Reklama

Reklama

Bakuman. - Season 3

(série)
Japonsko, (2012–2013), 10 h (Minutáž: 24 min)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Maširo Moritaka a Takagi Akito aka Aširogi Mutó jsou zkušenými tvůrci mangy, přece jen za sebou mají spoustu úspěchů i neúspěchů. Ale pořád mají před sebou vytoužený cíl – aby jejich dílo dostalo televizní animované zpracování. Dosáhnou svého cíle? Bude se Moritaka konečně moci oženit s Azuki? (Zíza)

Recenze (10)

Kingi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se najde seriál/anime, které Vás chytne natolik, že máte potřebu pouštět si epizodu za epizodou, tak je to výborné, avšak pro mě to byl i trošku problém. :) Bakuman mě zaujal natolik, že jsem všech 75 epizod (všechny 3 série) zhltl najednou, což samozřejmě znamenalo, že jsem 2 noci po sobě nespal :D I když je to šílenost, pro mě je to důkaz, jak moc je Bakuman výborné anime. * * * * * Když bych ho měl popsat jako celek, tak bych jmenoval spoustu bodů, které svědčí o jeho kvalitě, ale jelikož nechci strávit třetí noc v řadě beze spání kvůli jejich vypisováním, tak uvedu jen to, co mi zrovna blýskne hlavou. :D Jak už je zde mnohokrát uvedeno, tak je to v každém ohledu melodrama, ale melodrama takové, které opravdu umí zvýraznit své silné stránky. Máme tu sympatické postavy s jasně vyjádřenými motivacemi, které napříč všemi sériemi vyvíjí a příběh spolu s nimi. Máme tu spoustu sentimentů, včetně romantických prvků. Najdeme zde lidská dramata spousty druhů. Nechybí zde ani humor. Z pozadí tu jasně působí reálný svět, který Vás vtahuje do příběhu a umožňuje Vám pochopit jeho hloubku. Kdybych řekl, že je to bezchybné, lhal bych, ale nejsou to chyby, které by jednoho odradili, natož aby stáli za zmíňku. * * * * * 1.SÉRIE nás skvěle uvádí do příběhu. Skvěle představí postavy a nutí Vás jim fandit. Skvěle pracuje s hodnotou tvrdé práce, odhodlání, talentu a štěstí. * * * * * 2.SÉRIE ztrácí tah na branku, ale za to přináší do příběhu konflikt, chyby a problémy, které postavy překonávají a učí se z nich. Navíc pracuje s velkou porcí postav na vysoké úrovni. * * * * * 3.SÉRIE má pomalý rozjezd, díky sérii druhé, avšak poté nabírá na obrátkách a vede nás k závěru po cestě plné napětí, bez toho aby se zastavila až nás nakonec dovede k samotnému výbornému, leč velice očekávanému, konci :) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve nové postavy v prvej polovici mi naozaj pili krv a trochu som sa bál, kde to celé povedie, no to by nebol Bakuman... Proste chceli človeka už od začiatku napínať... Druhá polovica však nemala chybu a záver úžasný... Zdá sa, že táto séria je už posledná, ale som rád, že si autori zobrali príklad zo sami seba a ukončili to ako masterpiece... Zo 75 časťami asi najdlhší anime seriál, aký som pozeral - dúfam, že mu tento rekord dlho vydrží - ale neľutujem ani jeden diel... 10* ()

Reklama

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si jistá, jestli mám pro Bakumana slabost nebo je to každou sérii lepší a lepší. Každopádně mi přijde, že třetí série s přehledem strčila do kapsy ty dvě předchozí. Kluci jsou stejní akorát starší, možná více tvrdohlaví. Jejich manga se zlepšuje také. (Kdo taky viděl v posledním díle, v kousku Reversi Ryuka z Death Note?) Konečně jsem se dočkala konce, který byl vtipný i dojemný. Cenu za nejotravnější postavu dostává tentokrát Nakai. Druhý opening se mi nelíbil, což je opravdu nepodstatné mínus. Naprosto geniální. A tečka. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa už príliš natiahnuté. Miho sa nadlho celkom stratila, až som pomaly zabudol o čo vlastne ide. Namiesto toho sme sledovali kopu vedľajších postáv. Ale nakoniec sa podarilo dotiahnuť príbeh do konca. Konečne :-). Smola seriálu je najmä v tom, že záver asi naozaj nikoho neprekvapí. Aj keď svojím spôsobom áno.. pretože sa nezmestil do seriálu. Pri tom všetkom očakávaní by si to zaslúžilo výraznejšiu pointu. Možno by k tomu mohol niečo povedať Hattori-san ;-). ()

Cracker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je tu v poradí tretia a zároveň aj posledná séria dokonalého mixu žánrov shounen, slice of life & romance s názvom バクマン。 A musím sa priznať, že toto skvelé anime mi bude naozaj chýbať. Osudy ústrednej trojice Ashirogi, sú pre mňa doposiaľ jedným z najpríjemnejších anime a nemyslím si, že sa to zrovna ľahko zmení. Spomedzi troch vynikajúcich sérií, je práve tá záverečná absolútne najlepšia. OHBA Tsugumi a OBATA Takeshi si to najlepšie, veľmi prefíkane, ušetrili práve na koniec. Príbeh tretej série je doslova napumpovaný drámou, romantikou, humorom a napätím. Pribudnú nové charaktery, niekto sa ožení a niekto zas spraví comeback, iný si zas prežije peklo, avšak na konci ho nečaká nič iné, ako rozprávkový a dojemný happyend. Toto anime mi doslova nedalo spať! Keď som si uvedomil koľko je hodín, za oknom už svitalo a ja som zistil, že som pozeraním tohto masterpiecu strávil celú noc. Takto som teda pojem o čase nestratil už dávno, ale to vôbec nevadí pretože tá prebdená noc stála zato. Pochváliť treba opäť skvelé OP a EN a vlastne nieje jediná vec, ktorú by som na tomto seriály zmenil. Všetko je tak ako má byť, tak ako má Bakuman vyzerať, dokonalé! Pre mňa je to za 5/5, 10/10, 100% a jednoznačné miesto v seriálovej topke :) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama