Reklama

Reklama

Sňatek bez domova

  • Česko Svatba nanečisto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mathilde (Vanessa Paradis) je sedmnáctiletá studentka. Problematická, provokující, svérázná dívka bez rodičů s cynickým pohledem na svět. Francois (Bruno Cremer) je jejím učitelem filozofie. Pokouší se jí pomoci s učením, ale postupem času propadá do vášnivého a zničujícího mileneckého vztahu se svou studentkou. Je jenom otázkou času, kdy vztah začne ruinovat jeho manželství i kariéru; ale je vůbec ještě cesta ven? (BDMarty007)

(více)

Recenze (17)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Láska je plamen, který zahřívá, vášeň je požár, který ničí". Vždycky mám u takových filmů pocit již viděného a stejné to bylo i tady. Jen možná v trochu jiné podobě, ale není se co divit, protože příběhů o vášni opětované, či neopětované, někdy kruté a někdy té dechberoucí je obrovské množství. Sedmnáctiletá Matilda, tak rozporuplná a její o mnoho let starší učitel, který si možná myslel, že má ve všem jasno, se rázem ocitnou v situaci, která se jeví naprosto neřešitelná. Vanessa nám i ve svých skutečných sedmnácti letech ukázala, že umí a o Brunovi je zbytečné psát, protože ten je skvělý v každém filmu. Jo jo, láska dokáže s člověkem někdy hodně zacloumat. Emocemi nabité drama, které stojí za zhlédnutí, protože jak to s nimi nakonec dopadlo, to už se musíte podívat sami. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl dokument o Bruno Cremerovi, kde se poměrně dost mluvilo o filmech, který režíroval Jean-Claude Brisseau. Bruno Cremer hrál ve třech jeho filmech a mimochodem tam taky bylo řečeno, že v tomto filmu vůbec nechtěl hrát, museli ho dlouho přemlouvat, museli mu slíbit, že zůstane celou dobu oblečenej, atd... Nakonec ho přemluvili a Bruno Cremer si tady střihnul roli profesora ve zralym věku, kterýmu totálně zamotá hlavu a převrátí život vzhůru nohama jeho mladičká studentka. A tady musim vyzdvihnout i výkon Vanessy Paradis. Od ní jsem nic moc nečekal, ale byla ve svý první filmový roli výborná a rozhodně nezůstala jenom v Cremerově stínu. Slušný drama, sice mnohokrát omletej příběh, ale hodně to pozvedla hlavní herecká dvojka. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádherná mladinká Vanessa Paradis v příběhu o Lolitce, který však není zpracován tak silně, jak by mohl být. Děj mi rychle uběhl, ale měla jsem pocit, že celý příběh je podáván bez nějakých větších emocí. Působil na mě poněkud chladně. Výkony obou protagonistů výborné. Bohužel nemůžu, tak jako většina zde, říct, že by mě to emočně nějak dostalo. Zase na druhou stranu, nemusí být hned každý milostný příběh tak silný, že nás emočně úplně rozseká a rozcupuje. Na Noce Blanche se mi líbilo právě to, že na mě zapůsobil tak nějak lehce, navzdory tématu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama o spalující lásce, která je schopna ničit vše kolem sebe. Tehdy skutečně sedmnáctiletá Vanessa Paradis ztvárnila naprosto perfektně milenku tehdy šedesátiletého Bruno Cremera. Papírově naprosto nesourodý pár předvedl zcela oslnivý výkon. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Oblíbený a často těžený námět, kdy do už zařízeného pohodlného života vtrhne nová krev, zboří vše, co jen lze, a jako poslední závěj u pole roztaje s jarem, aby po ní nezbylo nic. Vanessa Paradis plně odhalená ve věku neplnoletosti, Bruno Maigret v nejlepší formě, krásné prostředí provinčního francouzského městečka a v neposlední řadě pěkný dům (chtěl bych taky takhle bydlet v Saint-Genest Malifaux u jezera) a manželka pana profesora. Typ filmu, u kterého od začátku víte, že to nemůže dopadnout růžově. Dobře napsané, zahrané. Tip na filmový klub ČT. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Herecky obsazeno a zahráno výborně, mladinká Paradis a Crémer ve věku, který má k důchodu, co by filosofickou knihou na škole od katedry ke krásné studentce dohodil. No...prostě se mi to vleklo jak žvýkačka na slunci a posléze jsem se chytila při tom, že jedním uchem poslouchám dialog, ale ve skutečnosti si lámu hlavu, proč mají ložnici v patře starého sídla, mně nesympaticky kamenného vzhledu, kovově modrou s debilně umístěnými postelemi, kdy hlavu mâte přesně naproti otvírajícím se dveřím a jedna žabička na divných závěsech je chycena blbě. A to je pro mně konec, přátelé! Jo, hudebně dost dobré. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nabokovova Lolita je příběhem natolik známým a a natolik diskutovaným, že při pohledu na hlavní hrdinku nevzniká žádná pochybnost, že to, co uvidíme, bude jen jednou z variant téhož. A skutečně: ani v závěru si nejsme jistí, zda je skutečně možné (či vůbec přijatelné) považovat její city za autentické. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Někteří lidé jsou vězni vlastního osudu.“ Přestože námět filmu vypadá banálně, byla jsem přesvědčena, že to nebude plytká lovestory studentky a profesora – Vanessa Paradis si totiž vybírá filmy velmi pečlivě a za tento obdržela ve svých 17 letech Césara. A nemýlila jsem se. Onen „banální“ příběh mi totiž slušně zamotal hlavu a ani po druhém zhlédnutí nemám úplně jasno o motivech postavy mladičké Mathilde, která se zamiluje a svede postaršího profesora filozofie. Ale možná ta slovesa mají být v opačném pořadí, kdo ví... Tvůrci se ani v závěru neobtěžují s jasnou odpovědí, a tak otázky přetrvávají. Vanessa Paradis i Bruno Cremer se na plátně chovají natolik přirozeně, že člověk rád přehlédne i občasné scénáristické škobrtnutí a příběh váženého pedagoga a křehké, ale nebezpečné lolitky si s jinými filmy na podobné téma určitě nesplete. (více zde) ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

