Reklama

Reklama

Antonín - Boží bojovník

  • Itálie Antonio guerriero di Dio (více)

Obsahy(1)

Film o sv. Antonínovi z Padovy.
Píše se rok 1263. Mnoho mužů a žen ze všech sociálních skupin prochází v padovské bazilice s úctou kolem rakve s ostatky svatého Antonína. Jeden františkánský bratr přitom vzpomíná na rok 1221, kdy u břehů Sicílie ztroskotala loď směřující z Afriky. Mezi zachráněnými byl tehdy Leonardo Fibonacci, obchodník a známý matematik z Pisy, který do Evropy přináší arabské číslice. Dalším je Antonín, mladý mnich původem z Portugalska, který přežil jen zázrakem. Oba muži se pěšky vydávají směrem na sever, do Padovy, kde se náboženství i věda dočkají velké reformy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velký příběh velkého světce, který "dal své tělo za lásku". A co my jsme ochotni dát za lásku? Líbil se mi scénář, který stavěl na přátelství Antonína a "hříšného" Folka. Další kvality filmu jako herecké výkony apod. jsou pro mě v tomto případě nepodstatné. Díky Tv Noe za možnost vidět tento film! ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Považuji za velkou nesoudnost (když píšu "nesoudnost" snažím se být slušná a korektní, možná by bylo vhodné jedno písmenko doplnit... ) za 4 roky po premiéře filmu http://www.csfd.cz/film/122455-sant-antonio-di-padova/ chtít natočit cosi lepšího, doplňujícího, objevného, prostě nějakým způsobem divácky přínosného. Podezřívám režiséra dokonce z vykrádání výše jmenovaného o 4 roky staršího filmu - kromě jiného je i zde použita jako pandán ke zvýraznění osoby sv. Antonína postava prostějšího souputníka, v tomto případě zloděje Folka. Svatý Antonín na mne ve filmu působil až revolucionářsky, zase a opět ta oblíbená sociální tematika, žádné zázraky, ani zmínka o jeho kázáních, která byla proslulá a obracela hříšníky po tisících. Film působí jako asi chladný, plochý kámen pod hlavu. "Škoda. Svého" sv. Antonína, nejmilejšího patrona naší rodiny, jsem v něm nenašla. ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film vysielala televízia NOE (13. 6. 2011, 21.00; 18. 6. 2011, 16.25) s výborným českým dabingom. Niekoľko myšlienok, ktoré odzneli z úst hlavného hrdinu: Cirkev je Božia, ale tí čo sú v Cirkvi nie sú bohmi. / Milosrdenstvo Božie je nekonečné. / František povedal: "Chcem vás mať všetkých v raji." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlas s užívateľkou Hedka, film Svätý Anton Paduánsky je oveľa lepší a dojemnejší. Tu sa tie city nepodarilo až tak vytlačiť, ale posolstvo ostáva. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, som sklamaná. Film vo mne nevyvolal žiadne pozitívne pocity, nedokázala som hlavnému hrdinovi uveriť. Toto má byť svätý Anton?! A kde je podstata jeho hlbokého duchovného rozmeru?! Aj iné veci mi tu vadili, niektoré scény ma až iritovali (napr. interiér s pokoncilovým obetným stolom a ambonou v gotickom chráme - v severnom Taliansku na začiatku 13. storočia?!) . Bolo to nepresvedčivé a podľa mňa aj celkovo dosť plytké. Iba z úcty k sv. Antonovi štyri hviezdičky. Podotýkam, že veľmi slabé.... Ešte dodatok: tento film http://www.csfd.cz/film/122455-sant-antonio-di-padova/ je oveľa lepší! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama