Reklama

Reklama

Autobus sebevrahů

(festivalový název)
  • Finsko Hurmaava joukkoitsemurha (více)
Finsko, 2000, 118 min

Režie:

Ere Kokkonen

Předloha:

Arto Paasilinna (kniha)

Scénář:

Ere Kokkonen

Kamera:

Jari Mutikainen

Hrají:

Tom Pöysti, Heikki Kinnunen, Sari Siikander, Santeri Kinnunen, Kristiina Halkola, Titta Jokinen, Mira Kivilä, Antti Litja, Vesa-Matti Loiri, Nora Rinne (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jak říká plukovník Hermanni Kemppainen: ”Smrt v Alpách je jistě nezapomenutelný zážitek!” Takovým je i film Ere Kokkonena Autobus sebevrahů natočený podle stejnojmenného Paasilinnova románu. Necelá dvacítka postav s neuvěřitelnými životními osudy se rozhodne se vším skoncovat a spáchat skupinovou sebevraždu. Na své cestě Evropou ale postupně zjišťují, že se jim vlastně tolik umřít nechce a že život není tak tragický, jak by se mnohým prve zdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Caym 

všechny recenze uživatele

Děsivě televizní kamera, hudba, o střihu nemluvím. A nuda. Možná kdybych nečetla kdysi dávno Paasilinnův román, tak... Ale ne, ani tomu vlastně nevěřím. ()

Quak 

všechny recenze uživatele

Finové mají zvláštně zběsilý humor, ne vše se mi od nich líbí, ale tohle mě vážně pobavilo. Schopnost sebeironie a drsný smysl pro humor, to mi sedí. Sice divák trochu tuší, jak to dopadne, přesto se nenudí ani chvíli. Dávám 4 hvězdičky. ()

Reklama

Reklama