Reklama

Reklama

Epizody(15)

Obsahy(1)

Krátky film pre deti o chlapcovi, ktorý je často sám doma. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle je první a originální "sám doma" po československu, vzniknuvší o téměř 20 let dříve, než si tento námět přisvojili Američané pro tu jejich feťáckou trosku Culkina. Překvapuje mě, jak při tak banálním námětu, minimálnímu množství protagonistů a velmi omezenému prostoru pro natáčení mohl vzniknout seriál o patnácti dílech. Pravda, některé díly jsou slabé a nudné, ale při jiných jsem se docela nasmál. Mezi ty povedenější bych zařadil Potopa, Maliari, Ocot, Váza a Velká hra. Vynalézavost přelití octa přes škvíru ve dveřích nemá chybu, stejně tak když si Paľko a Katka hráli na manžele a ona ho se vší emancipačně-feministickou vervou komandovala.:) V dílu Váza mě bavilo, jak přiváděl k šílenství opraváře televizoru. "Ujo, ako vám to má hrať, veď nemáte zastrčenú šnúru.":) Jen nedoporučuji pustit si všech 15 dílů za sebou, neboť to neustálé drnčení zvonku brzy začne lézt na nervy. Trochu nadhodnotím a dám slabé 3 *. 50% ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

15 osmiminutových povídek o chlapci, co zůstává sám doma a nesmí nikomu otevřít. Názvy jednotlivých povídek: 01. Potopa 02. Návštěva 03. Malíři 04. Ocet 05. Váza 06. Narozeniny 07. Schovávačka 08. Velké prádlo 09. Velká oprava 10. Velká přehlídka 11. Velké divadlo 12. Velká hra 13. Velký strach 14. Velká cesta 15. Překvapení. Ve všech dílech hraje Tomáš Havetta jako malý Palko (mj. syn režiséra Ela Havetty), Ida Rapaičová jako jeho matka a Katka Zatovičová, Palkova kamarádka. V epizodních rolích se objevily mj. Stanislav Tříska, Andrej Hric, Eva Križíková, Martin Huba, Václav Babka, Peter Debnár aj. Pro československou televizii Bratislava vyrobilo FS Gottwaldov v režii Josefa Pinkavy. Dával CS Film. 07/2012 ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem našla tenhle seriál. Na Islandu běžel někdy v 70. letech, a všichni mi z něj citují větu "nikto nie je doma", a já pořád nevěděla, co to bylo za seriál. Pár dílů je i na youtube a už chápu, proč si tento skvost všichni tak pamatují. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Katka Zatovičová si príde k malému susedovi požičať pre návštevu (to fakt netuším načo?) šálku octu. Ale on, keď je sám doma, nesmie nikomu otvoriť. To je problém, ktorý by ani MacGyver nevyrišil lepšie ako vynaliezavý chlapec. A vďaka Cene Dunaja za pripomenutie. ()

trigan

všechny recenze uživatele

Na tento seriál mám matné spomienky, aj keď som v ňom hral hlavnú úlohu. Seriál si objednala a financovala síce československá, ale bratislavská pobočka televízie. Natáčalo sa v zlínskych ateliéroch niekoľko mesiacov, kde bolo pár prestávok, aby som mohol byť aj v škole a dostal aspoň nejaké vysvedčenie. Zaujímavé, a na prvý pohľad ťažko pochopiteľné, že seriál sa predal do niekoľkých krajín, kde si ho predabovali. Ale vtedajšia ČT ho nikdy pre Čechov nepredabovala a neodvysielala. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama