Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(více)

Recenze (77)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak už nám udělali telenovelu i z Pekelného pěstitele! Film zaplatila sociálka, herce najaly odbory v docích z fronty na čištění hajzlů v zaoceánských ropných tankerech, o komparz se postaralo pár plochých mexických děvek, které zrovna měly sezónní výprodej, celý děj situovali do producentova obýváku a z Pinheada je Pinass. Ričrd tu nudou hraje s NianadeLou šachy a já jen k té anotaci dodám, že ten tah na H9 byla hloupá, amatérská chyba, protože každý přece ví, že za černou věží už je jenom stůl a z takové kraviny by dostal autistický záchvat snad i jindy naprosto vyrovnaný David Navara! ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je ešte strašnejšie ako najnovšie pokračovanie Kukuričných detí. Na starých častiach sa mi vždy páčili masky, gore, príp. v niektorých častiach pekné pekelné prostredie, ale tu vlastne nebolo dokopy nič. Snaha o "štipku" povestnej brutality by sa ku koncu možno našla, ale tie masky, na to sa nedalo pozerať. Najhorší bol samozrejme Pinhead, dostával som z neho záchvaty smiechu - čím sa tváril vážnejšie, tým pôsobil komickejšie. Kulisy nestoja za nič a celé to viac pôsobí ako inscenácia (veď čo som mohol čakať za pár šupákov, že). Takže to rovno mažem a budem sa radšej tváriť, že som tento paškvil nikdy nevidel a že nikdy nevznikol. (A strelím tu zo srandy aj svoj poradovník, takže: H2, H1, H3, H4, H7, H5, H8, H6, H9 :-D) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trvá to hodinu a štvrť aj s titulkami, čo je v rámci série zrejme rekord. Dávam síce až neskutočné 2*, ale ono si ich to asi ani nezaslúži; lenže v živote som videl ešte oveľa horšie horory (viem, ťažko sa tomu verí), takže pridávam druhú hviezdu. Inak je to ale príšernosť ťažko tolerovateľná i pre fanúšikov série Hellraiser. To, že Pinheada nehrá Doug Bradley, by som vnímal ako ešte ten zanedbateľnejší problém. Vďaka smrteľne krátke minutáži sa to ale dá prežiť. Rozpočet 350 tisíc je poznať. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Revelations si nenávist fanoušků plně zaslouží. Hellraiserovská série je díky Botě už dávno mrtvá, a do toho hrobník García vždycky posral všechno, na co šáhnul (viz. jeho sequely k 30 Days of Night a Mirrors). Na tyhle snímky je potřeba nějaký budget, aby tvůrci mohli zamakat na maskách. Nestalo se a efekty i obsazení dopadly na hovno. Dalším průserem je Bradleyho absence. Nový Pinhead je totiž k smíchu. Čím déle je na plátně, tím víc sklouzávají jeho monology do trapnosti. Zkrátka moc kecá, nehledě na jeho ubohou vizáž. O dalších dvou Cenobitech netřeba dalších slov, jelikož tvůrci se nesnažili o náznak kreativity a vařili z vody. Za co teda ten bod? Zřejmě proto, že zdejší "zápletka" je mi o něco milejší, než internetoví Cenobité z Hellworldu. A taky za to, že místy jsem se vážně pobavil... jeho debilitou samozřejmě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#9 Hellraiser. OK, nový Pinhead je směšný, ale těch pár záběrů s novými cenobity nebylo zase tak marných. Sama zápletka by byla dobrá a jako kratší povídka by mohla být i velice povedená, ale... to provedení je prostě liché. Nejsem zhnusená, ani uražená, jen doufám, že další plánovaný remake bude alespoň o fous lepší. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Totálně amatérská hovnařina, která dává pečeť na pohřeb téhle série a odpad nakonec nedám jenom z respektu k panu Pinheadovi. Čím to je, že vždy tyhle slavně začínající hororový série skončí v úplných sračkách? Je to jednoduchý, když se neví, kdy se má končit, tak to zákonitě ani jinak dopadnout nemůže.10% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový Hellraiser s budgetom 300,000 USD sa inak ako poloamatérskym filmom nedá nazvať. Vďaka tomu je Revelations ťažkou interiérovou dialógovou záležitosťou, ktoré osviežia, na daný rozpočet, celkom slušné vstupy pekelníkov. Bez Douga Bradleyho však Pinhead nemá to svoje čaro a tak dopozranie ďalšieho prírasthu do série je len splnenie si povinnosti fanúšika, bez ktorého sa kľudne dá žiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

OK, jde o levný snímek natočený s minimálními náklady, mizernými herci, neděsivým Pinheadem a jednoduchým příběhem. Ale masky a triky byly solidní, což oceňuji. Stažení kůže z obličeje, háky zasekávající se do oběti, roztržené hrdlo a chladné řetězy. Jistě, nabízelo se kompletní stažení v přímém záběru či roztrhání oběti, jenže to už by byl asi zcela jiný film. Nejhorší byla kamera - laciný vizuál střídala (naštěstí jen krátce) roztřesená ručka (nikdy nepochopím, proč u FF musí kameraman mrskat kamerou, aby bylo jasné, že ji drží v ruce, byť zajistit klidný obraz není problém, a zuřivě zoomovat). Cenobiti ušli, kdyby se ještě více přitlačilo na pilu, tak bych byl spokojenější. V rámci série asi nejslabší, ale úplný odpad ne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bol som pripravený na najhoršie, takže nakoniec ma to zásadne neurazilo, i keď, pravdaže, to, kde skončila kedysi pompézna (pamätáte na Hellbound?) séria Hellraiser, je vskutku šokujúce, lebo, úprimne, tomuto tu som neveril ani len tých deklarovaných 300 tisíc. Kamera prekvapivo nie je až taký grc, ako som čakal, oveľa horšie sú herecké výkony a scenár. Ja už vlastne v týchto posledných dieloch ságy ani veľmi nebadám nejaký súvis s kanónom definovaným v prvých troch-štyroch dieloch. Od prekliatej päťky sú to všetko snové detektívky, kde hocijaký poloretard otvorí Lament Configuration a začnú sa scenáristické orgie wake-up scenes, halucinácií a lacných televíznych filtrov. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Beckett51 odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto mistrovského kousku mě napadlo, jak geniální by asi bylo natočit Scary Movie ve found-footage formátu. ()

Rominator odpad!

