Reklama

Reklama

Auschwitz

  • Německo Auschwitz
Trailer
Kanada / Německo, 2011, 70 min

Obsahy(1)

Na nástupiště přijíždí vlak. Místo oken ostnatý drát. Vystrašení lidé uvnitř hledí ven. Vlak vjíždí do stanice, koleje dál nevedou. Stanice se jmenuje Osvětim. Němečtí vojáci na peronu odemykají zamčené dveře a lidé začínají vystupovat. Jsou rozdělováni do skupin. Jedni vlevo, ti co můžou pracovat vpravo a děti nechávají u dozorců. Velká část lidí je odvedena do budovy označené písmenem E. Svlékají se a vcházejí do "sprch". Zatímco umírají, němečtí vojáci rozdělují a počítají získané cenné předměty jako jsou zlato, hodinky a šperky. Mrtvoly jsou vynášeny a spalovány. Do vlakové stanice Auschwitz přijíždí další vlak. (Terva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu smysl tohohle celého filmu. Po vizuální stránce to alespoň u hraných sekvencí není taková hrůza jako je u Uweho obvyklé, nicméně několik rozhovorů a k tomu jedna hraná sekvence a pár archivních záběrů? Sorry ale myslím, že i televizní produkce mohou nabídnout více, než tahle snaha o to být šokující, která se míjí úplně účinkem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudbu dělá komorní dvorní dáma Uwe Bolla Jessica de Rooij a sama osobně hraje ve filmu na doprovodné piano. CITÁT - Já se nechci sprchovat........... Uwe Boll tu v dokumentárním žánru vystihuje krutost, beznaděj a osud židů odvezených do koncentračního tábora v Osvětimi. No a protože je to Boll je ve snímku spousta krutosti, šokujících záběrů a hnusu. Příkladem je scéna v 16 minutě - opravdu jen pro otrlého diváka. V jednom záběru je vidět Uwe Boll v malém cameu jak se jako hlídač opírá o dveře "sprch". Snímek je hodně krutý. Na ČSFD je udána délka filmu 75 minut, já mám film dlouhý jen 45 minut, ale řeknu vám tahle stopáž bohatě stačí. Vyblít se můžete i po těch 45 minutách. Kameru vedl, jako vždy Mathias Neuman, SS Guard - Uwe Boll, Asociate producer - Stefan Boll a hudba už byla řečena (napsána). Těžko říci, co si o snímku myslet. Byl krutě pravdivý a hlavní otázka je - myslel to Uwe upřímně? ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Boll sehnal všechno svoje početný příbuzenstvo, nahnal ho do koupelny a nechal kašlat. A protože tam byly dědečkové, babičky a tety, na jejichž nahotu nebyl zrovna vábnej pohled, mělo to nejspíš šokovat a budit autentickej dojem. Když už jsem si myslel, že se Uwe trošku zvednul, tak to zase dokonale zazdil. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe ty si ale kůň. Režisér nejhorších adaptací počítačových her a jeden z nejhorších režisérů vůbec, dostal pocit, že musí světu něco sdělit. A protože je Němec, musí připomenout, jaká zvěrstva byla jeho lidem páchána za druhé světové války. Natočil tedy polodokument, kde nejdříve vede několikaminutový, závažný monolog o daných zvěrstvech, který je následován asi 45 minutami "filmu", kdy sledujeme pouze příjezd vlaků, střílení kojenců a dětí a následné zplynování všech ostatních. Vše je poté zakončeno dalšími monology tupých studentů, kteří ví o druhé světové válce velký hnědý. Nevím jestli chtěl Uwe šokovat, nebo něco sdělit, ale ani jedno se nepovedlo a tenhle výtvor není absolutně o ničem a je po všech směrech zbytečný. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo mi ctí srazit této s**čce hodnocení. Jak obrovským zklamáním pro mě je tento film...Těší mě, když se někdo snaží natočit např. tradičně oblíbené extempore maskérů kdy se vyblbnou na těch vězních a jde tomu uvěřit a je nespočet takovýchto filmů, které to UMÍ autenticky zobrazit... Tady nahnali nějáké chudáky, kteří zjevně neměli peníze (ale vlasy měli jako od kadeřníka - jedna dokonce vyperoxidované) do vlaku..Cílem točení těchto filmů s touto tématikou je být autentický a donutit toho diváka soucítit s hrůzami, uvědomit si jaká zvěrstva napáchali (nejen za druhé světové války) apod. Jenže pokud by tato hloupost byla natočena jako jakýsi dokument tak bych mu možná dokázala dát JEDNU hvězdu. Bohužel DRAMA??????Když nažene kamsi do třídy hloupé německé studenty a natočí s nimi (a to s těmi nejhloupějšími) jejich názory..nezlobte se ale spíše poukazuje na nedostatečnou vzdělanost Němců v obrovské části dějin ve které figurovali jako hlavní aktéři a jestliže se někdo HRDĚ staví za jejich národ a netuší co všechno se dělo díky nim měl by být při nejmenším zbičován. Nelíbí se mi, že o tom lidé hlavně v Německu a nejen tam nemají ponětí. Celou dobu jsem měla výraz - to si jako dělá srandu ne? A budu dělat, že jsem to neviděla...Potvrzuje se mi opět moje domněnka, že Uwe Boll je filmovým talentem naprosto nepolíbený. Ať jde raději režírovat klipy těm pohasínajícím hvězdičkám do Hollywoodu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama