Reklama

Reklama

Memphis

(divadelní záznam)
  • USA Memphis the Musical
USA, 2011, 165 min (Alternativní 131 min)

Obsahy(1)

Strhující muzikál Davida Briana ověnčený čtyřmi cenami Tony. Záznam z Broadwaye z roku 2011. Spojené státy americké padesátých let, bílý rozhlasový disc-jockey a černé desky s černou hudbou. Tančírna, krásná dívka a zakázaná mezirasová láska, sny a naděje, úspěchy a pády – ale především strhující písně skladatele Davida Bryana a textaře Joe DiPietra. Muzikál nazvaný podle svého dějiště – Memphis – měl na newyorské Broadwayi premiéru v roce 2009. Záznam z úspěšné inscenace, která získala osm nominací na prestižní americkou divadelní cenu Tony (a čtyři sošky nakonec získala), pochází z roku 2011 a září v něm většina premiérového obsazení v čele s Chadem Kimballem a Montego Gloverovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

plechulka 

všechny recenze uživatele

Profesionalita se vším všudy a velký zážitek i v tv. České televizi bych pak chtěla poděkovat za titulky - na rozdíl od jiných tv, kdy mám občas pocit, že titulky dělá automatický překladač, tyhle se povedly a zážitek z muzikálu nekazily. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Netroufám si sice recenzovat divadelní představení, ale líbilo se mi to. Od muzikálu nelze čekat nějaký složitý děj, ale hudební složka je velmi profesionální. Výborné herecké výkony. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Nemám velké zkušenosti se zahraničními muzikály. Ale pokud by byly všechny takové, tak bych už na český asi nikdy nešel. Skvělá pěvecká čísla, choreografie tanečních scén a hlavně ta energie sršící z celé inscenace je veliká. Škoda, že jsme v záznamu mohli vidět pouze kratší dvouhodinovou verzi. ()

Reklama

Reklama