všechny recenze uživatele

U Dimension films se pustili do tohoto pokračování, protože by jinak na Hellraisera ztratili práva. Rozpočet filmu byl 300 000 dolarů a natočen byl za tři týdny. Ve všech ohledech se to podepsalo na kvalitách snímku (scénářem počínaje). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak po dvou amatérských filmech film zas jo ? Zcela se to nevyvedlo, při krátké stopáži jsem to dnes přežil, ale přesto je to ostuda série (ne, že by tato série byla zázrak, přesto první dva díly super, pak už se to začalo zužovat k horšímu). Odpad nechci dát, příběh ušel, i nějaká ta krev a tak no. Velice slabé a i amatérské. Takže hodnotím jen na 15% = * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo otevře magickou kostku skončí na márách. To nebrali na zřetel dva tak trochu rebelští mladíci věčně nespokojení se svým životem, kteří se rozjeli trochu si užít do Mexika kde v jednom baru byli podarováni podivným homeless týpkem právě zmíněnou kostkou. Netrvalo dlouho, kdy ji jeden z nich otevřel a beze stopy zmizel. Jeho kamarád se po čase vrátil domů kde byli už oba oplakáváni svými rodiči a přítelkyní jednoho z mladíků. Tady v rodném hnízdě se teprve začne to pravé peklo na zemi. Pinhead si přijde pro to co mu patří. Pinhead se svými cenobity okupuje televizní obrazovky a potažmo filmová plátna už pěknou řádku let. Poprvé se však v roli Pinheada objevuje Stephan Collins Smith a nikoliv Doug Bradley, který o roli ztratil zájem. A jsem rád, že už tady nahraje, protože naprosto vyměknul a předchozí díly byly akorát tak na zamávání, sbohem a šáteček. Mě hlavně zajímala příběhová inovace, protože série Hellraiser se s gore nepáře, ale příběhově strhne jen ojediněle. Tenhle díl to je pěkná pekelná jízda v porn style. Změna je život aneb to sérii pomůže v jejím novém nastartování, a není vůbec na škodu, že film jde na dvd. Ukojení hororových fans konečně probíhá ve stylu, kdy se vraždí pro něco, respektive pro někoho, a vedle moderních hororových trendů se tady částečně potkáme i s found-footage. Málo známé herecké obsazení je překvapivě super. Mladíci byli cool a pohledná blondýnka Tracey Fairaway byla jednou ze stěžejních postav příběhu, který se s ničím nemaže. Krvavý steak zase zachutnal, ztráty na životech se od posledních dílů opět zvedly, ale počet obětí nepřevýšil číslo z "šílené" trojky Hellraisera, který tento díl stylově připomíná asi nejvíc. Je však přehledněji a záživněji natočený a Victor García je horrorman jak má být. Pochopitelně se to tady hemží samými odpady, ale víte co, nechte si svoje artové filmy (zde už předem po domluvě mezi místní elitou dotlačeny do červených čísel, která by se přece nikdy na takovýhle "hnusácký" horor nepodívala) a já si nechám svého "undergroundového" Hellraiser: Revelations. Vivat novátorské pojetí série. 100% ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Poté, co Bota poslal celou sérii totálně do hajzlu, jsem od Gracíi žádný zázrak nečekal... Když jsem se dozvěděl, že natočení filmu stálo jen 300 000 dolarů (za to dneska nenatočíte ani reklamu na trencle) a že Bradley byl v roli Pinheada nahrazen víceméně neznámým Collinsem, jsem tak nějak tušil, že půjde o průser a že více než odpad nedám... No, trochu jsem se zmýlil... Ono je to ještě horší... Mnohem horší... Takže asi takhle... O příběhu se nebudeme vůbec bavit, je stejně nepodstatný a debilní jako v předešlých dvou dílech, což jsem čekal... Triky a gore záběry jsou zcela amatérské, ale to jsem taky čekal, co bychom taky za ty prachy chtěli, že? Geniální soundrack z prvního dílu je už jen dávnou (a krásnou) vzpomínkou, ale co už, člověk od deváteho dílu nemůže čekat tolik, jako od prvního (zejména když jde o jeden z nejlepších 5-ti hororů všech dob)... Ale co totálně nasere je Pinhead (že pozdravuje Freddy)... Ten se stal v Collinsově podání směšnou karikaturou sebe sama a já se přistihl, že u scén ve kterých se objevuje, se buď hystericky směju nebo pláču... Prostě García dokázal z tohoto zrůdného zvratku udělat nejhorší díl série (ano, je to k nevíře, ale jde to) a potvrdil tak, že po nástupu Dimensionu je Hellraiser nejzkurvenější série všech dob... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, čekal jsem špatný film ale co mě vážně dosžralo byl ten fracek Nico, takovýhleho kryplíka bych zabil hned. Film se soustředí na pohled z kamery(found footage) a pak klasicky jako film ale moc mu nejde ani jedno, kde jsou scény jakoby z kamery tak se sice něco děje ale levnost snímku to neuvěřitelně kazí, navíc roztřepanost je strašně na škodu. No a klasické scény jsou na tom ještě hůř protože nedokážou vůbec ničím zaujmout. Vlastně co bych jediné vyzdvihl na týhle blbosti je krev a nějaké to gore, s tím se moc nešetřilo, ale co by jste u Hellraisera čekaly že? Výměna Pinheada je vidět a dost kazí film, tenhle Pinhead je takovej obtloustlej a ty zářivé zuby jsou jako pěst na oko(Pinhead a krásný čistý zuby?). Ale azse na druhou stranu mohl Pinhead dopadnout daleko hůř, takže zas tak moc si nestěžuju. Ostatní Cenobiti nebyly špatní a maskéři se aspoň vyznali. Film trvá něco kolem 75 minut a při tom mi přijde že prakticky každá scéna je strašně natahovaná a naprosto zbytečně. Třeba konec byl strašně roztáhlej a měl jsem co dělat abych to neposunul, navíc ty dialogy od toho Nica byly strašně trapný. A to věřte že kecal na konci skoro jenom on. Victor Garcia mi nijak nevadil. Jeho filmy jsem zkoukával bez problémů, ale tady klesl. Jako filmu tomu dávám odpad, ale za to gore a za masky Cenobitů dávám slabé 2*. Ale bylo to jen o špičku Pinheadova hřebíku. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ono se to ze začátku nezdá jako taková katastrofa odpovídající 20% na csfd, ale čím dál to jde, tím horší to je. Rozpočet prý byl 300000 dolarů a předpokládám, že nejvíc padlo na pronájem vilky na kopci, část na těch pár herců, co si o plat říct můžou, zbytek byl catering na grilovačku ve vilce (protože proč si aspoň neudělat párty, když už nic) a na vykrmení pinheada. To je pravděpodobně důvodem, proč už nezbylo na herce hlavních rolí a tak někde na pláži naverbovali párek dudebros, co tam zrovna byli na prázdninách, s nabídkou honoráře v podobě piv a svačin z cateringu. Jinak si prostě nedovedu vysvětlit dva nejhorší herce v dějinách lidstva, takže prostě budem předpokládat, že to jednoduše nebyli herci a ani nevěděli, že doopravdy hrajou ve filmu. Každopádně i tak to byla blbost, která se stávala s každou minutou nesmyslnější, aby to nakonec byla momentka z běžného pracovního dne firmy Cenobit & syn s pantátou Pinheadem, co nám po těch letech trošku přibral a tak mu musel vypomáhat malej Pinďa junior. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poté co se Gary J. Tunnicliffe mihl jako jeden z Cenobitů v mnohými neoblíbeném osmém díle této série, začal spřádat plány na další pokračovaní. Dlouhých šest let se nic nedělo a pro většinu fanoušků už byla tato série dávno mrtvá. Drtivá většina má stejně v oblibě jen první dva díly a Rick Bota se pro ně stal úhlavním nepřítelem číslo jedna. Společnost Dimension Films se však nikdy nevzdala svých plánů, vyrýžovat ještě nějaké ty peníze z kdysi oblíbené značky (Hellraiser) a tak se jim podařilo ukecat dalšího zoufalce, který usedl do režisérského křesla. Co na tom, že dostal k dispozici jen směšných 300 000 dolarů a hlavní hvězda Doug Bradley odmítl účinkovat v tomto filmu. Nejen že se mu nelíbil samotný scénář (příběh), ale honorář, který mu byl nabídnut, byl směšný. Jakoby tušil velký průser už dávno dopředu, než byl tento film vůbec dotočen. A vskutku nebyl daleko od pravdy. Devítka je naprosto otřesná a to téměř po všech stránkách. Pokud jste až dosud pochybovali o tom, který díl této série je ten nejhorší, tak tady máte jasného vítěze! Již při prvních záběrech jsem se doslova otřepal, při představě že by snad celý film měl být natočen jako Found footage. Což se posléze nepotvrdilo, ale o moc lépe to stejně nevypadalo. Celý štáb s režisérem, herci i samotným scénáristou si sami nejspíš prošli nějakou pořádnou divokou párty, protože jinak si nedokážu pořádně vysvětlit jejich finální produkt. Ano, objevilo se tu několik zajímavých scén a krvavých momentů – což je taky jediný důvod proč tomu nevlepím rovnou odpad, ale jinak to byla vážně slabota. Kamera se pořád neuvěřitelně třepala, většina herců předvedla otřesné výkony a amatérismus z toho smrděl na sto honů. Devátý díl tak sklouzl do těžkého podprůměru a od úplné žumpy ho zachránilo jen několik povedených scén a menší dávka brutality. Jinak to byla hodně slabá a naprosto zbytečná podívaná. 20% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hu, ono to nebylo vůbec tak špatné, jak jsem očekával. Minimálně příběhem to bylo vcelku slušné, možná proto, že to tolik šilhalo po prvním Hellraiserovi. Nesrat tolik na scénář, mít to lepší masky, více peněz, vyhranější herce a skutečného Pinheada, byla by to slušná npodívaná. Ono tedy je fakt, že náhražkový Pinhead se snažil, ale po několika předchozích dílech, kde se jen mihnul doslova na pár vteřin, je mu zase dopřáno tolik místa, prostoru a slova a hraje ho někdo jiný, než jste zvyklí a ještě v hodně levné masce, tak to docela nasere. Obzvláště, když je Pinhead vaše nejoblíbenější horrorová postava. Proč tenhle díl vznikl je docela otázkou. A patrně na ní existuje několik různých variant odpovědí. Nejpřijatelnější je ta, že si studio chtělo uchovat práva na název a postavu a tak rychle něco spíchlo, aby mu nepropadly. Asi nejdůležitější co je třeba vyřknout je: Mohlo to dopadnout mnohem hůře. ()

Reklama

Reklama