Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ozawa Haruka, aby zachránila kamarádku, o které se domnívá, že je posedlá zlými duchy, zaklepá na dveře, které vedou za Saitó Jakumou, neomaleným mladým mužem s červeným levým okem. Nejprve je Haruka skeptická a nevěří, že by jí tento neotesanec mohl pomoci, ale jakmile Jakumo začne mluvit o její mrtvé sestře, uvěří v jeho schopnosti a požádá ho o záchranu své přítelkyně. Společně naleznou příčinu toho, proč tito duchové neopustili tento svět. Ale tohle je jenom začátek příběhu… (Zíza)

(více)

Recenze (5)

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som rozmýšľal ako to vystihnúť a nakoniec som dospel k jednoznačnému záveru. Bolo to suché. Mŕtve momenty, tiahnúce sa pasáže a dej tak vláčny, že to nikam hore nevytiahol ani koniec, hoc sám o sebe až tak úžasný nebol. Navyše seriál nezaprie určenie predlohy a môže mať aj tisíc nálepiek seinen. Podaktoré akože "zaujímavé" postavy sú bohužiaľ viac než klišé bežných kriminálok (platí zákonitosť patológ - perverzeniečo....). Ak mám seriál ako tak k niečomu prirovnať napadá ma tak trochu Ghostu Hunt, čo po dlhšom zamyslení nie je nakoniec až taká sláva, ale voči tomuto si to vedie o mnoho lepšie. Tak ťažkopádnosť deja a postáv máme za sebou. No tomuto kurzu sa nevyhne ani duchárska stránka, ktorá je skôr podriadená dejovému korpusu a na nejakom tom obzvláštnení nestavia, takže človek vie ktorá bije skôr ako sa začne aj niečo riešiť. Navyše sa to tvári nepodobne hlavnému hrdinovi, akoby duchov radšej ani nevidelo. Hudba odfláknutá, čo je škoda, pretože toto je práve ten žáner, kde sa s ňou dá vcelku dobre vyhrať. Myslím, že môžem smelo napísať "takto by to vyzerať nemalo". Ťahá sa to takmer až k podpriemeru. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jedovatý plivanec tentokrát zaměřím směrem ke scénáři, neboť jeho přetavení ve výsledný seriálový výrobek proběhlo zřejmě bez jakýchkoliv ambic, nadšení pro věc a snahy tvořit. Ten neblahý text přetéká předvídatelností, jež ovšem nepramení z logiky dění, ale žánrových klišé. Jeden příklad za všechny: záporáci likvidují z jistých důvodů mladé dívky, mají seznam vhodných kandidátek. Napadlo by vás, že se na tom indexu objeví i hlavní hrdinka a bude zachráněna v poslední chvíli? Asi napadlo, že... A takhle je to pořád! Kdyby jen to. Většina dílů předstírá propletení více dějových linií. Snaha tato nevěrohodnou křečí trpí - dvě linie se náhodně rozběhnou jiným směrem, aby se vždy a opět ukázalo, že vedou ke stejnému cíli a dojít k němu vlastně jde jen po obou zároveň. Jednoduchost dílčích zápletek tuto vadu ještě zvýrazňuje. Špatná koncepce postav již jen souzní s tím vším neštěstím: Yakumo nemá žádnou pořádnou motivaci k čekukoliv, jen ze setrvačnosti louská jeden případ za druhým a Ozawa je definována jen svou přívažkovostí k Yakumovi. Nejde mi o to, že se s nimi nejde ztotožnit - oni prostě zůstavají i přes prostor, který si uzurpují, naprosto šedě anonymní. Vidět víc než 8 dílů, možná bych ani ty slabé ** nedal. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek byl opravdu zajímavý. A slibný. Ale kam to dospělo? Do nudy. Stereotypu. Plačtivého sentimentu. Navíc mne celý příběh Haručina povaha velmi iritovala, což zážitek ze sledování také nezpříjemní. Jak to bylo cool, tak to končilo pěkně trapně. A navíc ten střed anime byl tak nudný, až jsem se bála, že anime odložím... Z tajemné zápletky se vyklubal nezajímavý kýč. Slabší 2* za začátek a občas dobrou chvilenku. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama