Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král (G. Nezval) si pozve své tři syny, Kristiána (V. Jandák), Piera (L. Potměšil) a Žána (M. Vávra) a vyzve je, aby si našli nevěsty. Ta z nich, která za jediný den upřede, utká a ušije košili, bude královnou. Král dal každému ze synů dobrou zbroj a dobrého koně a ti hned vyjeli hledat si nevěstu. Žán a Pier ale dlouho nehledali a nechali bratra, aby nevěstu hledal sám. Kristián tedy bloudil krajinou až jej malé květinové panenky přivedly k Trávničce (J. Schallerová)... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I zachtělo se skojíkavě recitujícímu princi splnit přání otcovo, a když už byl do světa s bratry vyslán, nevěstu, byť maličkou, sobě našel, která upříst, utkat a ušít košili za jediný den dovedla, jsouc ana k tomu trávou, po níž Trávničkou slula, povzbuzována. I upředla, utkala a ušila, načež zazvonily zvony svatební a z trochu nevzhledné loutky se překrásná Jaroslava Schallerová stala, která, s tehdy ještě mladým a v roli prince uvěřitelným, Vítězslavem Jandákem na trůn usedla. Pokud let věku vašeho ještě čísla deset nedosáhlo, velmi poetickou tuto divadelně pojatou pohádku shledáte, kdož věku vyššího jste, možná i škleb cynický se vaší tváří mihne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kromě délky mě nepotěšilo na této pohádce prakticky nic. Děj je o ničem, herci ani nehrají (Jandák odříkává text, jako by ho měl poprvé na papíře před sebou), jeho nevěsta je pulmetrová loutka a hudba je děsivá. Chození a mluvení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka o třech bratřích, kteří se vydali do světa, aby našli nevěsty. Jenže král jim dal velmi složitou podmínku. Zřejmě tedy netrval na tom, aby se oženili zrovna s princeznou. I když chtějí otce přečůrat, pravda při splnění úkolu vyjde najevo. Poučení z této pohádky by tak mělo být, že ne každá kráska se umí postavit k plotně, dneska už to neumí prakticky žádná, a ne každá, která o sobě tvrdí bůhví musí taky mluvit pravdu. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi absolutně nelíbilo. Herci spali a ta hudba… připomnělo mi to ty modernosti, kdy někdo někdo hraje a do toho zase někdo přednáší báseň. A za další, já být Trávničkou tak jí raději zůstanu tím čím jsem, než si vzít za manžela takového blba. ()

Reklama

Reklama