Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Recenze (150)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už nám drogy dostaly i mého milovaného Nemrtvého Roberta a já se při tom tolik těšil. Satanžel mi místo očekávaného hutného, pekloidního hororu naservíroval pomatenou, psychodeliktickou smaženici Lordů ze salámu, kde Satana spatlal Švankmajer, a ve které Bobo akorát tak zpropagoval prdel svojí staré, jenž má sice i po třiačtyřicetiletém prznění překvapivě pořád parametry na nějaký ten CACIB, nicméně na kozy ji raději švenknout nenechal, protože ty už dávno nejsou tam, kde by měly být. A situaci nezachránila ani ta skupinka nádherně svraštělých a zteřelých, rozkokošných a úplně nahých sexy sedmdesátek, které snad jako jediné evokovaly ony hrůzy pekelné a přinutily mě upřímně se bát. Raději budu už zbytek života hodný, než aby mě pak na věčnosti čekala Věra Bílá v Evině rouše, co by si se sadistickým úsměvem odhalujícím její zkažený chrup lačně pleskala o dlaň enormním dildem. Takže, Roberte, velkoryse tohle budu brát jen jako dočasné pomatení müsli, moc doufám, že se opět vrátíš k měkčímu matroši a Tvůj příští kousek už mi nezpůsobí autistický záchvat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Arthorror wannabe, ve skutečnosti ale velké, prázdné nic s naleštěným kabátkem, takže pro mě jednoznačné zklamání. Vizuály to má parádní a jednotlivé scény mají své kouzlo, ale celkově mi to bylo vlastně úplně jedno. Fakt, že téměř každá "děsivá scéna" skončí tím, že se Zombieho divně namustrovaná manželka probudí, jen podtrhuje celkovou samoúčelnost filmu (a čím je takových scén víc, tím víc to začíná být směšné). Samoúčelný byl třeba i Dům tisíce mrtvol, ale ten aspoň bavil. Lords of Salem nebaví, ba naopak - svými na odiv dávanými ambicemi mě spíš strašně štvali. Sheri Moon Zombie navíc možná plní dobře své manželské povinnosti, ale obsadit ji do poměrně náročné hlavní role (měla by hrát postavu zdeptaně se potácející mezi realitou a děsivými snovými vizemi) nebyl úplně dobrý nápad, její herecká kreace je nepřesvědčivá. Lords of Salem jsou tak ve finále důkazem, že přílišná tvůrčí svoboda může být někdy mínusem. Alespoň tedy pro diváka. Psáno z pohledu Zombieho nefanouška. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě k Robovi, za mě „ne“! Oceňuju estetické hrátky s kulisami, které jsem obdivoval už u druhého Halloweenu, ale ten děj nejsem při vší vůli schopen strávit. První dvě třetiny jedou tak, jak máme od Roba rádi, tedy atmosféra je hodně zlá a postavy jsou taženy náznaky fyzicky nepříjemných zážitků. Ta závěrečná je však úletem do jiné dimenze, ve které se snažíte rozklíčovat, o co se hraje, aby vám to v závěru bylo absolutně putna, což je nejhorší možná vizitka. Rob netočí divácké filmy, které jsou pro každého, ale měl jsem za to, že už si za ta léta spolu dokonale rozumíme. Evidentně ne. 2 a ½. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BUDOUCNOST MŮŽEŠ ZMĚNIT. ALE OSUD, OSUD TEN NEZMĚNÍŠ. JE PŘEDURČEN SILAMI, NA KTERÉ JSME KRÁTKÉ.“...... /// Strašidelný čarodějnice (tož vo tom žádná! jestli někoho z vás nepoleká 100letá nahá bába, tak …) a příběh, kterej ne a ne chytnout potřebný votáčky. Podivná ,,můza“ zasvěcená kozlovi – takovej čarodějnickej film, kterýho čarodějnice nejsou vozdobou (a bohužel ani ten kozel…). Nevotravuje to, ale je to spíš takový ,,vo ničem“. Včetně toho konce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč mně z těch novejch Sabbatů hrabe. 2.) Zjistím, že přidat se ke skupině kolem Margaret Morgan neznamená stát se partyzánem (soráč vole, na Džihád taky radši zapomeň…). 3.) Thx za titule ,,Chatterer“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lords of Salem působí jako film se stodolarovým rozpočtem od SyFy kanálu v 1980 letech. Herci jsou slabí, otřesná death metalová muzika,příliš moc rádobyuměleckých scén a hlavně NUDA! Celkově to byla pro mě ztráta času.. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Robovi Zombiemu uznať. Má vskutku jedinečný hororový rukopis. Jeho filmy sú desivé, znepokojivé, drsné, plné mučivého gore, vcelku sympatických obetí a monštruózneho zla. A také sú aj The Lords of Salem. Musím sa ale priznať, že mi viac vyhovovala Robova niekdajšia priamočiarosť v Halloweene a Vyvrheľoch pekla, než jeho posledné snímky. V čele s týmto. Všetky tie vízie, sny, predstavy a halucinogénne nakrútené pasáže mi proste nevyhovujú, iritujú ma. Ale taký kasting sa nevidí často. Dee Wallace, Ken Foree, Bruce Davison, Sid Haig, Maria Conchita Alonso, Michael Berryman... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rob dosáhl tvůrčí volnosti své vize, zamýšlel "slow-burn" atmosferický mindfuck horor, který ale bohužel nefunguje - vůbec. Víc bych si ho jistě užil v knize plné obrazů, nebo v útržcích soundtracku někde při noční procházce po zřícenině, ale toto nedopadlo, náznak prázdnoty patrný již ze dvou HALLOWEENů se tady projevil naplno. Tak snad příště. Do té doby... Count Gorgann & CRUSHING THE RITUAL! (P.S. můj halloweenský nazi Gorgann) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zombie se po „mainstreamu“ konečně vrací ke svému původnímu materiálu. Otázka ale zní, jestli je to pro jeho fanoušky dobře. The Lords of Salem je totiž uplácán z poněkud odlišného těsta, než by mnozí čekali. Rob tu klade velký důraz na vizuální a pocitovou stránku: hemží se to zde bizarními výjevy, surrealistickými obrazy (už jeho druhý Halloween byl jimi nasáklý) a disharmonickou náladou. Zombie navíc krotí jak ostrý slovník, tak svou zálibu v explicitě, místo toho spíše pracuje s hudbou a napětím, čímž působí ambicióznějším a vyspělejším dojmem. Tahle rádoby umělecká hodnota je však svržena a zatracena v poslední třetině, kdy vám bude nad světlo jasné, že tahle cesta nevede absolutně nikam, natož do slibovaného pekla. Hrozí tedy repete s titulkama - chci se přesvědčit, jestli mi něco neuniká. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nevzrušivé, přinejmenším tedy oproti předchozí Zombieho tvorbě. Spíš než intenzivní je to místy hlasité. A spíš než tajemné nesoustředěné. Popkulturní odkazy leda do počtu. Přitom tak atraktivní téma! Nechápu, jak to Zombie, kterého jsem si za krátkou chvíli stihl oblíbit, mohl dotáhnout k takovému standardu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek Roba, ale na LoS jsem se docela těšil a jsem rád, že zrovna patřím do té skupiny, kterou tento film nezklamal. Od Zombie mě hodně vzal remake Halloweenu, dojem ovšem pokazil hned druhým dílem. LoS je vcelku originální a má opravdu silný vizuál a masky, na kterých film dost zakládá. Samotný příběh není sám o sobě taky špatný. Místy je to dost ujeté, ale tím správným způsobem. Nevadila mi ani v hlavní roli Sheri Moon Zombie. Překvapení a nebráním se rozhodně i druhé projekci 8/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slet ano, nikoliv však všesokolský. To jen Vilma Cibulková draftuje novou kapitánku pro svůj tým Salem Filthy Witches.. Formou precizní (retro nádech, zvuk, hrátky s osvětlením, Bach se Springsteenem), obsahem těžce klišovité (oběť propadající zlu, její přítel ochránce, historik na stopě pravdy, prolínání nočních můr a reality). Nezávislý Bobby Cummings opět v duchu motta: „My way (to hell), or the highway.“, tzn., že jeho film se mi roztříštil na desítky pekelně ostrých střepů a já přemýšlím, jestli (a jak) je slepit dohromady, nebo je zamést na lopatku a vysypat do koše. Momentálně mám v hlavě Zombieho s Lynchem, jak spolu obcují vyválení v dehtu a peří na Petrových kamenech a přitom sledují na videu Easy-bake coven ze speciálního čarodějnického dílu Simpsonů. A jsem v záři neonových křížů bezradný.. Jediné co vím jistě je to, že ten vrchní je nějakej divnej.