Reklama

Reklama

Legenda o sudu

(studentský film)
  • angličtina Barrel of Imagination
Mysteriózní / Historický / Experimentální / Krátkometrážní
Česko, 2010, 18 min

Obsahy(1)

Surrealistická dobová koláž o sudu, milencích, lovci a jednom osudovém souboji. Film, který může znamenat mnoho anebo také nic. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Technicky neskutečně skvostně a efektně natočené velké a hluboké něco, ale jelikož jsi nejsem jistej co to to něco je, nebudu o tom takticky mluvit, protože vlastně jakákoliv možnost vysvětlení důležitosti jednotlivých obrazů a scén pro celek může být pravdivá, včetně variant "Odhalili jsme pointu vesmíru a do obrazu jsme zakódovali telefonní číslo na Buddhu, Ježíše a Muhamada " a " Jednou jsme se ožrali a vymysleli tohle a teď se hrozně smějeme tomu, jak se cinefilové snaží najít v tom celém smysl. " Každopádně jsou tu vidět peníze a hlavně talent, navíc jsou jednotlivé obrazy zábavné (až na trochu infantilní scénu s bobrem) a zajišťují hvězdičku navíc. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

samoúčelné, eklektické, vykradačské, pseudoumělecké, kýčovité, debilní...a nejvíc mě na tom dráždí, jak pracné a organizačně náročné to muselo být a kolik peněz se v tom muselo utopit...proč za tím vším cítím F.A.Brabce ? ()

TOi 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že autoři mají talent, jen nechápu proč ho utápí v tak nezajímavém a nudném filmu. Radši bych viděl srozumitelně odvyprávěný příběh s jasnou pointou. Nějakou opravdovou filmařinu a ne tohle asi "umění". ()

Bane 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší autorův film a jeden z nejlepších ne studentských, ale krátkometrážních filmů, které jsem doposud viděl. Režisérův talent dokládá naprosto jasně jedna věc: na to, jak dokonale absurdní nápady film nese (a já mám absurdity rád), je naprosto přehledně zpracovaný. Jak chcete vizualizovat čistě slovní, lingvistické hříčky bez toho, abyste užili byť jen jediného slova doprovodem? Kozy a bobr, všechna čest. Krásná atmosféra a chtěl bych to vidět jako celovečerák, zcela vážně. Bunuel a Jodorowsky mají důstojného nástupce. ()

Pilířek 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě bohužel sousled fotografií, z nichž na některých pozoruji zajímavý, či vtipný nápad, ale jinak mě i celek nechává naprosto chladným. Naopak, dost mě štve, že celou dobu pozorujeme jemnou propojenost všech fragmentů a čekáme, že ty nesmysly dosáhnou nějakého odpodstatnění, nebo rozuzlení. Prostě něčeho! A ono nic. Bohužel z mé strany neplatí, že Nesmysl X Nesmysl = Smysl. Ale zase lepší než pojišťovnou štěstí do oka :) ()

Reklama

Reklama