Reklama

Reklama

Bitva o Midway

  • USA The Battle of Midway
Dokumentární / Krátkometrážní / Válečný
USA, 1942, 18 min

Režie:

John Ford

Hudba:

Alfred Newman

Hrají:

Henry Fonda (vypravěč), Jane Darwell (vypravěč), Donald Crisp (vypravěč), Irving Pichel (vypravěč), James Roosevelt
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

John Ford pracoval pro válečné námořnictvo ještě před válkou, do aktivní služby narukoval jako dobrovolník mezi prvními z řad hollywoodských filmových profesionálů. Náhoda tomu chtěla, že byl přítomen na ostrově Midway, když se zde odehrála jedna z klíčových bitev mezi japonským a americkým letectvem. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná a navíc i umělecky kvalitní propaganda, na níž se vytříbená režisérská ruka nezapře. Z dokumentárního hlediska se dá použít jako doplněk ke stejnojmennému velkofilmu, neboť obsahuje unikátní záběry boje na samotném atolu Midway - s tím hlavním, tedy souboji leteckých perutí s protiletadlovou obranou letadlových lodí, je to z pochopitelných důvodů slabší. ()

rawen odpad!

všechny recenze uživatele

Výsměch všem normálním lidem, kteří své životy naivně vložili do rukou armády pro pochybné cíle... Propaganda horší než ta v 50.letech u nás... Na zvracení ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Ide o 3. diel zo seriálu Vojnové epizódy z archívu z roku 2003.Silná a umelecký kvalitná americká propaganda. Z dokumentárneho hľadiska sa dá použiť ako doplnok k filmu Bitka o Midway z roku 1976. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Každá strana ve druhé světové válce měla nějakou propagandu svých cílů, své armády či znechucení nepřátelské strany. .. Tohle je jedna z amerických propagand, která ukazuje své letce a srdečnost USA. .. Nic světoborného, ani na tu dobu. I když je z toho cítit ta doba. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tento dokument ma hodnotu hlavne z informačného a dokumentačného hľadiska, s jeho spracovaním to je už horšie. Predovšetkým je až príliš propagandistický v horšom slova zmysle, hrajú tam dookola otravné americké pochodové piesne, vedú sa tam hlúpe reči o tých správnych Američanoch. Ani bojové zábery za veľa nestoja, ale samozrejme chápem, že snímať ostré boje nie je žiadna hračka. ()

stadoblec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu úsměvná politická propaganda. Sestříhaná přesně aby zapadla do ducha doby. Hrozné audio, pitomý rádoby patriotický dabing. Vše co si člověk představí pod pojmem "válečná propaganda". Tady je ale něco víc. Opravdu skvělé autentické záběry ze kterých se kameraman pravděpodobně zpotil i na prdeli když tohle točil. Jak se na dokument koukat: vypnout zvuk, přeskakovat nerelevantní záběry. U tohohle zrovna platí, že ticho dokáže být daleko napínavější než zpackané audio. ()

Reklama

Reklama