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nie je potrebné z celého toho sa počmárať. Koment, ktorý neguje ten druhý a naopak - to sem nepatrí. Nech každý vypľuje svoj názor a netreba škrabkať. Rob je Môj čávo aj keby niečo pokazil , tak má bonusy, ktoré to vyžehlia. Je to iný ROB na akého sme zvyklí. Tu sa nejedná o zasrané slipy a odpalovičky skoro až v grind kabáte.( je tutti, že Q.T ho husto sleduje, Vadia tie kríže aj tie bláboly, ale potrebný Sigh a nekonečne squelá Sheri , ktorá ho len tak nepustí (ani sa nedivím ) Pitvať rocker pestrofarebnú a hlbokomyselne sa zamýšlať nad posolstvom - to vynechaj. Je jasné , že Rob nefunguje len na črevách , ale dokáže sa odchýliť a odskúšat si fanúsikov. JE BOŽÍ a milujem ho. Vizuálna hostina bez posolstva , remeselne vyžmýkaná.( BRUCE / SHERI / DEE /LYNCH /...proste atmosfear a Trier to nebude nikdy - už ani Raimi.Nemám ,čo dodať. Ideš do diskusie ? - choď. Inak najblbší cover aký k tomuto niekto pripol. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Asi budem jedným z mála, ale podľa mňa je to zatiaľ najkvalitnejší Zombieho film. Na dnešnú dobu je však tak nezvyčajný, že je takmer nemožné doceniť ho pri prvom zhliadnutí. Ale kto holduje čarodejníckym / okultným hororom 70. - 80. rokov, tak by mal byť vo svojom živle. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuální hororové orgie Roba Zombie v hlavní roli s jeho ženuškou, která jako by zde vypadla z oka Anastacii. Temné zpracování, bizarní výjevy i vize a vydařený casting. Zejména trojice hlavních čarodějnic je výborná. Když člověku dojde, že to nebudou jen obyčejné, laskavé sousedky, začíná se zároveň rozjíždět ten pořádný mazec, který se snad i inspiroval v Rosemařině dětátku. "Lords of Salem" by s klidem mohla být skutečně existující black metalová kapela, protože ten jejich hlavní song, který nás provází celým filmem, je fakt pecka. Zajímavý snímek s působivým vizuálem, který se však nemusí trefit do hororového vkusu každého. A možná se objeví i Cesta na Měsíc:) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

THE LORDS OF SALEM je film jen velmi nesnadno uchopitelný (a pro jedinou projekci až příliš hutný), což dokazují i některé zdejší komentáře (např. JASM by měl odložit popcorn a začít film opravdu sledovat a nejen konzumovat – ale uznávám, že podle traileru to jako samoúčelná sračka vypadalo, tak proč to měnit (a koukám, že D. má větší vliv než já :(..)). Příběh samotný není zase tak složitý, možná kdybych měl více načtený Nový zákon nebo snad i něco dalšího (? – v otázkách satanismu jsem totálně nevzdělaný), bylo by mi to jasné hned, a možná jsem se svým „pseudo-vykupitelským“ pohledem (kterého podrobnosti si zatím – do několika dalších projekcí - nechám pro sebe) úplně mimo. Potvrzuji, že vizuál je zcela dokonalý, stejně tak stránka zvuková/hudební, která dělá polovinu filmu. Jak píše Bloody13, je to trochu návrat ke kořenům, LoS mi v něčem připomíná nejlepší a nejoriginálnější (otázka, zda to teď bude ještě platit) Zombieho dílo, avšak s tím, že Dům tisíce mrtvol má příběh zcela primitivní a je založený na audiovizuální stylizaci. Zatímco LoS má něco navíc a rozhodně bych ho neodsuzoval jako film prázdný, o ničem, natož snad nějak nesourodý (výtka typu „sbírka hezkých nesouvislých scén“) – je jen mnohem hlubší (odlišný?), než jak jsme od Zombieho zvyklí, což mu možná podrazí nohy, protože jeho fanoušci zřejmě chtějí především neoriginální brutalitu ve stylu splachovacích Devils Rejects. A třeba jsem jen podlehl atmosféře (slušivému kabátku) a vážně chci z toho ničeho něco vycucat. Nehledám v tom poselství ale význam celku. tj. propletenost příběhu s tím oslavovaným (a nikoli samoúčelným) audiovizuálem (ale ani neříkám, že bez toho film nemůže fungovat). A argumentovat větou, že "nemá cenu nad tím přemýšlet" - no tak v tom případě němelo ani cenu psát takový komentář. Po špatném traileru velké překvapení. Hodnocení zcela provizorní, po další projekci očekávám pohyb (možný oběma směry, ale snad spíš nahoru). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někdy je dobré si před filmem přečíst zdrcující komentáře (je to lepší než pochvalné), jelikož pak člověk nic světoborného nečeká. A já se dočkal příjemné jízdy, na kterou měla jistě vliv spousta filmů, ale mně to nevadilo. Postavy bez obličejů a halucinogenní sny jakoby vypadly z Jakubova žebříku, tři starostlivé ženy přišly jistě z Rosemary má děťátko, tahání střev zaživa se nejspíš Robovi zalíbilo v Cele a to, co pak z břicha vyběhlo..., nu, sen z Mouchy se vynořil okamžitě. Některé obrazy byly vyloženě krásné - vstoupení do pokoje č. 5, který se proměnil v barokní svatyni, nebo cesta peklem. Celý film je dějově hodně blízký právě snímku Rosemary má děťátko. Velké plus je hudba - Velvet Underground (Venus in furs, All Tomorrow´s Parties), Rush (The Spirit of Radio) či klasika od J.S.Bacha a W.A.Mozarta. Líbilo se mi herecké obsazení, snad jen nahaté báby působily spíše komicky, než děsivě. Film ostatně příliš strašidelný není (nejvíce mě asi děsil pravopis v titulcích, ale zaplaťbůh za ně), občas má však příjemnou atmosféru. Jistě, Vyvrženci pekla ani Dům tisíce mrtvol se nekonají, jenže každý den holt nemůže být posvícení... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie vytvořil opravdu velmi slušně temnou atmosféru, která dodává snímku šmrnc, stejně tak příběh je velmi zajimavý a hlavně démonická píseň, která by dokázala omámit kde koho. Jen vada na kráse je pomalu ubíhající děj a v určitých momentech nudnější pasáže. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je nepochybne zaujímavý režisér, no jeho ambície prekonávajú jeho reálny talent (čo bolo do očí bijúce pri Halloweenoch). Lords of Salem je psychedelická pocta satanistickým hororom zo 70s a konca 60s, no bohužiaľ snaha padá pre Zombieho neschopnosť rozprávať príbeh a pre jeho obsesiu raz skvelými, raz smiešnymi (záver s dildami) no skoro vždy samoúčelnými psychedelickými scénami. To najlepšie vidieť na prítomnosti niekoľkých wake-up scenes, tak typických pre kolíziu absencie umu rozprávačstva a sklonu k predvádzaniu sa snovým vizuálom. Príbeh nikam nesmeruje iba prekračuje na jednom mieste a vyvrcholenie filmu vyfučí do vetra. V konečnom dôsledku Lords of Salem nie sú ani tak retro 70s satan horor ako skôr Marilyn-Manson-like videoklipom natiahnutom na stopáž celovečerného filmu. V niektorých momentoch je to teda pôsobivé, no film ako celok je zapadnutý prachom už teraz v čase jeho vydania. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka fajn, ale jakmile si u poslechu gramofonové desky začala hrdinka uvědomovat, že nejspíš nejni neakční ségrou dvojčat z Matrixu, zvoral se film rychlejš jak zahrada s krtkem. A samotnej závěr? Prosím, řekněte mi někdo, že si ze Zombieho někdo vystřelil a šoupnul mu do filmu kanadskej žertík v podobě střelenejch scének navíc. Co se týče Salemu, vracím se pod peřinu k Winoně a na gauč ke Kingovi. Zombiemu nevlezu ani před práh. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Rob znovu dokázal, že jako režisér špatný není ale jeho scénáře jsou naprostá katastrofa, co nedává nejmenší smysl a jediný kdo je pochopí je vždy Bluntman. Jedna hvězda za masky, občasnou hudbu a kameru, jinak naprostá hrůza. ()

Reklama

Reklama