Reklama

Reklama

Objevování Peru

(TV film)
  • Itálie Discovering Peru
Itálie, 2008, 2x52 min

Obsahy(1)

Na celém světě se v průběhu dějin rodily a zase zanikaly nejrůznější civilizace. Jejich konec nastal někdy z neznámých důvodů, jindy je vyhladili krutí dobyvatelé. Jejich pozůstatky jsou však dodnes hodny obdivu. Umístění i uspořádání je fascinující ukázkou mistrovství stavitelů. Dokázali vytvořit z kamene úžasné stavby gigantických rozměrů. Jsou tak důmyslné, že by jejich realizace byla obtížná i dnes. Za takovými magickými místy se ve dvoudílném filmu vydali jeho tvůrci do Peru. Tyto oblasti se zkoumají už dlouhá léta. Naše poznatky však zůstávají někdy mlhavé, jindy zas překvapivé a nevysvětlitelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o pradávné civilizaci v Peru, jejich zvycích, stavbách a tajemství s nimi spojených. Jeden z těch zajímavějších dokumentů o Peru. 80% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurečně jeden z nejlepších historických/archeologických dokumentů zaměřených na nevyřešené záhady Inků a jiných civilizací z Peru. Velice objektivní informace a z těch, které nebyly doložené nedělali žádné závěry (narozdíl od dokumentárního cyklu Vypravy za zahadami). Oba díly tohoto Italského dokumentu jsou výborné a nezbývá mě nic jiného než doporučit. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý dokument obsahující spoustu zajímavostí i úplně nových informací. Otázka je, jak jsou na tom italští kolegové se seriózností, neboť o řadě infromací, v dokumentu publikovaných, by se dalo dalekosáhle polemizovat. Na každý pád se na dokument moc dobře kouká. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl vyzdvihnout něco, co se mi na tomto dokumentu líbilo nejvíc, tak to bude to, že se vyvaroval jakýchkoliv teorií. Poskytoval seriózní informace a nepouštěl se do žádných nepodložených spekulací, i když by se to kolikrát nabízelo. Ne. Italové to natočili profesionálně a je jen na divákovi jaký závěr si udělá, dokument mu totiž žádný nevnucuje. Což je super..! =) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný televizní dokument je informačně přínosný. Doporučuji ho nejen do výuky zeměpisu, ale spíše jako okrajovou zajímavost. ()

Reklama

Reklama