Reklama

Reklama

Jiřina Prekopová – Jsem tu pro lásku

  • Česko Mámo, táto, obejmi mě

Po čtyři roky pracovali autoři filmu s Jiřinou Prekopovou na filmu, který věrně mapuje všechny důležité momenty neuvěřitelně plodného života známé česko-německé psycholožky a dětské terapeutky. Film začíná záběry terapie pevným objetím, která po částech probíhá celým snímkem a představuje Jiřinu Prekopovou při činnosti, která ji proslavila a je jí nejvlastnější – citlivé asistenci matce a otci s dítětem, jež jim pomáhá ke znovunalezení vztahu důvěry a porozumění. Film nás zavede také do přednáškových sálů, kde Jiřina Prekopová spolu s Jaroslavem Šturmou zasvěcuje nadšené posluchače do své terapeutické metody, k Bodamskému jezeru, kde žije v krásném městečku Lindau, k jejímu rodnému domu v Prostějově nebo do slunné Itálie, kam také jezdí přednášet. Tento film je jedinečným portrétem, který nemá zapotřebí vnějších komentářů nebo „voice over“ - stačí, když nechává mluvit své protagonisty: Jiřinu Prekopovou a ty, s nimiž pracuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

ElisD 

všechny recenze uživatele

Surový (nemyslím krutý, ale naturalistický) dokument o jedné kontroverzní psychoterapeutické metodě, která však má hlavu a patu a zavedla ji vážená psycholožka ne nějaký cvok. Zajímavé nahlédnutí do metody, o které když člověk ví jen z doslechu, působí důvěryhodně jako Aštar šeran. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Četl jsem od Prokopové například Malého tyrana a teorie této milé dámy je zajímavá. Znám člověka v dětství autistu, u kterého metodu obětí jeho rodiče když byl malý úspěšně používali. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Láska se nevnucuje. Láskou se nedusí. Terapie pevného obětí není vědecky ověřena. Tahle paní je sice strašně milá, ale některé její názory (např. na autismus a jeho genezi) jsou na pováženou. Dokument působí spíše jako oslavný monument a nikoliv seriozní práce. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tak zas Evropa objevila Ameriku (Afriku) díky Prekopové---pa-rá-da---.... Za metodu ***** za dokument*** Ra rušivou a překrývající muziku se zlobím :-) ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo velmi zvláštní, kdybych před tím nečetla něco o terapii objetím (velmi "láskyplně" se o tomto zmiňoval třeba Zbyněk Vybíral v Lidových novinách), myslím si, že jdu na dokument o nějaké sektě. Matky, které nalehávají na děti a myslí si, že jim pomáhají. Terapeutka, která přiznává, že se kdysi asi mýlila, když napsala, že pokud dítě kousne matku, má mu kusanec vrátit (Panebože, kde to jsme???), objímání s Kalouskem a největší třešíňka na dortu ukončování terapeutického výcviku - nebo spíš krásná ukázka pseudonáboženského rituálu? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama