Reklama

Reklama

Sňatek bez domova

  • Česko Svatba nanečisto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mathilde (Vanessa Paradis) je sedmnáctiletá studentka. Problematická, provokující, svérázná dívka bez rodičů s cynickým pohledem na svět. Francois (Bruno Cremer) je jejím učitelem filozofie. Pokouší se jí pomoci s učením, ale postupem času propadá do vášnivého a zničujícího mileneckého vztahu se svou studentkou. Je jenom otázkou času, kdy vztah začne ruinovat jeho manželství i kariéru; ale je vůbec ještě cesta ven? (BDMarty007)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný príbeh postaršieho profesora a 17 ročnej študentky, ktorá si vybojuje u profesoríka milostný vzťah. Tu sa začína plochý dej nepodložený racionálnym psychológom, ktorý je z toho tak zdezorientovaný, že je ťažko prisúdiť niekomu opodstatnenosť svojho konania. Pripadalo to skôr, ako zaujať na túto známu tému niečím iným , čo sa akosi nepodarilo. Divadielko o samých psychiatroch, vôbec neoslovilo svojou kompetenciou. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Někteří lidé jsou vězni vlastního osudu.“ Přestože námět filmu vypadá banálně, byla jsem přesvědčena, že to nebude plytká lovestory studentky a profesora – Vanessa Paradis si totiž vybírá filmy velmi pečlivě a za tento obdržela ve svých 17 letech Césara. A nemýlila jsem se. Onen „banální“ příběh mi totiž slušně zamotal hlavu a ani po druhém zhlédnutí nemám úplně jasno o motivech postavy mladičké Mathilde, která se zamiluje a svede postaršího profesora filozofie. Ale možná ta slovesa mají být v opačném pořadí, kdo ví... Tvůrci se ani v závěru neobtěžují s jasnou odpovědí, a tak otázky přetrvávají. Vanessa Paradis i Bruno Cremer se na plátně chovají natolik přirozeně, že člověk rád přehlédne i občasné scénáristické škobrtnutí a příběh váženého pedagoga a křehké, ale nebezpečné lolitky si s jinými filmy na podobné téma určitě nesplete. (více zde) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl dokument o Bruno Cremerovi, kde se poměrně dost mluvilo o filmech, který režíroval Jean-Claude Brisseau. Bruno Cremer hrál ve třech jeho filmech a mimochodem tam taky bylo řečeno, že v tomto filmu vůbec nechtěl hrát, museli ho dlouho přemlouvat, museli mu slíbit, že zůstane celou dobu oblečenej, atd... Nakonec ho přemluvili a Bruno Cremer si tady střihnul roli profesora ve zralym věku, kterýmu totálně zamotá hlavu a převrátí život vzhůru nohama jeho mladičká studentka. A tady musim vyzdvihnout i výkon Vanessy Paradis. Od ní jsem nic moc nečekal, ale byla ve svý první filmový roli výborná a rozhodně nezůstala jenom v Cremerově stínu. Slušný drama, sice mnohokrát omletej příběh, ale hodně to pozvedla hlavní herecká dvojka. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Oblíbený a často těžený námět, kdy do už zařízeného pohodlného života vtrhne nová krev, zboří vše, co jen lze, a jako poslední závěj u pole roztaje s jarem, aby po ní nezbylo nic. Vanessa Paradis plně odhalená ve věku neplnoletosti, Bruno Maigret v nejlepší formě, krásné prostředí provinčního francouzského městečka a v neposlední řadě pěkný dům (chtěl bych taky takhle bydlet v Saint-Genest Malifaux u jezera) a manželka pana profesora. Typ filmu, u kterého od začátku víte, že to nemůže dopadnout růžově. Dobře napsané, zahrané. Tip na filmový klub ČT. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Láska je plamen, který zahřívá, vášeň je požár, který ničí". Vždycky mám u takových filmů pocit již viděného a stejné to bylo i tady. Jen možná v trochu jiné podobě, ale není se co divit, protože příběhů o vášni opětované, či neopětované, někdy kruté a někdy té dechberoucí je obrovské množství. Sedmnáctiletá Matilda, tak rozporuplná a její o mnoho let starší učitel, který si možná myslel, že má ve všem jasno, se rázem ocitnou v situaci, která se jeví naprosto neřešitelná. Vanessa nám i ve svých skutečných sedmnácti letech ukázala, že umí a o Brunovi je zbytečné psát, protože ten je skvělý v každém filmu. Jo jo, láska dokáže s člověkem někdy hodně zacloumat. Emocemi nabité drama, které stojí za zhlédnutí, protože jak to s nimi nakonec dopadlo, to už se musíte podívat sami. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Vannesa Paradis získala za svou roli francouzskou cenu Césara. (Rosalinda)

Reklama

Reklama