Reklama

Reklama

Sirotek Petr (Charlie Rowe) vyrůstá na přelomu století v ulicích Londýna. A není sám, stejně je na tom i spousta dalších dětí bez rodin. Živobytí si opatřují kapesními krádežemi. Lup ale odevzdávají Jimmymu Hookovi (Rhys Ifans), šéfovi, který se o ně sice trochu stará, ale především je učí zlodějskému umění. Právě ten je přesvědčí, aby ukradli poklad nevyčíslitelné hodnoty – kouzelný předmět. V čem je jeho kouzlo? Dokáže je přenést do jiného světa, bájné Země Nezemě. Stane se a chlapci se ocitnou v krajině bílých džunglí, skrývajících tajemství jejich věčného mládí. Potkávají nové přátele, zažívají vzrušující dobrodružství, musejí však také bojovat s nemilosrdnými protivníky. K nejhorším patří banda pirátů pod velením šílené Elizabeth Bonny (Anna Friel) a domorodý kmen, který před nenasytností pirátů chrání tajemství stromových duchů. Skupiny neustále bojují, jejich nenávist se vyhrocuje a parta malých zlodějíčků se musí rozhodnout, kde je jejich místo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Bitva s rozumem, tedy vlastně s Hookem dovedená k dokonalosti. Chcete vědět jak přišel kapitán k háku na ruce? Chcete vědět kde je země-nezemě a jak se do ní dostat? Podívejte se tedy na tuto předehru, je stejně tak zajímavá možná ještě zajímavější než druhý díl, kde se vše začíná vybarvovat. V prvním se dozvíte i něco o podstatě vesmíru.. Navíc je to podáno dost hodně remakeově s jiným příběhem, takže máte pocit, že se díváte na něco úplně jiného, než jak známe klasického Petra Pana. Jako fanda fantasy dávám. 4*+ ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Počiatok zeme - nezeme určený predovšetkým mladšej generácii je príjemná, možno trochu zdĺhavá fantasy pohádka. Film zaujme nádhernými exteriérami, s ktorými sa tvorcovia popasovali veľmi dobre, dej filmu je však pomerne pomalý, miestami nudný. Film však nikoho neurazí, nevnucuje sa. PLUS: kulisy, exteriéry, celkom schopné efekty, MINUS: dlhší dej, nudnejšie scény. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Televizní prequel v podobě mini série poprvé zavádí Petera Pana do země Nezemě. Je to ale nanejvýše jen z poloviny tak dobrá zábava, jak by se dalo doufat. Skvělí herci v čele s Rhysem Ifansem, Annou Friel nebo Bobem Hoskinsem, který se ve stejné roli objevil v už mnohem lepším Hookovi, nezachrání Neverland od unaveného tempa a laciné podoby. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Film se ke mně dostal náhodou na You tube a protože jsem veliký obdivovatel díla Jamese Barrieho a jeho Petra Pana, byl jsem na film velice zvědav. A byl jsem velice příjemně překvapen. Hlavní představitel Charlie Rowe byl velice dobře vybrán, jeho výkon mne nadchl a počátek Země.nezemě též. Úžasná výprava filmu umocnila magické kouzlo příběhu, který jsem doslova hltal, i když byl ve francouzské mutaci, vůbec mi to nevadilo, byl srozumitelný až dost i tak. Je úžasné, jak jediná kniha dokáže upoutat tolik filmařů ke zpracování, jako právě příběh Petra Pana, který je tajným snem mnoha z nás, kteří by chtěli zůstat navždy chlapci, protože odmítají špínu a pokrytectví dospělosti. A tento příběh, který líčí, jak to bylo "před" je vynikajícím dílem, které všem příznivcům příběhů o Petru Panovi mohu vřele doporučit. Jednoznačně 5 hvězdiček. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak to všechno začalo. I tak by se mohl znít podtitul tohoto dvoudílného televizního praquelu velice známého příběhu. Tvůrci mysleli hlavně na děcké diváky a tak podle toho uzpůsobili scénář, akční scény a hlavně výpravu. A ta je na TV produkci velmi uspokojivá. Digitální efekty přirozeně náročnějšího diváka nijak neuspokojí, ale to dětem bude úplně jedno. Přijatelná dobrodružná atmosféra je tedy pro ně vcelku vhodná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Bob Hoskins si zahrál postavu pana Smee už ve filmu Hook (1991). (pajik)

Reklama

Reklama