To bol veľký výkrik Mathildy z nefunkčnej rozpadnutej rodiny, k učiteľovi filozofie Francoisovi. Potrebujem lásku, potrebujem ochranu a chcem to od teba. Výborná Vanessa Paradise, trochu roztopašná, chvíľu dieťa, chvíľu až veľmi dospelá. A dôstojný Bruno Cremer na vážkach medzi láskou a zodpovednosťou. Veľmi citlivo natočené, žiadne oplzlosti, ani chlípne pohľady. Koniec ako inak, s orosenými očami. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné komorní psychologické drama o nekontrolovatelnosti citů a emocí, o bezvýchodnosti určité situace a velmi křehké hranici mezi vášnivou láskou a nenávistí. Klasický francouzský film v dobrém slova smyslu. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Co můžeme čekat od mladé studentky, s dost špatným dětstvím, viz. prostituce a bez rodičů ? Snad jen to, že se to někde projeví a to na mileneckém vztahu s XX let starším profesorem.Který si tímhle zadělal docela na problémy, jelikož je zcela jasno, že bezhlavě zamilovaná, vidící svůj vzor nedá jen tak pokoj.Film mi utíkal hezky a líbil se. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný príbeh postaršieho profesora a 17 ročnej študentky, ktorá si vybojuje u profesoríka milostný vzťah. Tu sa začína plochý dej nepodložený racionálnym psychológom, ktorý je z toho tak zdezorientovaný, že je ťažko prisúdiť niekomu opodstatnenosť svojho konania. Pripadalo to skôr, ako zaujať na túto známu tému niečím iným , čo sa akosi nepodarilo. Divadielko o samých psychiatroch, vôbec neoslovilo svojou kompetenciou. ()

Reklama

Reklama