Reklama

Reklama

Komando postradatelných

  • Rusko Soldiers of Fortune (více)
Trailer

Craig McCenzie (Christian Slater) je vynikající voják, který právě plní misi na Blízkém východě. Do malé vesničky, kde mají základnu teroristé, se snaží v převleku za ženu dostat jeho přítel a též voják kapitán Reed. Reed je ale odhalen a chycen teroristy. V místě se také objeví kontraktor CIA Caster Mason, který je ale zkorumpovaný a pracuje pro teroristy. Mason chce z Reeda vytáhnout informace o operaci, ale ten mlčí. Craig se ho rozhodne vysvobodit, postřílí pár teroristů a pak omráčí Masona. Poté vysvobodí Reeda a uteče s ním do bezpečí. Craig ale porušil rozkaz tím, že šel pro Reeda, a tak je vyhozen z armády. Po několika letech má Reed rodinu a problémy s penězi, a ani Craig na tom není nejlépe. Craig je pak se svým kamarádem a dalšími lidmi na pokeru. Tam ho přepadne několik lidí, Craig je vyřídí, ale zjistí, že to byla jenom zkouška. Poté k němu přijde Cecelie a Ernesto a řeknou mu, že žijí na jednom ostrově, který násilně zabral generál Lupo, jenž tam těží nějakou surovinu. Cecelie a Ernesto chtějí udělat převrat a chtějí Craigovu pomoc. Mají i plán, jak získat peníze na převrat. Udělali hru pro milionáře, kteří se mohou přihlásit do jejich programu, kde se budou účastnit vojenské operace spolu se svým bodyguardem. Milionáři tedy financují převrat a sami se ho budou účastnit. Craig nejdříve nesouhlasí, ale poté se ho znovu snaží Cecelie přesvědčit, a Craig souhlasí i proto, že pro Lupa pracuje Caster Mason. Následně jede Craig do výcvikového tábora společně s Reedem. Tam přilétají milionáři. Jsou to bankéř Charles Vanderbeer, magnát přes metalurgii Roman St. John, průkopník mobilních telefonů Sam Haussmann, překupník zbraní Grimaud Tourneur, tvůrce videoher Tommy Sin. Všichni dostanou od Reeda a Craiga vojenský výcvik. Milionáři se učí střílet, plazit atd. Po několikatýdenním výcviku jedou do akce na ostrov, kde je generál Lupo... (TV Prima)

(více)

Recenze (71)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NERISKUJETE, NIC NEZÍSKÁTE. JESTLI JSTE DOSTALI TENHLE ODKAZ, POTOM VÁS VAŠE BOHATSTVÍ PŘEDURČUJE PRO DOBRODRUŽNÝ PROGRAM VOJÁCI ŠTĚSTĚNY, VRCHOLU V EXTRÉMNÍ DOVOLENÉ....“ /// Revoluce jako turistická atrakce (vychladni, jen pro ty co na to maj – ty si něco přečti o VŘSR) a AKCE pro tupé polykače (čeho? Se zeptej strejčka Verbala, já neuměla mluvit sprostě...). Varováním by měla bejt už ta úvodní bezduchá, po který přichází povinný vykecání se, pak se dostavuje víra, že by to aspoň mohlo hejřit vtipem a nakonec přichází konstatování, že režisér je debil, herectví Cecilie (fakt chceš to jméno... dobrá: Oksana Korostyshevskaya) k poblití a účast S.Beana k zamyšlení. Furt tady něco bouchá, střílí se, ale hrdě to nazývat ,,Béčkem“ bych si troufl tak v 70tých letech. Sadármo drahý! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milionář, kterej už má o VŘSR všechno přečtený. 2.) Protože nejlepší film Seana Beana je TENHLE. 3.) Thx za titule ,,jeriska03“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když kamarádovi zachráníte koule, je v tom cti až dost." Tak s tím souhlasím, ale vražedné milionáře na misi přesto nepovedu. Já jim totiž od přírody nevěřím, takže svůj život, zadek či koule nenechám vystavit zbytečnému nebezpečí. Krutopřísný bojovník McCenzie do toho přesto šel a já jsem pouze nevzrušeně zíral na to, jak nudně se dá natočit akční film. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o béčkárnu nejhrubějšího zrna s hrozně nelogickým scénářem, avšak kvůli zajímavému obsazení (Slater po delší době v sympatické roli, záporák Colm Meaney se také neztratil a Ving Rhames hláškuje o sto šest) a solidní zábavnosti, především výcvikový tábor, ještě zůstávám u třech hvězdiček akčního průměru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem prča. Už když Slater atakoval ve stylu Komanda afghánskou vesnici, tušil jsem, že se budu bavit. A tušil jsem správně. Bandička boháčů, užívající si za svoje peníze luxusu akce, byla správně nesourodá a občas až groteskní, efekty umělohomotný, plno ohraných frází a jako třešnička výbuch, při kterym jedna z obětí zahrála ukázkovýho Limberskýho. A přesně tohle jsem chtěl. Klasický, strašně pitomý ultrabéčko, který ovšem mělo tah na branku a v zásadě nedovolovalo opouštět pozornost, protože se pořád něco dělo. A vo tom to je! 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Este na zaciatku behom prvej akcnej sceny to vyzera ako celkom slusne nicim vynimocne akcne becko, ale akonahle sa na scenu dostane skupinka milionarov, tak film ide uplne do hajzlu. Blaznivy napad sa tvorcom nepodarilo spracovat do zabavnej formy. Nezasmial som sa ani raz. Jediny kto mi bol celkom sympaticky bol James Cromwell. Niezeby jeho postava bola zabavnejsia ako ostatne, ale ako jedinemu som mu veril a prial ten stastny pocit, ze si na stare kolena zahral Rambovsku postavu vojaka, ktory kosi nepriatelov ako na beziacom pase. Samotne akcne sceny vratane zaverecneho inferna film tiez nezachrania. Su sice natocene prehladne a o nejaku tu krv tiez nie je nudza, ale posobia dost monotonne. Snad jedinu pochvalu si zasluzi vyprava. Na to ze film stal 8 mega vyzera celkom dobre a oproti rovnako drahym videofilmom Seagala, Van Damma a dalsich ex akcnych megastar tocenych v Bulharsku, vyzera niekolkonasobne drahsie. Zeby dalsie potvrdenie toho, ze si 90% rozpoctu nechavaju pre seba a za zvysne drobne natocie nejake tie pseudo akcne zabery aby sa nepovedalo? Vyzera to tak. Ale spät k tomuto filmu. Vy vysledku sa jedna o volovinu, ktora by strasne chcela byt zabavna, ale nedari sa jej to. Nezaujala ma ani ziadna konkretna scena, takze nema zmysel s tym stracat cas. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené akční béčko s nečekaně dobrým obsazením. Klasicky naivní, s divným koncem, ale ve výsledku jde o hodně solidní a oddychovou zábavu, která díky stopáži rychle uteče. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tenhle béčkovej akčňák je takovej průměr v tomhle žánru. Scénář je jednoduchej, akční scény pěkný a obsazení taky dobrý. Za mě 60% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem myslel,že vidím něco z čeho jsem opravdu překvapenej a ani mi to moc nepřipomínalo klasické béčko tzn.:špatné herecké výkony,neucházející akce,divné lokace a počítačové triky jakby smet,ale bohužel takhle na mě film působil asi půlku nebo něco přes půlku.Pak se to dalo do kolejí právě tohoto béčka,přitom herce to mělo zvučné a nápad taky nebyl špatný,ale je to hodně nedodělané.Myslel jsem,že tomu dám i 4 hvězdy,ale takto je to maximálně za mě celkově 60% tři hvězdy. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dost laciné béčko s nesympatickými herci, nepřesvědčivými výkony a předvídatelným dějem, které vás nejspíš moc nenadchne. Akce? ..No dejme tomu, že se tam teda střílí... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nápad nebyl blbý, obsazení "pytlů s penězi" taky úplně ne, zbytek byl ale srágora. A přitom to nemohlo být zrovna nejlevnější. Pitomost bez mozku. Ani jako Direct-to-DVD akční parodie to nefunguje, ()

Wysch

všechny recenze uživatele

Bože, to je mrdkovina. Už od úvodní scény se mi chtělo blejt, jak ten kvér držej jak prase kost. Pak byla podivná scéna s pokerem a já už věděl, že tohle nedokoukám. Jestli to někdy dokoukám, přidám i hodnocení, takhle ale zatím je vybleju, že je to mrdkovina jak vyšitá. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jsem teda zaujatej, protože Seana Beana mám celkem rád, ale osobně bych prohodil role Slatera a právě Beana. Bean prostě to charisma a chlapáctví v sobě má trochu víc a filmu by to čistě za mě pomohlo. Dále mě trošku mrzí, že alespoň doufám, tvůrci vytvářeli čisté béčko a určitě mohli zkusit svůj nápad zahnat klidně až do bizardnosti. Protože casting je fakt slušnej a nápad taky. Chlapi se snaží, hláškují a postupně si získávají vaší pozornost i sympatie. Problém je v tom, že celý film nemá nic kulervoucího nebo zapamatovatelného a je to škoda. V béčkových vodách se totiž nejedná o nic špatného a třeba efekty jsou vzhledem k rozpočtu fakt na rozumné úrovni. 60 procent za pohodové na nic si nehrající béčko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme povídat, některé filmy si vybírám jenom proto, abych je viděl, abych viděl, jak špatné mohou být. Je až k neuvěření, jak si někdy někteří herci chtějí orazit, nechtějí nic moc hrát, chtějí jenom koukat do hledí pušky a mířit na někoho, koho jakoby postřelí. "Soldiers of Fortune" nemají obsazení, které by bylo úplně neznámé. Naopak herci jako Sean Bean, Ving Rhames, Christian Slater, Dominic Monaghan nebo James Cromwell už si svoje odehráli a některé jejich role jsou doslova památné. Stačí vzpomenout na roli Vinga Rhamese v "Pulp Fiction". Tady se ale všichni shodli na tom, že je na čase dát si trochu pauzu a natočit něco, co by se vzdáleně mohlo podobat konceptu "Expendables". Jenže jim chybí všechno. Kromě skutečných akčních hvězd je to i smysluplný příběh, který "Expendables" měli v obou případech, nějaké ty emoce, kromě smíchu, no a hlavně akční scény, které za něco stojí. Střílení na dálku je sice sranda, ale to jsem si spíš užil ve filmu "Nepřítel před branami". Pár bohatých chlapíků se rozhodlo, že si zaplatí super adrenalinovou zábavu. Nechají se dopravit na místo, kde si budou moct zastřílet. Nějak si neuvědomili, že střílet na holuby není to samé. Legrace si ale užijí dostatek. Jen se to vůbec nepřenese na diváka, který celou dobu kouká, oči se zavírají a po hodině zjistil, že usnul a běží už závěrečné titulky. Film stál osm miliónů a já si říkám, kolik by se toho za takové peníze natočilo u nás... Možná by to nebylo lepší, ale těch filmů by bylo určitě víc. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i přes solidní obsazení hodně lacině vypadající a hodně uměle působící béčko,které se sice dá bez větší zdravotních obtíží odkoukat,ale divákovi nepřinese zhola nic...40% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Typické béčko s velice zajímavým obsazením. Jednoduchý scénář i námět, vcelku povedená hudba a celkově nenáročná podívaná. Chování postavy Christiana Slatera sice nechápu (zemře mu nejlepší přítel a přesto se chová jakoby nic), tento úlet se ovšem dá odpustit a ve finále dostaneme slušnou 60% podívanou, které nenadchne, neurazí, naopak však uvolní, a člověk může vypnout. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim uznat,že je až zarážející,jak se produkci v čele s tim rusem povedlo ukecat plejádu docela známejch herců.Protože příběh je slátanej ze všeho možnýho,navíc chvílema i akce hodně průměrně natočená.Ale celkově je to k dokoukání,druhá polovina filmu to malinko vylepší.40%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Člověk čekál strašnou sr*čku, ale nakonec z toho je celkem koukatelné béčko. Nečekejte od toho nic a pobavíte se. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poslední akce kapitána Craiga McKenzieho (Christian Slater) nedopadla úplně slavně, a i se svým nejlepším kámošem byli nuceni opustit armádu. Nyní mají ale příležitost očistit svá jména a vydělat nějaké peníze - je třeba jediné. Doprovodit skupinu znuděných zbohatlíků, kteří touží po jakékoliv akci, do válečné zóny. Jenže jednoduchá akce se zvrtne, a McKenzie se skupinou amatérů musí bojovat o holý život... Kupodivu se mi toto béčko docela líbilo. Byť nese všechny znaky béčkových filmů - herecké obsazení sice na první pohled pěkné (leč je nutné uznat, že všichni z hlavních postav už mají své velké hity za sebou), spousta akčních scén (byť někdy působících hodně lacině), a vůbec všech klišé, které akční béčka mají (například si režisér spočítal počet kladných hrdinů, a přesně tolik jim postavil záporáků, hlavně aby na každého vyšlo). To všechno ale nic nemění na tom, že jsem se u filmu bavil docela dobře (a hlavně u scén s Christanem Slaterem, kterého jeho učni stále dokázali něčím překvapovat)... ()

Reklama

Reklama