Reklama

Reklama

Sirotek Petr (Charlie Rowe) vyrůstá na přelomu století v ulicích Londýna. A není sám, stejně je na tom i spousta dalších dětí bez rodin. Živobytí si opatřují kapesními krádežemi. Lup ale odevzdávají Jimmymu Hookovi (Rhys Ifans), šéfovi, který se o ně sice trochu stará, ale především je učí zlodějskému umění. Právě ten je přesvědčí, aby ukradli poklad nevyčíslitelné hodnoty – kouzelný předmět. V čem je jeho kouzlo? Dokáže je přenést do jiného světa, bájné Země Nezemě. Stane se a chlapci se ocitnou v krajině bílých džunglí, skrývajících tajemství jejich věčného mládí. Potkávají nové přátele, zažívají vzrušující dobrodružství, musejí však také bojovat s nemilosrdnými protivníky. K nejhorším patří banda pirátů pod velením šílené Elizabeth Bonny (Anna Friel) a domorodý kmen, který před nenasytností pirátů chrání tajemství stromových duchů. Skupiny neustále bojují, jejich nenávist se vyhrocuje a parta malých zlodějíčků se musí rozhodnout, kde je jejich místo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

kingik 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak skončilo přátelství mezi Peterem Panem a Jamesem Hookem, jak kapitán přišel ke svému pověstnému háku, a jak se Peter Pan naučil létat? To, a ještě něco navíc, nabízí tříhodinová návštěva bájné Země Nezemě. Stačí jen udeřit do magické koule, která vás tam přenese z jakéhokoliv století. Není pak divu, že si zde společné dostaveníčko dají karibští piráti, indiáni a londýnští kapsáři. Sirotek Peter Pan je na počátku mladým kapsářem, který je ve službě Jamese Hooka. Oba koule po vydařeném lupu ve starožitnictví zcela náhodně přenese do Nezemě, kam se podobným způsobem dostala i sličná velitelka pirátské družiny Bonny, rázem prahnoucí po moci kouzelného prášku, se kterým lze létat. Hook se dá na její stranu, avšak v cestě za mamonem jim oběma stojí nejen starý alchymista, ale také početný indiánský kmen chránící tajemství stromových duchů. V bájné Nezemi se nestárne, ale neznamená to, že se v ní neumírá, když jedince napadne třeba obří krokodýl či obří pavouk. A i když tvůrci nevěděli, kdy skončit, tak se sympatickými hrdiny dá prožít poměrně neotřelý divácký zážitek. Film táhne charismatická Anna Friel, u které jedině zarazí, jak má na pirátku z 18. století perfektní make-up a styling a nic si nezadá s topmodelkou z přehlídkového mola. Rhys Ifans v roli Hooka nebo Charlie Rowe jako Peter za ní zaostávají, ačkoliv i oni mají v příběhu své silné momenty. Nevkus v podobě indiánů bych si odpustil. Do filmu se to nehodilo a každá scéna, ve které se indiáni objevili, byla nudná až běda a zaváněla laciností. Na televizní poměry docela slušná výprava. Triky byly přece jen standardně televizní a jejich kvalita se dala klidně čekat i horší. Výrazně nepovedená byla snad jen jedna "létací" scéna a naopak trikově nevyužité byly pasáže s obří havětí, která Nezemi obývala. Tři hodiny byla opravdu nálož. Pokud by se vypustily zbytečné scény s indiány, tak by film jistě dostal přijatelnou podobu, a to nejen, co do stopáže. Silný příběh se stejně odehrával jen mezi trojicí Peter-Hook-Bonny a ostatní bylo takřka nezajímavé, anebo zbytečně natahované. Film si při svých možnostech také mohl dovolit áčkovou hvězdu Keiru Knightley, ale pouze pokud jde o hlasovou účast. Namluvila totiž vílu Zvoněnku, ale šance sehnat verzi v originálním znění asi nebude příliš velká. Tříhodinový televizní epos aby byl ještě lepší, by musel ve střižně projít zkracovací procedurou. A když hlavní tahounka přibližně třičtvrtěhodinu před koncem zmizí ze scény, šlo tempo závratně dolů. Nápadů i dobrých herců se ve filmu přesto sešlo více než dost. Jen při té stopáži zaniká, a místy klesá, zájem diváka o dění. A v Nezemi se toho událo nemálo. Diváci zvyklí u jednoho filmu strávit "mládí" mají možnost získat cenné info o dobře známých postavách. A to není k zahození. Ostatně v Nezemi si čas plyne podle svého řádu. 