Reklama

Reklama

Komando postradatelných

  • Rusko Soldiers of Fortune (více)
Trailer

Craig McCenzie (Christian Slater) je vynikající voják, který právě plní misi na Blízkém východě. Do malé vesničky, kde mají základnu teroristé, se snaží v převleku za ženu dostat jeho přítel a též voják kapitán Reed. Reed je ale odhalen a chycen teroristy. V místě se také objeví kontraktor CIA Caster Mason, který je ale zkorumpovaný a pracuje pro teroristy. Mason chce z Reeda vytáhnout informace o operaci, ale ten mlčí. Craig se ho rozhodne vysvobodit, postřílí pár teroristů a pak omráčí Masona. Poté vysvobodí Reeda a uteče s ním do bezpečí. Craig ale porušil rozkaz tím, že šel pro Reeda, a tak je vyhozen z armády. Po několika letech má Reed rodinu a problémy s penězi, a ani Craig na tom není nejlépe. Craig je pak se svým kamarádem a dalšími lidmi na pokeru. Tam ho přepadne několik lidí, Craig je vyřídí, ale zjistí, že to byla jenom zkouška. Poté k němu přijde Cecelie a Ernesto a řeknou mu, že žijí na jednom ostrově, který násilně zabral generál Lupo, jenž tam těží nějakou surovinu. Cecelie a Ernesto chtějí udělat převrat a chtějí Craigovu pomoc. Mají i plán, jak získat peníze na převrat. Udělali hru pro milionáře, kteří se mohou přihlásit do jejich programu, kde se budou účastnit vojenské operace spolu se svým bodyguardem. Milionáři tedy financují převrat a sami se ho budou účastnit. Craig nejdříve nesouhlasí, ale poté se ho znovu snaží Cecelie přesvědčit, a Craig souhlasí i proto, že pro Lupa pracuje Caster Mason. Následně jede Craig do výcvikového tábora společně s Reedem. Tam přilétají milionáři. Jsou to bankéř Charles Vanderbeer, magnát přes metalurgii Roman St. John, průkopník mobilních telefonů Sam Haussmann, překupník zbraní Grimaud Tourneur, tvůrce videoher Tommy Sin. Všichni dostanou od Reeda a Craiga vojenský výcvik. Milionáři se učí střílet, plazit atd. Po několikatýdenním výcviku jedou do akce na ostrov, kde je generál Lupo... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Sairina 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mi připadala jako sen člověka, který v životě nikdy neviděl žádný válečný film. Jako v klasickým Béčkovým filmu si americký voják běhá po vesnici se zbraní, střílí jen ty zlé se zbraněmi a sám zázračně není zasažen. Největším překvapením bylo, když jsem zjistila, že to žádný sen hlavního hrdiny nebyl, ale že to byla skutečnost. Aspoň mě tvůrci potěšili několika záběry s plechovkou originálního Budějovického Budvaru. Pak už to šlo jen z kopce. Nechápu, jak se někdo může nechat najmout dvojnicí Janet Jackson. Výcvik je pochybný, stačí tři vteřiny vsvětlování a i to největší pako z LOSTu dokáže střílet jak nějakej profík. Následně jsou boháči posláni do akce, kde se vše pokazí a ukáží se pravé důvody návštěvy miniaturního ostrova, na kterém se ale dokážou schovat povstalci i zlý postkomunistický diktátor, společně s obrovským dolem. Fakt netuším, jak se to tam všechno mohlo vejít, Nakonec byl konec, na který si za živího Boha nemůžu vzpomenout :) pravděpodobně to dopadlo tak, jak si to stejně od začátku všichni mysleli. Prostě a jednoduše i známí a populární herci (např. Sean Bean nebo James Cromwell) nemůžou film zachránit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběhů o milionářích platící si nějaké dobrodružství bylo natočeno už poměrně dost. A nejvíce převládá lovení lidí, jako třeba ve snímku ´Živý terč´ (1993) či ´Hra o přežití´ (1994). V tomto snímku si milionáři zaplatili atmosféru války. Ano, na vlastní kůži. A tak si oblečou pouštní maskáče, vezmou zbraň a jsou. No, a jak už to samozřejmě bývá, tentokrát to má poněkud jiný průběh. Předvídatelnost? Aby ještě ne, když se používá stále stejná dějová šablona. Herecký ansámbl známý, ale na kvalitě to nepřidalo. O složitý děj se v žádném případě nejedná. Mírnější humor a akce se na takový film objevuje, ale poměrně v malých dávkách. Charaktery milionářů jsou tak podivné, že nemá smysl se jimi zabývat. Scénář je tak hloupý, že herci jsou jen přítomni a na něco si hrají. Takže nic než nenáročný a hodně odpočinkový film, u kterého se nemusí nad ničím a nad nikým přemýšlet. Shlédnou a zapomenout. Asi tak. ()

Reklama

vikino1 

všechny recenze uživatele

Takoví Postradatelní bez dostatečného honoráře.. Na začátku film jsem byl v úžasu, kolik známých tváří jsem tam viděl, bohužel to je na tom filmu asi to nejlepší... Jedna * za celkovej film, druhá za scénu, kdy jednoho člověka popraví tankem... Nic víc mě v paměti neutkvělo, a to jsem to videl včera před spaním.... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Typické béčko s velice zajímavým obsazením. Jednoduchý scénář i námět, vcelku povedená hudba a celkově nenáročná podívaná. Chování postavy Christiana Slatera sice nechápu (zemře mu nejlepší přítel a přesto se chová jakoby nic), tento úlet se ovšem dá odpustit a ve finále dostaneme slušnou 60% podívanou, které nenadchne, neurazí, naopak však uvolní, a člověk může vypnout. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poslední akce kapitána Craiga McKenzieho (Christian Slater) nedopadla úplně slavně, a i se svým nejlepším kámošem byli nuceni opustit armádu. Nyní mají ale příležitost očistit svá jména a vydělat nějaké peníze - je třeba jediné. Doprovodit skupinu znuděných zbohatlíků, kteří touží po jakékoliv akci, do válečné zóny. Jenže jednoduchá akce se zvrtne, a McKenzie se skupinou amatérů musí bojovat o holý život... Kupodivu se mi toto béčko docela líbilo. Byť nese všechny znaky béčkových filmů - herecké obsazení sice na první pohled pěkné (leč je nutné uznat, že všichni z hlavních postav už mají své velké hity za sebou), spousta akčních scén (byť někdy působících hodně lacině), a vůbec všech klišé, které akční béčka mají (například si režisér spočítal počet kladných hrdinů, a přesně tolik jim postavil záporáků, hlavně aby na každého vyšlo). To všechno ale nic nemění na tom, že jsem se u filmu bavil docela dobře (a hlavně u scén s Christanem Slaterem, kterého jeho učni stále dokázali něčím překvapovat)... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na Ukrajině, zejména v Sevastopol a Balaklavu na Krymu. (SeBig)
  • Počas úvodných titulkov sa na obrazovke objaví satelitný pohľad na oblasť medzi Pakistanom, Afganistanom a Iránom, na ktorom je vidieť členitý horský terén. V skutočnosti je v tejto oblasti holá púšť. (beso74)
  • Ve filmu se několikrát objevuje originální české pivo Budějovický Budvar v plechovce. (Sairina)

Reklama

Reklama