Reklama

Reklama

Josef Sudek v atelieru

(TV film)
  • Československo Josef Sudek
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1963, 12 min

Hrají:

Josef Sudek

Obsahy(1)

Medailon proslulého umělce a fotografa. Z idylického domu pod Hradčany se za každého počasí prochází Josef Sudek do ateliéru na Malé Straně. Sudek se svěřuje, že nejraději poslouchá Janáčka, mluví o svých přátelích, kteří ho často navštěvují. Jsou to např. malíř Václav Sivko, spisovatel Ludvík Souček, výtvarník Andrej Bělocvětov nebo Jaroslav Malina. Josef Sudek také hovoří o ztrátě ruky na italské frontě v I. světové válce. Seznamujeme se též se Sudkovou tvorbou reportérskou – fotografie z pražského povstávní 9. 5. 1945, dále uvidíme Sudkovy fotografie přírody a zátiší, ve kterých zachycuje především Prahu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Velmi skromný náhled do života známého fotografa. Slova "hovoří" a "seznamujeme se" jsou velice nadsazené. Je to takové letem světem. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Jako fotograf a student fotografické školy mám tento film téměř jako povinnost. I přesto všechno - odvrátím-li se od strany svých zájmů, koníčků a tak trochu i práce, nejde vlastně o nic jiného, než extrémně subjektivně zabarvené poukázání na ne úplně lehký obyčejný život jednoho fotografa, který musí vše zvládat i s jen jednou paží. Pro toho, kdo nezná příběh Josefa Sudka a nemá k němu žádný vztah je tento film nepochopitelná věc. Pro tu zbývající menšinu jen potvrzení toho, že šlo o vyjímečného člověka a fotografa jakbysmet. ()

Reklama

Reklama