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nic proti nápadu, že Země Nezemě je jiný svět - to má docela vtip. I ten ušmudlaný Londýn jak z Olivera Twista měl atmosféru. Bohužel velmi záhy se vyprávění stalo nepřehledné různými motivy a odbočkami, zbytečnými postavami a především motivací hrdinů, kteří snad byli naspídovaní, protože měnili svá rozhodnutí a postoje v každé scéně. Za takový guláš by se nestyděl ani Disney. Není jasné, na jaké publikum autoři míří, některé motivy jsou dětinské, jiné až zbytečně kruté. SHRNUTÍ: Varování především pro muže, aby nepodlehli každé ženské, která jim ochotně rozevře.... svou kajutu. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající fantasy slátanina. Indiáni, piráti, alchymista aj. Proč na tohle koukat?! Proč tohle točit?! Zastaralé triky, nudné herectví bez emocí, místy možná trochu dobrá hudba, jinak nic! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O "Neverlandu" jsem toho moc nevěděl, prostě se ke mě dostal, tak proč ho nezkouknout, že? Na TV produkci to ani není nijak zvlášť špatné. Hlavním mínusem je tak skutečnost, že jde o svět kolem "Petera Pana", který mi nikdy nic neříkal, slušně řečeno, takže odhalování postav a skutečností, u kterých se ozývalo pomyslné "tadá" mi bylo celkem dost ukradené. Přiznávám. Mohlo to alespoň být zajímavé fantasy, nebýt masivního množství logických hloupostí, které možná jsou normální v Neverlandu, v mých očích ale nikoliv - jednou zmizí celá pirátská loď, jednou koule jev "vyhryzne díru" v budově; piráti, indiáni i "současní" angličané mluví všichni stejným jazykem a nikomu to nepřijde divné, piráti s našmínkovanou kapitánkou, mluvící o Venuši, planetě Zemi, jiných galaxiích... I fantasy by měla mít nějaká pravidla, jinak se z nich stane jen alogická debilita. Vědět, že jde o úvodní film k seriálu, tedy film bez konce, tak bych do toho nešel. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Slaboučká televizní záležitost s chabými triky a nesympatickými postavami, která dětského diváka spíše vyděsí a toho dospělého bude nudit. Ani Ifans to nezachránil. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, v němž strana dobra sčítá nevratné škody, zapříčiněné pošetilostí jednoho alchymisty a naivitou jednoho chlapce. Neboť úmysly jednotlivců, jakkoli čisté a upřímné, v dravém a bezohledném světě obyčejně neobstojí. (Přitom nezáleží na tom, na jakém místě ve vesmíru se onen inkriminovaný "svět" nachází - pokud se tam objeví člověk, neexistují žádné důvody k přehnanému optimismu.) Ztráty dosahují takového rozsahu, že nabourávají pohádkovost příběhu a vysávají z něj téměř veškeré kouzlo. Víceméně jsem dospěla k poznání, že kámen mudrců by měl zůstat navěky jen snem - a věčné mládí je iluze, která může nadělat víc škody než užitku. P.S.: Závěrečné Petrovo nadšení (možná částečně předstírané) jsem tudíž nesdílela, neboť na můj vkus byl dosažený výsledek až příliš draze vykoupený. Přesto jsem ochotná přihodit na misku vah slabší 3* ... za Zemi Nezemi, která není tak docela marná - a kromě toho je v tom nevinně ... ;-) ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Myslím že druhá časť to trošku dosť pokazila. Samo o sebe to nebolo ničím napínavé, dosť predvídateľné a časťami mizerné. Ale nebol to zlý nápad. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Televizní prequel v podobě mini série poprvé zavádí Petera Pana do země Nezemě. Je to ale nanejvýše jen z poloviny tak dobrá zábava, jak by se dalo doufat. Skvělí herci v čele s Rhysem Ifansem, Annou Friel nebo Bobem Hoskinsem, který se ve stejné roli objevil v už mnohem lepším Hookovi, nezachrání Neverland od unaveného tempa a laciné podoby. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Občas mdlé a bez dostatočných emócií...inokedy kúzelné a pekné. Na Tv film to ale ujde. A keď už nič iné, aspoň Anička Friel v roli pirátky ma pobavila, potešila. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Človek sa aspoň dozvie, ako vznikla a čo to je tá Krajina Nekrajina. A pirátska kapitánka bola pekná. Inak ten vizuál ma strašne iritoval. 2 z 5 ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

