Reklama

Reklama

Laputa: Nebeský zámek

  • Česko Laputa: Zámek v oblacích (více)
Trailer

Chlapec z hornického městečka a dívka, jejíž původ je zahalen tajemstvím, jsou zataženi do honby za pokladem ukrytým v bájném létajícím městě Laputa. Během krkolomných dobrodružství, razantních honiček i dechberoucích odhalení musejí čelit nejen hamižným vzdušným pirátům, ale také armádě a tajným agentům. Celosvětově uznávaný režisér a scenárista Hajao Mijazaki do snímku promítl svou fascinaci létáním, vášeň pro klasickou evropskou dobrodružnou prózu a pro fascinující epochu konce 19. století, která s sebou přinesla rozmach letectví a vzducholodí. Díky těmto vlivům se Laputa: Nebeský zámek vyznačuje výrazně evropským, až verneovským nádechem, ale současně si uchovává kvality charakteristické pro produkci Studia Ghibli i japonskou animaci obecně. (Aerofilms)

(více)

Recenze (300)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Klasicky Miyazaki, mozna ze az moc klasicky. Vse se zde odehrava podle jeho trademarku a na rozdil od vetsiny jeho ostatnich filmu nema to neco co by to dohrablo na 5*. Ultra sympaticke hlavni detske charaktery, ktere jsou pronasledovany plejadou "zlounu" + mystika okolo levitacniho kamene a letajiciho ostrova Laputa (cely ten ostrov vcetne prirodnich robotu byl uzasny). Jako vzdy diky Miyazakiho dvornimu skladateli Joe Hisaishi fantasticka hudba. Uz sice ne tak elektronicky dokonala jako v predchozi Naushika, zacina se to blizit klasicke symfonicke pizlacce, ale kdyz je zapotrebi tak to i zde doplni magicke zvuky analogovych syntezatoru, ktere to cele hned dostavaji do nove dimenze. 8/10 ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

To je něco úžasného! Nádherný příběh skloubený s krásnou animací, vynikající hudbou a atmosféra která nenechá ani na okamži vydechnout. To jsou Miyazakiho filmy, to je Laputa. Mistrovské a geniální dílo...(jen tak na okraj, docela jsem si říkal, že Pazu je borec, skáče po skalách, šplhá po kořenech stromů, bojuje s nepřáteli, ani se skoro nezadejchá, no frajer...jen škoda že nedal Sheetě pusu ;) ) ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Po tom, co jsem viděl tak skvělá díla, jakými je Zámek v oblacích nebo Cesta do fantazie, jsem nepředpokládal, že mě Miyazaki dokáže ještě něčím překvapit, obzvlášť pak starším filmem. Ale dokázal to...!! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ach, jak já závidím Miyazakimu tu jeho fantazii a představivost. Po delší době jsem si od něj zase něco pustila a opět mě dokázal zasněnou, ohromenou a okouzlenou zanechat v jeho Laputě. Tam by byl asi krásný život. Jinak naprosto skvělí byli vzdušní piráti v čele s tetkou, kdy mě Hayo dokázal přesvědčit, že radši k pirátům než k policii. Jsou férovější a mají dobré srdce. Dalších 5* pane Miyazaki:) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hayao Miyazaki je natolik jedinečný tvůrce, že snímek "Laputa: Nebeský zámek" nejen, že je stále krásným svým příběhem, ale i svou animací, která za těch 30 let příliš nezestárla. Snímek je pořád plný krásné imaginace a nápadů, které jsou jedinečné. Člověk si říká, jak Miyazaki mohl vymyslet tolik krásných děl. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle mi anime sedl.. Výborné zpracování a skvělé podtextové myšlenky - protiválečné a přírody ochranářské. Výborná hudba velmi dokresluje a podmaňuje celý příběh.. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nečeský světový pohádkář dokazuje svou extratřídu. Po Mononoke a Howlovi Miyazakiho nejlepší film. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Vynikající, úžasný, skvělý... Další parádní zážitek, jenž nám Miyazaki naservíroval se vším všudy od předkrmu až po třešinku na moučníku!!! Po Cestě do Fantazie jsem nemohl nezačít hledat další filmy z jeho tvorby, vyplatilo se... Nádherný příběh podkreslený výbornou hudbou, není už více co dodat, to se musí vidět! ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jediný Miyazakiho film, který se mi nelíbil. Sice celý svět byl kouzelný, postavy zajímavé, animace i soundtrack pěkné, ale strašně jsem se nudila a to celé dvě hodiny. 4/10 ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Šestý Miyazakiho snímek, který jsem viděla. Musím říct, že díky němu se pro mě anime stalo přístupné a zaujalo mě, dřívě jsem tenhle žánr vůbec nevyhledávala. Laputa patří k tomu nejlepšímu, co Miyazaki vytvořil, přitom je to jeden z jeho ranějších kousků. Jeho závidění hodná fantazie, s níž buduje celé světy, charaktery a příběhy, je neskutečná a je úžasné vědět, že mu s přibývajícím věkem neubývá. Se Zámkem v oblacích se Laputa zařadí mezi mé nejoblíbenější Miyazakiho filmy. Krásná hudba, vizuál a krásná pohádka, přitom nejen pro děti. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Příběh o legendami opředeném ztraceném zámku zaujme, autorova fantazie je nepopiratelná a hudební doprovod úžasný, ale chvílemi snad až přehnaně akční a možná o fous delší než muselo být. Zámek v oblacích z roku 2004 se mi líbil víc. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ďaľšia cesta do Miyazakiho sveta "realistickej fantázie", ktorá nám dovolí nachvíľu pozabudnúť na rutinu naších životov a nechať sa unášať do krajov kde ešte stále existuje čisté dobro a ľudskosť. Dokonalá nedokonalá animácia sprostredkuváva emócie spolu s hudbou intenzívnejšie a úspešnejsie ako čokoľvek technicky uhľadené. Tento príbeh je síce omnoho viac rozprávkový a menej moralizujúci ako Nausicaä of the valley of the winds, ale práve táto čírosť, jednoduchosť a prístupnosť mu dodáva osobité čaro. Scény stretu ĺudí s pozostatkami Laputskej civilizácie patria k najkrajším, kde som prvý krát pocítil, že je možné aby roboty vyjadrovali emócie a dojímali. 4,5* ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Toto bylo první dílko ze stáje Hayaa Miyazakiho a způsobilo, že jsem propadl animé. (do té doby pro mě ta-bu žánr). Jak se mi i později potvrdilo Miyazakiho fantazie nezná hranic je více než pravdivé. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho filmy je vždycky zábavné sledovat, a v tomto případě se výjimka nekoná. Tradičně úžasně vytvořený svět, poselství míru s přírodou, nějaký ten srdceryvný příběh obsahující zlou ježibabu s dobrým srdcem... Nic nového pod sluncem, chtělo by se říct, jenže duo Hisaishi-Miyazaki prostě umí a jejich výtvory dovedou diváka pohltit. Po pozvolném začátku jsem kouzlu režisérovy fantazie opět bez protestů propadl — a nijak mě to nepřekvapilo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Miyazaki snad ani nepotřebuje komentář, nicméně tenhle kousek se mu zase zatraceně povedl a stal se mým nejoblíbenějším nehraným filmem. Čím začít? Je to dokonalé od krásné animace, úchvatného příběhu, hlavních i vedlejších postav (pirát-mamá nemá chybu), překrásné hudby (Joe Hisaishi je prostě borec), napětí, akce, nevinné romantiky, výtečného humoru, a samozřejmě celé to završuje vážné poselství celého filmu. Nenacházím nic co by mi v tomto snímku chybělo a ani bylo špatně, tohle se prostě musí vidět, 5 hvězdiček bez mrknutí oka. ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Umělecké dílo. Jeden z nejlepším Miyazakoho filmů. Krásná hudba, nápaditý svět a promyšlený, dobrodružný příbeh. Na to bych mohl koukat stále znova. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Před chvíli jsem se do díval a nemám zatím slov. Příběh o létající pevnosti Laputa je jeden z nejfantastičtějších příběhů, který nám Mijazaki dal. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Z toho, co jsem od tohoto reřiséra viděla (Zámek v oblacích, Princezna Mononoke, Cesta do fantasie), musím říct, že mi toto přišlo jako nejslabší. Přesto velmi milé, kouzené, fantaziiní a poutavé. Místy na mě moc zdlouhavé a zezačátku až příliš naivní, ale vše to vyrovnal konec. Celá část na ostrově Laputa je úžasná. Při (spoiler) boření ostrova, v okamžiku, kdy děti řeknou kouzlo, když tam zazní ten chorál, či co to je, to mi běhal mráz po zádech. Robota mi bylo opravdu líto. A ohromně pozitivně mě překvapila zmíňka o Rámájaně a Sodomě a Gomoře v souvislosti s vyspělými zbraněmi. Celkově je to dobrý Miyazaki, ale ještě ne tak vypilovaný a dokonalý jako jeho novější věci. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama