Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(více)

Recenze (77)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poté co se Gary J. Tunnicliffe mihl jako jeden z Cenobitů v mnohými neoblíbeném osmém díle této série, začal spřádat plány na další pokračovaní. Dlouhých šest let se nic nedělo a pro většinu fanoušků už byla tato série dávno mrtvá. Drtivá většina má stejně v oblibě jen první dva díly a Rick Bota se pro ně stal úhlavním nepřítelem číslo jedna. Společnost Dimension Films se však nikdy nevzdala svých plánů, vyrýžovat ještě nějaké ty peníze z kdysi oblíbené značky (Hellraiser) a tak se jim podařilo ukecat dalšího zoufalce, který usedl do režisérského křesla. Co na tom, že dostal k dispozici jen směšných 300 000 dolarů a hlavní hvězda Doug Bradley odmítl účinkovat v tomto filmu. Nejen že se mu nelíbil samotný scénář (příběh), ale honorář, který mu byl nabídnut, byl směšný. Jakoby tušil velký průser už dávno dopředu, než byl tento film vůbec dotočen. A vskutku nebyl daleko od pravdy. Devítka je naprosto otřesná a to téměř po všech stránkách. Pokud jste až dosud pochybovali o tom, který díl této série je ten nejhorší, tak tady máte jasného vítěze! Již při prvních záběrech jsem se doslova otřepal, při představě že by snad celý film měl být natočen jako Found footage. Což se posléze nepotvrdilo, ale o moc lépe to stejně nevypadalo. Celý štáb s režisérem, herci i samotným scénáristou si sami nejspíš prošli nějakou pořádnou divokou párty, protože jinak si nedokážu pořádně vysvětlit jejich finální produkt. Ano, objevilo se tu několik zajímavých scén a krvavých momentů – což je taky jediný důvod proč tomu nevlepím rovnou odpad, ale jinak to byla vážně slabota. Kamera se pořád neuvěřitelně třepala, většina herců předvedla otřesné výkony a amatérismus z toho smrděl na sto honů. Devátý díl tak sklouzl do těžkého podprůměru a od úplné žumpy ho zachránilo jen několik povedených scén a menší dávka brutality. Jinak to byla hodně slabá a naprosto zbytečná podívaná. 20% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový Hellraiser s budgetom 300,000 USD sa inak ako poloamatérskym filmom nedá nazvať. Vďaka tomu je Revelations ťažkou interiérovou dialógovou záležitosťou, ktoré osviežia, na daný rozpočet, celkom slušné vstupy pekelníkov. Bez Douga Bradleyho však Pinhead nemá to svoje čaro a tak dopozranie ďalšieho prírasthu do série je len splnenie si povinnosti fanúšika, bez ktorého sa kľudne dá žiť. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Momentálne ´´vyvrcholenie´´, ale bez ejakulácie. Čiže iba bolesť a utrpenie. Divácke. Preobsadenie Pinheada je najväčším problémom filmu. Aj keby ste na tú prdelatú tváričku toho herca nadžabali 20 kilogramov make-upu, stále bude vyzerať ako pedofilný strýko, ktorý si pri svojich chúťkach potrpí na železiarske pomôcky. Dajte prosím pokoj tejto sérii. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Když se v hororu, při pohledu na hlavního záporáka, neubráníte smíchu, víte, že je něco špatně. Hellraiser: Revelations je rychlokvaška, vzniklá jen proto, aby studio dostálo svým smluvním závazkům a nepřišlo o práva na značku Hellraiser. A podle toho, to taky vypadá. Za 300 tisíc toho moc nepořídíte a režisér Garcia se snažil zuby nehty, aby z tak mizivého rozpočtu, něco vydupal. Těžko mu nadávat za výsledek, když mu studio svým rozpočtem hodilo pod nohy takový klacek, na kterém by si rozbil držku každý. To všechno by se ale dalo zapomenout, kdyby hrál Pinheada Doug Bradley a né obtloustlý idiot z ochotnického kroužku. Pohled na nového Pinheada, diváky nevyděsí. Spíš budou přemýšlet, jestli pod tím kostýmem není Steven Seagal, nebo že mají Cenobiti asi dobrou závodní jídelnu. Prostě i fanoušek Hellraisera, v doma udělaným kostýmu, by vypadal líp. Má ten film vůbec nějaké klady? No, někteří z těch herců nejsou tak hrozní a scenárista a tvůrce gore efektů v jednom, Gary J. Tunnicliffe, měl pár docela dobrých nápadů . A pokud stál film opravdu jen 300 tisíc, nevypadá po vizuální stránce tak zle. To je ale asi tak vše. Tenhle film prostě neměl nikdy vzniknout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#9 Hellraiser. OK, nový Pinhead je směšný, ale těch pár záběrů s novými cenobity nebylo zase tak marných. Sama zápletka by byla dobrá a jako kratší povídka by mohla být i velice povedená, ale... to provedení je prostě liché. Nejsem zhnusená, ani uražená, jen doufám, že další plánovaný remake bude alespoň o fous lepší. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)
  • Doug Bradley, který ztvárnil Pinheada ve všech předchozích dílech filmové série, byl s nabídkou na roli osloven i tentokrát. Dlouho však váhal, scénář mu připadal nedokončený a nakonec roli definitivně odmítl kvůli nízké odměně, kterou přirovnal k „ceně lednice“. (gogos)

Reklama

Reklama