První díl, hrozná klišovitá blbost, místy až k smíchu (a ne v tom dobrém slova smyslu). Druhá část, o hodně lepší, dokonce jsem dostal chuť znova kouknout na Finding Neverland :) ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

V komentářích mých "kolegů" pode mnou se opakuje povícekrát jedno slovo, se kterým v souvislosti s tímto snímkem naprosto souhlasím: Nicneříkající... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní TOP ze všech Petrů Panů a jim podobným. Samotný příběh Petra Pana mě nikdy nezaujal a proto jsem se ani nikdy na žádný film s Petrem Panem nedokázala dodívat. Na tento film jsem se podívala jen kvůli Rhysovi, abych si doplnila jeho filmografii a nevěřila jsem tomu, co vidím! Není to obyčejný nudný příběh o nějakém děcku, ale o tom, jak to všechno začalo. A abych pravdu řekla, je to milionkrát lepší než celé slavné 'pokračování'. Neverland jsem si okamžitě zamilovala a shlédla ho hned několikrát, protože mě to opravdu dostalo. Rhys byl tak neuvěřitelně přesvědčivý, že i mě, člověka, který fandí svým 'favoritům' i kdyby měli být jakkoli zlí, dokázal dohnat k tomu, abych jeho filmovou postavu začala nenávidět. Ještě nikdy se mi nic takového nestalo a tak musím uznat Rhysův neuvěřitelný talent a taky samozřejmě úchvatnost samotného filmu. Takže za mě plný počet a ještě hvězdičku k tomu! ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Obyčejná televizní fantasy se všemi svými klady i zápory, která ale předskakuje mému oblíbenému příběhu, takže jsem zvědavě hltala všechny souvislosti. Jen to "vědecké" vysvětlení o cestování vesmírem se mi nezdálo, míchat pohádky se sci-fi nedělá dobrotu. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Mini-série od tvůrce Tin Mana a Alice, která byla odvysílána v prosinci 2011. Jedná se o nové zpracování příběhu Petra Pana, tentokrát však ve formě prequelu k tomuto jednomu z nejznámějších literárních děl. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Úžasný dobrodružný film pro starší děti se spoustou fantazie, napětí, špetkou humoru, hezkými kulisami. Přenesla jsem se do dětství... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak to všechno začalo. I tak by se mohl znít podtitul tohoto dvoudílného televizního praquelu velice známého příběhu. Tvůrci mysleli hlavně na děcké diváky a tak podle toho uzpůsobili scénář, akční scény a hlavně výpravu. A ta je na TV produkci velmi uspokojivá. Digitální efekty přirozeně náročnějšího diváka nijak neuspokojí, ale to dětem bude úplně jedno. Přijatelná dobrodružná atmosféra je tedy pro ně vcelku vhodná. ()

Reklama

Reklama