Reklama

Reklama

Bakuman. - Season 3

(série)
Japonsko, (2012–2013), 10 h (Minutáž: 24 min)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Maširo Moritaka a Takagi Akito aka Aširogi Mutó jsou zkušenými tvůrci mangy, přece jen za sebou mají spoustu úspěchů i neúspěchů. Ale pořád mají před sebou vytoužený cíl – aby jejich dílo dostalo televizní animované zpracování. Dosáhnou svého cíle? Bude se Moritaka konečně moci oženit s Azuki? (Zíza)

Recenze (10)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dobře. V něčem mnohem lepší než předchozí série, něco mi třeba lezlo na nervy (trošku mi to přišlo v některých částech protahované a nějaká Iwase mě třeba vůbec nezajímala). Ale když se to tak vezme, má to všechno, co má správné anime mít - lásku, soupeření, nečekané zvraty, napětí, prohry i výhry, přátelství, skvělé charaktery a pěkné poselství. Mám pocit, že se z toho pro mě stalo něco hrozně osobního, něco s čím se mi loučit nechce. Všichni mě moc bavili, smála jsme s nimi, prožívala to. Kluci byli moc fajn, jen je škoda, že tam nebylo víc Niizumi. Opět tam byl vidět posun a ačkoliv to sám divák nepocítil na vlastní kůži, prožil si s nimi deset let tvrdé práce, úspěchů i zklamání. Byla to vážně paráda! Teď už se jen rozloučit, popřát mnoho úspěchů do budoucna a doufat, že Aširogi Mutó vydá nějakou pecku, která se bude dobře prodávat… ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší série, i když srovnatelná s oběma předchozými. Zajímavé je vyškrtnutí celého druhého arcu s Nanamine Tooru, skoro jako by se tvůrci anime řídili podobně jako tvůrci mangy popularitou dílů z týdne na týden a Nanamine prostě propadl. Sezóně to ale podle mě neublížilo, spíš naopak. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je tu v poradí tretia a zároveň aj posledná séria dokonalého mixu žánrov shounen, slice of life & romance s názvom バクマン。 A musím sa priznať, že toto skvelé anime mi bude naozaj chýbať. Osudy ústrednej trojice Ashirogi, sú pre mňa doposiaľ jedným z najpríjemnejších anime a nemyslím si, že sa to zrovna ľahko zmení. Spomedzi troch vynikajúcich sérií, je práve tá záverečná absolútne najlepšia. OHBA Tsugumi a OBATA Takeshi si to najlepšie, veľmi prefíkane, ušetrili práve na koniec. Príbeh tretej série je doslova napumpovaný drámou, romantikou, humorom a napätím. Pribudnú nové charaktery, niekto sa ožení a niekto zas spraví comeback, iný si zas prežije peklo, avšak na konci ho nečaká nič iné, ako rozprávkový a dojemný happyend. Toto anime mi doslova nedalo spať! Keď som si uvedomil koľko je hodín, za oknom už svitalo a ja som zistil, že som pozeraním tohto masterpiecu strávil celú noc. Takto som teda pojem o čase nestratil už dávno, ale to vôbec nevadí pretože tá prebdená noc stála zato. Pochváliť treba opäť skvelé OP a EN a vlastne nieje jediná vec, ktorú by som na tomto seriály zmenil. Všetko je tak ako má byť, tak ako má Bakuman vyzerať, dokonalé! Pre mňa je to za 5/5, 10/10, 100% a jednoznačné miesto v seriálovej topke :) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve nové postavy v prvej polovici mi naozaj pili krv a trochu som sa bál, kde to celé povedie, no to by nebol Bakuman... Proste chceli človeka už od začiatku napínať... Druhá polovica však nemala chybu a záver úžasný... Zdá sa, že táto séria je už posledná, ale som rád, že si autori zobrali príklad zo sami seba a ukončili to ako masterpiece... Zo 75 časťami asi najdlhší anime seriál, aký som pozeral - dúfam, že mu tento rekord dlho vydrží - ale neľutujem ani jeden diel... 10* ()

