Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 2/10/// +slušné obsazení, jedna z prvních ve svém žánru, ve své době originální příběh -na dnešní dobu však již nemá co nabídnou/// Tak mám pocit Deja Vu (Déža nevý) a myslím, že vím proč. Toto je film, ze kterého vycházely další Teenagerské komedie, případně i parodie (Bulshit). A tak vidět to celé znovu, i když v originále (čti: jedna z prvních komedií tohoto žánru) není úplně největší odvaz. Nadruhou stranu, rád jsem se podíval na mladé tváře herců, které v roce vzniku filmu teprve jejich kariéra čeká (Paul Walker, Anna Paquin) a v naději (protože jsem tento film viděl poprvé), že zde zahlédnu, něco co jsem před tím neviděl. No viděl jsem všecho a často i v zábavnějším podání./// Celkem 48%/// ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. The Rockafeller Skank - Fatboy Slim ,2. Kiss Me - Sixpence None the Richer ,3. Prophecy - Remy Zero ,4. Baby Got Going - Liz Phair ,5. Wanderer - Josh Ralph ,6. Gorgeous - Girl Next Door ,7. Blacktop Beat - Jurassic Five ,8. 66 - Afghan Whigs ,9. Believe - Goldie ,10. Sugar - Stretch Princess ,11. Give It to Me Baby - Rick James ,12. Shuck & Jive - Superdrag ,13. Be Free - Black Eyed Peas ,14. Test the Theory - Audioweb ,15. Ooh La La - The Wiseguys ,16. Nonstop Organization - Dust Junkys ,17. Up to Us - Allrise ,18. Hangin' on - Emily & Carlos, ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi. Jo, tenhle film se mi fakt líbí. No a co? Jsem si vědoma o čem je, jak povrchní, trapný a občas i dost hloupý je. A znova. No a co? To bych se měla dívat jenom na intelektuální filmy na zamyšlení aby se mi snímek líbil? Bylo mi tak 13-14 když jsem ho viděla poprvé, naprosto ten správný věk, viděla jsem ho asi dvacetkrát, každou větu sem znala nazpaměť, teď už jsem ho sice nějakej ten pátek neviděla, ale ještě něco bych přeříkala...ne, tohle mi nikdo nevezme, navíc, jsem tomuhle snímku neskonale vděčná, protože mi dal Remy Zero! ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Na první pohled obyčejná romantická komedie o ošklivce a princi ze střední školy, ale na ten druhý jsem zjistila, že si dali tvůrci docela záležet na tom, aby se vyhnuli aspoň polovině klasických klišé téhle kategorie. Hlavní hrdinka není obyčejná holka, kterou by filmaři co nejvíc zošklivili, ale moc hezká dívka, která se to jenom snaží ukrýt a uzavírá se před světem. Její proměna není tolik fyzická, jako psychická. Její princ není na začátku namyšlený, je vlastně hned docela fajn a má vážně skvělou starší (?) sestru, která mu umí pomoct a usměrnit ho v ten pravý čas. Konec maturitního plesu je také jiný, než obvykle a film tak působí aspoň o malinko realističtěji. Hlavní hrdinové jsou skvělí a překvapivě jsem film viděla s docela slušným dabingem, takže kašlu na triviálnost scénáře, kašlu na kýčovitou pohádku a s klidem lehce nadsazuju své hodnocení. EDIT: Tak jsem si to s odstupem pustila ještě jednou a ne - pořád se mi to líbí, ale půlka kýčů, která tam zůstala je příliš a zas tak tenhle film nevyčuhuje. 60% si nicméně rozhodně zaslouží. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Slečna, která se nemaluje, snaží se zachránit tento svět, ale sama si žije opuštěná ve svém, nikoho moc nezajímá, má brýle a zanedbané hadry (opravdu hadry), se díky nejúžasnějšímu klukovi na škole, který je jejím pravým opakem, (i když je vlastně ve skrytu duše citlivým umělcem čarujícím s hakisákem a pronášejícím moudra) stane kočkou... Sundají jí brýle, namalují ji a navlečou do sexy šatiček, On se Ní pak zamiluje, i když to byla zprvu jen sázka, och, jak romantické a neokoukané... Kdyby to bylo aspoň něčím oživené a nějakým způsobem originální, ale ne, to by nebyli Američani, aby nevsadili na osvědčené téma... Jako lákadlo (na slečny) byl použit Freddie Prinze Jr., myslím, že nezklamal... Rachel je moc hezká a kvůli brýlím se z ní rozhodně nestává šeredka, tohle nechápu, sundá si brýle a celý svět jí najednou leží u nohou... Fakt nechápu... Jinak je to film, který není nijak dechberoucí ani ničím nový, ale neurazí... Není ho však nutné vidět více než jednou... Soundtrack celkem v pohodě... * za to, že to úplně nezmrvili, mohlo to být horší, a druhá * za Freddieho... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 1999 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr., kteří se natáčení žúčastnili, se později stali manželským párem. (Stirek45)

Reklama

Reklama