Reklama

Reklama

Tommaso je nejmladším synem jedné kantonské početné a tradiční rodiny z jihu Itálie, která se již od 60. let zabývá výrobou těstovin. Na cestě domů z Říma, kde studuje literaturu a kde žije se svým přítelem, se Tommaso rozhodne říci rodičům pravdu o své sexuální orientaci. Ale když je konečně připraven před ně předstoupit, jeho starší bratr Antonio mu překazí všechny jeho plány. Neřízené střely jsou zábavnou, povznášející a dojemnou komedií ‚al dente'. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Italské, rodinné, pohodové, evropské, nové. Prostě zase trochu kinematografická změna v podobě evropského filmu. Typická italská mnohočlená rodina, kde každý něco tají nebo má nějaký problém. Nechce se mi rozepisovat, prostě pohoda film, který je sice trochu smutnější nebo vážnější, každopádně parta "gay kámošů" ve filmu exceluje. ..tak snad nám ta Itálie vyjde příští léto.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* i tento druhý zkouknutý film od tureckého režiséra zabývajícíse gay tématikou se mi docela líbil. Jde o citlivě vybalancovanou komedii s příjemným a přesvědčivým hereckým obsazením. V obou je cítit zvláštní atmosféra a i provedením je mi sympatický. Příběh začíná originálně a překvapivě, ale nastavenou laťku neudržuje bohužel až do konce, i když i tak to stačí na vysoké hodnocení. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci, s maximálnym citom a empatiou podaný príbeh plný láskavého humoru a úprimnej drámy, to všetko okorenené talianskym temperamentom. Je v tom jednoznačne cítiť prvky autobiografie autora, o to väčší dôraz je kladený na charaktery, postavy a psychológiu. Veľmi príjemné a nečakané prekvapenie... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Jistě velmi dobrý film, recenzí je tady dost, ale např. film Allacciate le cinture stejného režiséra mě více oslovil, zřejmě jsem měl to štěstí, na rozdíl od starších recenzí, vidět první právě zmíněný film. Ze začátku mi tam neseděla postava Alby a stále jsem na něco čekal, co nedokážu definovat a nedočkal se. Doporučuji snímek ale i těm málo z ostatních, kteří film ještě neviděli … 7777 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

S lehkostí příjemných francouzských potřeštěných komedií nám Turek Ozpetek servíruje ryze italskou laskominu, která bravurně kombinuje všelijaké vymazlené chutě a tak pořádná pizza plus několik skleniček vína u projekce nemusí být vůbec na škodu. Konverzačka, vztahovka, která sice v druhé části mírně ztrácí dech, přesto mi variace na italskou Ptačí klec dobře padla. Často se můžeme setkat s nálepou, že Ozpetek je homosexuál a jeho filmy jsou o homosexuálech, ale ono to nelze takto zjednodušit, protože on točí filmy o lásce, vztazích, o běžných situacích, které se dějí a člověk se s nimi musí nějak popasovat. Prostě život. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach na juhu Talianska v okolí miest Lecce a Gallipoli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama