Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně přesně nevím, za jakým účelem byl tento film stvořen... Chtěli autoři poukázat na rizikové povolání, které popisují? Nebo mírumilovnost či naopak krvelačnost bílých žraloků? Já vážně nevím. Ale co mi asi nejvíce vrtá hlavou je zdější hodnocení!! 44% (09/2012). Není to trochu málo? H. Berry je nádherná ženská a asi ještě dlouho bude. Příběh si nehraje na nic, čím by nebyl. Přijde mi to naopak hodně reálné. Obyčejní lidé s neobyčejným zaměstnáním. Objeví se prachatý blbec a chce víc, než na co má... Nehody se stávají a tato byla úplně normální. Žádné velké hrdinství, žádné nelogické chování. Nádherné záběry žraloků a nebylo jich málo. Mně se tento film líbil. Ano, nejsou tam výbuchy, litry krve a závěrečný, hodinu dlouhý, boj o přežití. A to je na tom asi to nejlepší. Dobře zpracovaný příběh s dobrými záběry a krásnou H. Berry. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Hodne lidi to tady zminuje, ale ja se musim ptat taky. Ja nemam tucha, co chtel autor rici. Komu jsme meli fandit, proc jsme resili pribeh nejakeho anglickeho magora, ktereho nikdo nezajimal?! Plno otazek tohoto typu me napada, ze me az frustruje absence vsech odpovedi. Nic, co by pro me, jakozto fanda zralocich thrilleru, tady neni. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné thrillery odehrávající se na vodě či přímo pod vodou mi nikdy nebyli proti srsti a zvláště když se lehce otírají i o hororový žánr. Dark Tide sice není čistokrevný shark horor, ale to by ani tolik nevadilo. Mnohem horší je však fakt, že většina děje se točí okolo dramatických dialogů, které začnou být za krátko doslova ubíjející. Místo aby si divák mohl užít jednu nervy drásající akční scénu za druhou, je nucen poslouchat zdlouhavé hádky mezi jednotlivými postavami a tohle byl hlavní kámen úrazu, proč se tento film nikdy nedočkal a ani nedočká velké divácké přízně. John Stockwell sice v době natáčení nebyl žádný zelenáč a už mi dvakrát dokázal, že natočit atmosférický film (i horor) umí, ale to by musel mít po ruce kvalitnější scénář. Podmořské záběry byli pěkné (o tom žádná), dokonce i prostředí bylo nádherné a takoví tučňáci /lachtani – nádhera, ale já očekával přece jenom trochu ponuřejší film. Co z toho že Halle Berry byla v bikinách k sežrání, když mi to spíše připadalo, že si společně se svým nastávajícím manželem Martinezem vyrazili na dovolenou (na které by počali své dítě a léčili si své mindráky), než že sleduju film se žraloky. Ti se zde objevili jen na začátku filmu a poté až v poslední zhruba dvacetiminutovce. Což byla pěkná bída, vezmeme-li v potaz, že se do pořádné akce dostali jen minimálně. Trocha krve a uhryznutá noha – to jako mělo být všechno? Navíc zde úřadoval chaotický střih, který byl nepřehledný jako sviňa a ještě k tomu se vše důležité odehrálo v přítmí – takže divák vlastně vidí pěkné kulové. Jsem vážně zklamán, protože očekávání bylo mnohem větší. Jedinými důvody proč tomu dám vůbec nějaké ty body, jsou Halle Berry a ty záběry na zvířata a okolní krajinu. Po hororové stránce fakt bída. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som to oveľa horšie po tých recenziách, ale nakoniec ma to bavilo. Nie je to zbytočne akčne a ani digitálne, ale drží si to skôr reálny ton a aj žraloky sú reálne natočene (až na pár útokov). Príbeh v pohode, postavy aj herci fajn, akurát by to chcelo trošku väčšie tempo lebo uprostred sa moc toho nedeje, no záverečná pol hodinka je super. Budem plávať proti prúdu. Ja som spokojný. 65% - 3* ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento filmek určitě nesedne každému, protože to není klasický film o žraloku zabijákovi, jak asi hodně lidí očekává. Zde je spíše více dokumentárních záběrů z podvodní říše, chování žraloků a odvážných lidí, kteří se nebojí mezi nimi plavat bez klece. Řekl bych, že milovníky žraloků to bude určitě skvělý počin. Mě se filmek líbil a za mě 75% :) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama