Reklama

Reklama

Hranice dokořán – Rozmówki polsko-czeskie

(pořad)
Publicistický
Česko / Polsko, 2010, 25 min

Režie:

Jan Plachý

Obsahy(1)

Pořad o problémech, radostech a spolupráci v příhraničních oblastech podél společné česko-polské hranice. Rozvíjí se tak unikátní spolupráce, při které tvůrci ostravského studia i wroclawské televize zpracovávají řadu témat viděných ze dvou úhlů pohledu, přičemž postoj a názor sousedův není o nic méně důležitý, nežli přístup zvolený v domácím prostředí. (ČSFD)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý projekt, kde si zaspieva aj Jarek Nohavica po poľsky, no to by človek nečakal. Veď písali, že to je prokremeľský dezolát. ()

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Monyfik: Nestraší vám ve věži? To není žádný pořad pro polkou menšinu v ČR. Ale je to pořad pro všechny. A vysílá se i v Polsku. K pořadu: Záleží samozřejmě hlavně o čem konkrétní díl je. Jako hlavní plus beru, že ukazuje rozdíly mezi národy a přibližuje nám Polsko, což je nám teoreticky nejbližší stát po Slovensku, ale prakticky je to pro velkou část lidí v ČR absolutně neznámá zem. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Polsko-české kulturní poznávání, aneb pohled do života na (nejen) hranicích. Kvalita pořadu lítá podle zaměření jednotlivých dílů, ale i tak - pokud to stihnu - se na pořad podívám. Ono poznávání menšin a sousedů je tou nejlepší cestou k jejich (či k vzájemnému) pochopení. 2-3* ()

Monyfik odpad!

všechny recenze uživatele

Tento pořad mě vytáčí do červena. Proč v České republice máme pořad pro Polskou menšinu, která je stále hrdá na to, že jsou mají polskou národnost? Ti, kteří celé minulé století bojovali o to, aby bylo Těšínsko přičleněno k Polsku. Kolik českých nápisů, pořadů a podobných věcí je pro čechy v Polsku? Dělají snad Němci nějaký podobný pořad nebo máme nějaké privilegia v Německu jako Poláci u nás? Ne, je mi z tohoto pořadu zle:((((((((((((((( ()

Reklama

Reklama