Reklama

Reklama

Borgia

(seriál)
TV spot
Francie / Německo / Česko / Itálie, (2011–2014), 32 h 56 min (Minutáž: 52 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hrají:

Mark Ryder, John Doman, Isolda Dychauk, Art Malik, Diarmuid Noyes, Adam Mišík, Miroslav Táborský, Marek Vašut, Karel Dobrý, Jiří Ornest, Jiří Mádl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Rodrigo Borgia - jeden z nejbohatších mužů usedl na papežský trůn. Nemělo to vliv jak na jeho uvolněný způsob života, tak na síť intrik a vražedných úkladů.  Bylo to v období Da Vinciho a Michelangela, osvícených tvořivostí s jedinečným intelektuálním úspěchem. Ale byl to také věk Machiavelliho, nekontrolovatelného bezpráví, nepřetržité války a nevyslovitelné zkaženosti. V srdci světa byl Vatikán, který rozhodoval o konfliktech mezi královstvím a říší. A ve středu Vatikánu byl muž, jehož pátrání po moci bylo, jako kdyby hledal hlavní cenu. Byl to muž, jehož jméno se stalo synonymem bezohledností, a na jehož panování jako papeže se bude vzpomínat jako na největší neslavné kapitoly z dějin katolické církve, Rodrigo Borgia. Jeho čtyři děti, Juan, nejstarší, pyšný, líný, bezohledný sexuální dravec, Cesare, mladý muž, rozpolcen mezi vírou, která nebyla jeho povoláním, a jeho temným násilným charakterem, Lucrezia, mladá dívka , která objevuje tajemství ženské moci, a Goffredo, nevinné dítě, které je ve středu své kruté rodiny. Borgia je v jednu chvíli dramatický dokument, který zaznamenává vzestup k síle tohoto katalánského kardinála a jeho klanu, který se bude snažit vytvořit dynastii, jež by vládla celému světu, ale především je to kotel plný intrik, násilí, vražd, chtíče, politiky, víry, incestu, zrady a vykoupení. Tento příběh je zajímavý a poučný stejně jako věk, ve kterém se odehrává. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele tahit k tomuto seriálu (1)

Borgia (2011) 

Je zřejmé, že životní dráha papeže Alexandra VI., se výrazně míjela s upřímností křesťanského života. Nechci jít do detailů seriálu, ale možná tomu chyběla trochu výraznější dějová linie. I přes to všechno mě to zaujalo. Co říci víc? Nakolik se podařilo co nejvěrněji vypodobnit obraz historických faktů, posuďte sami. Co si o tom myslím já není moc podstatné. Zlo bylo, je a bude v lidech, nikoli ve víře. Pouze můj skromný názor, nic víc. ()

Reklama

Reklama