šachu. Tým však netvrdím, že som neporaziteľný veľmajster. To iste nie. Od toho mám hodne ďaleko. Často krát dokážem vyrovnanú partiu prehrať banálnym, zbrklým, hlúpym ťahom. O to viac ma vie potešiť vydretá výhra nad kvalitným súperom. Skrátka šachy mám rád. Preto ma relácia českej verejnoprávnej televízie venovaná čiste len tejto kráľovskej hre zaujala a potešila. *** ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto pořadu je, že ikdyž vám uniknou 3 po sobě následující díly, o nic zásadního nepřijdete. Max tak o velmi rozvážný pohyb velmistra, lehce svrásčené čelo, následné stáhnutí ruky od pěšce a zádumčivé podrbání na bradě. P.s. JÁ osobně vždy dávám přednost bílým a otvírám Cimrmanovým gambitem. Pro úplné laiky a začátečníky dávám k dobru odkaz: http://www.esachy.cz/clanek/63/Jara-Cimrman-a-sachy.htm V případě černých figur rovnou pokládám (obětuju) krále. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, pro koho je pořad určen. Dění ze světa neosloví začátečníky, protože ty jména prostě neznají. Trenérské okénko zase vůbec nic nedá hráčům, co hrajou byť nejnižší soutěž. Skvělým kompromisem jsou rozbory partií, ale zase záleží na tom, kdo je zrovna provádí. Osobně mám nejradši Martina Petra, který to dokáže podat tak, že to není trapné zkušenějším hráčům, a přitom tak polopaticky, že to začátečník pochopí. Nicméně ne všichni hosté si vedou před kamerou tak dobře jako on. Proto jsou občas rozbory trošku nepříjemné. Každopádně to ví i režisér a tak si zve hlavně ty kvalitnější. Co bych doporučil je teda jen kapku složitější trenérské okénko... místo pravidla čtverce atd. vysvětlovat některé pozice a jaké plány jsou pro ně vhodné. ()

Rihan 

všechny recenze uživatele

Pořad těžko ocení ten, kdo nerozumí šachu. Je to ale jedniný pořad tohoto druhu s touto tématikou v naší TV. Obzvláště výživné jsou komentované analýzy šachových partií kvalitních hráčů. A také se říká, že šach je box intelektuálů. ()

Reklama

Reklama