Kingi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se najde seriál/anime, které Vás chytne natolik, že máte potřebu pouštět si epizodu za epizodou, tak je to výborné, avšak pro mě to byl i trošku problém. :) Bakuman mě zaujal natolik, že jsem všech 75 epizod (všechny 3 série) zhltl najednou, což samozřejmě znamenalo, že jsem 2 noci po sobě nespal :D I když je to šílenost, pro mě je to důkaz, jak moc je Bakuman výborné anime. * * * * * Když bych ho měl popsat jako celek, tak bych jmenoval spoustu bodů, které svědčí o jeho kvalitě, ale jelikož nechci strávit třetí noc v řadě beze spání kvůli jejich vypisováním, tak uvedu jen to, co mi zrovna blýskne hlavou. :D Jak už je zde mnohokrát uvedeno, tak je to v každém ohledu melodrama, ale melodrama takové, které opravdu umí zvýraznit své silné stránky. Máme tu sympatické postavy s jasně vyjádřenými motivacemi, které napříč všemi sériemi vyvíjí a příběh spolu s nimi. Máme tu spoustu sentimentů, včetně romantických prvků. Najdeme zde lidská dramata spousty druhů. Nechybí zde ani humor. Z pozadí tu jasně působí reálný svět, který Vás vtahuje do příběhu a umožňuje Vám pochopit jeho hloubku. Kdybych řekl, že je to bezchybné, lhal bych, ale nejsou to chyby, které by jednoho odradili, natož aby stáli za zmíňku. * * * * * 1.SÉRIE nás skvěle uvádí do příběhu. Skvěle představí postavy a nutí Vás jim fandit. Skvěle pracuje s hodnotou tvrdé práce, odhodlání, talentu a štěstí. * * * * * 2.SÉRIE ztrácí tah na branku, ale za to přináší do příběhu konflikt, chyby a problémy, které postavy překonávají a učí se z nich. Navíc pracuje s velkou porcí postav na vysoké úrovni. * * * * * 3.SÉRIE má pomalý rozjezd, díky sérii druhé, avšak poté nabírá na obrátkách a vede nás k závěru po cestě plné napětí, bez toho aby se zastavila až nás nakonec dovede k samotnému výbornému, leč velice očekávanému, konci :) ()

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série totálně skvělého anime Bakuman, která uzavírá příběh. Moc se tu nepotkáme s Miho a i vtípků s Hiramaru tu je najednou nějak méně. Poprvé tu jsou asi dva nepatrně slabší díly, ale i tak jsou stále nadprůměrně dobré. Kresba pěkná, příběh napínavý a skvělý a protože je manga ukončená, tak navíc dostaneme i rozuzlení. Pořád všem musím držet palce a užívám si jejich soupeření. Pořád mám pocit, že i já dokážu něco úžasného :) Výborně, víc takových úžasných sérií a mangy od Ashirogi Muto a snů... Pokud máte pocit, že teď potřebujete vidět hraný Bakumaní film z roku 2015, doporučuji nechat si to trochu uležet (nebo spíš hodně zapomenout), protože hned po anime vás velice pravděpodobně dost zklame. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že ve srovnání s předchozíma dvěma sériema, je tahle nejlepší a to několika různých důvodů. Začnu od konce, což je animace a hudba, kdy u animace můžu říct, že si udržela svojí super úroveň, a co se týče hudby, tak asi nejlepší, co byla, kdy přesně odpovídala daným situacím. Dále, příběh konečně nabral trochu směr v rámci negativní napínavosti, kdy tu bylo několik zvratů, které mohli mít celkem kritický vliv na dění (i když trochu zklamání, že byly až příliš pohádkově vyřešeny). Vedlejší příběhy byly super, kdy člověk nesledoval jen hlavní postavy, ale veděl, co se odehrává i u ostatních (i když trochu víc Fukudy by bylo vítaný). A samozřejmě také konečné rozuzlení a také něco spojeného s kariérou Miho (i když v ne takovým rozsahu jak bych chtěl + ten konec byl trochu odfláklý, přece jenom by si divák zasloužil po těch 75 dílech pořádnou podívanou se vším všudy, než ono shrnutí). Když to tak vezmu, tak o příběhu (tomhle anime obecně) by se dalo říct úplně to samý, co tam vytýkalo ono nakladatelství jednotlivým autorům (zase si to udrželo ono, co si divák myslí, je zobrazeno). ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si jistá, jestli mám pro Bakumana slabost nebo je to každou sérii lepší a lepší. Každopádně mi přijde, že třetí série s přehledem strčila do kapsy ty dvě předchozí. Kluci jsou stejní akorát starší, možná více tvrdohlaví. Jejich manga se zlepšuje také. (Kdo taky viděl v posledním díle, v kousku Reversi Ryuka z Death Note?) Konečně jsem se dočkala konce, který byl vtipný i dojemný. Cenu za nejotravnější postavu dostává tentokrát Nakai. Druhý opening se mi nelíbil, což je opravdu nepodstatné mínus. Naprosto geniální. A tečka. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa už príliš natiahnuté. Miho sa nadlho celkom stratila, až som pomaly zabudol o čo vlastne ide. Namiesto toho sme sledovali kopu vedľajších postáv. Ale nakoniec sa podarilo dotiahnuť príbeh do konca. Konečne :-). Smola seriálu je najmä v tom, že záver asi naozaj nikoho neprekvapí. Aj keď svojím spôsobom áno.. pretože sa nezmestil do seriálu. Pri tom všetkom očakávaní by si to zaslúžilo výraznejšiu pointu. Možno by k tomu mohol niečo povedať Hattori-san ;-). ()

Reklama

Reklama