Reklama

Reklama

Jak se vede, sousede?

(pořad)
Talk-show / Rodinný
Česko, 2010, 40 min

Obsahy(1)

Centrum publicistiky a dokumentu Televizního studia Ostrava připravilo cyklus o lidech, kteří jsou nabiti energií, perou se s osudem, srší elánem, daří se jim vymýšlet stále něco nového a na otázku v názvu pořadu: „Jak se vede, sousede?" bez váhání odpoví: „Dobře, skvěle, výborně!" aniž by to byla póza či přetvářka. Jejich příklady pak mohou být inspirací pro ty, kteří ještě nenašli recept na spokojený život a častěji spíš propadají skepsi či nedůvěře v budoucnost.
Nový pořad kombinující zábavnou talk show a publicistické medailonky moderuje Pavel Nový. Jeho tvůrci se vypravili do celé republiky, aby natočili příběhy obyčejných lidí, kteří přinášejí pozitivní, vlídné a zábavné sdělení o tom, že se dá život žít i v této složité době naplno, smysluplně a někdy i zábavně.
V každém díle se objeví tři příběhy zajímavých lidí. Mezi svými sousedy v místě, kde bydlí, platí za ty, kteří svým působením obohacují život svých bližních a vnášejí do všední každodennosti řadu nových impulsů. Hlavní aktéři každého minipříběhu budou poté hosty Pavla Nového ve studiu a v publiku budou i jejich příbuzní, známí či sousedé. Hosté nás pak pošlou za dalšími podobnými nadšenci či pábiteli, neboť tito lidé o sobě většinou vzájemně dobře vědí. Hosté také nabídnou předtočenou pohlednici z místa, odkud pocházejí a kam by rádi pozvali kohokoliv z televizních diváků. Dozvíme se tak, na co jsou tihle obyčejně neobyčejní lidé ve svém regionu pyšní a co určitě stojí za to navštívit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl a nepřišlo mi to něják špatné. Jistě, Pavel Nový to občas trochu přeháněl, ale to je normální. Bylo dobré ho zase po dlouhé době vidět. Myslím že se k podobnému pořadu hodí. Co se týče tématu, je jistě zajímavé. Taky se rád podívám co kdo kde vymyslel apod. Např. ten člověk co vymyslel goaligo, nebo jak se to jmenovalo, byl celkem zajímavý. I ta hra samotná... ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tvůrci měli snahu ukázat v televizi několik svébytných lidí - vašich sousedů - či jejich svébytné koníčky a zájmy. Přesto se nemůžu ubránit pocitu nudy a občasného znechucení nad důchodcovskou povahou pořadu. Pavel Nový to moderuje tak špatně, že škrtám vše, co jsem o něm kdy napsal dobrého. Nemám však co škrtat. Vlastně jsem o něm nic dobrého nikdy nenapsal. Býval ale vtipnější. To si přiznejme. Tečka za všemi těmi bizardními osudy lidí je, že dotyčnému přehrají nějakou idiotskou ukázku se starého českého filmu. No, tomu říkám show na úrovni. Ten závěr vás vystřelí ze sedačky ke stropu, že ho hlavou prorazíte k sousedům a v poslední smrtelné křeči zahalekáte: "Jak se vejde, sousede?" ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

"Maminka říkala, že by mi to slušelo, i kdybych měl na hlavě hovno." Tolik jedna (možná ne přesná, ale co už) citace z nového úžo žůžo pořadu, který se ČT1 rozhodla nasadit do úterního hlavního vysílacího času. Ke zmíněné citaci si přidejte pár veselých dvojsmyslů o kozách (bílých, černých, půjčovaných, o spaní s nimi a mezi nimi... ) plus další podobné taškařice trapnější než vtipy o blondýnkách, Pepíčkovi a scénky Petra Novotného... A "Jak se vede, sousede" je tu. Booože. Pavle Nový, jdi se bodnout. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Slabé. Nudné. Svojim konceptom už dávno zastaralé. Naviac Pavel Nový, ktorý sa podujal robiť moderátora tejto relácie, sa tam vôbec nehodí a svoju úlohu nezvláda. Verím tomu, že tento projekt verejnoprávnej Českej Televízie nebude mať dlhé trvanie a po pár častiach bude stiahnutý z vysielania. Ja, ako nespojný divák, ho už teraz zaraďujem medzi zmršené tituly s označením odpad! ()

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

obyčejně nedávám odpad! po 10min, ale budiž tato výjimka o to větším odrazením pro ostatní... - - - edit: druhá šance trvala o pár minut méně a dopadla (odpad!la) stejně... ()

Bohemák odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad je prvotřídní příležitostí pro opravdové burany, kteří se nedostali do pořadů "Neváhej a toč" a "Pošta pro tebe", aby se Mařce, co bydlí přes náves, předvedli v telce. Ani nadprůměrně sympatický moderátor Pavel Nový tenhle formát moc nevylepší. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pavel Nový už má svůj věk a když k tomu připočtu jeho nemoc, kvůli které byl dlouho v nemocnici, a která se na něm velmi podepsala, není pohled na něj, jak moderuje kterýkoli pořad příliš povzbudivý. ()

REP_ReZeNT odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté zoufalství. Horšího moderátora jsem snad ještě nikdy neslyšel a při každém zvolání "Jak se máte sousede" mi vstávaly vlasy hrůzou. Zastaralé, nudné, nezajímavé a ani se špetkou humoru, pokus o Show Jana Krause. Takhle se ale rozhodně show nedělá. Možná v Česku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mimo časovou realitu....možná kdysi kdesi, ale v roce 2010?!?!?! Snad se slituje několik důchodců nemajíc čím zabýt volný čas před pravidelnou procházkou v parku, ale jinak pořad předem odsouzený k zániku. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu přijít s něčím novým (a s Novým), ale tudy cesta nevede. 40 nudných, šablonovitých minut, ve kterých se pár lidí chce předvést před národem. A dostat tričko s logem televize grátis, asi. Nechápu, proč se na talkshow s "vyjimečnými" lidmi muselo nabalit tolik trapných zbytečností jako jsou motta a odměny z televizního archívu... do toho všeho ještě (jinak sympatický) Nový jednou za čas zařve "Jak se vede, sousede?" ()

Vault_13

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem celé. Náhodou jsem to chytnul, když jsem ráno zapnul TV. Ale když sousedka-kouzelnice dávala Novému do kalhot provaz a on na to: "Aby se to jako pomnožilo, jó?", tak jsem měl dost.)) ()

maarr odpad!

všechny recenze uživatele

To je hrůza, kterou umocňuje to, že ji nevysílá nějaká komerční stanice ale bohužel veřejnoprávní televize. Na tohle dáváme peníze. Tohle je tak dementní pořad, že se to jen tak nevidí... ()

Sireth odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy když jde o nějaký trash, tak já musím být u toho. Už ukázka v reklamách čt to potvrzovala. Pavla Nového pro tento typ naprosto unikátního pořadu museli jistě dlouze vybírat, aby svými vtipnýmy hláškami zachraňoval co se dalo. REALITA JE VŠAK ÚPLNĚ JINÁ! Snad bych dal i jednu hvězdičku, kdyby vybrali nějakého jiného moderátora! Jistě po celou dobu trvání dílu jsem se smál, ale z jiného důvodu než bylo nejspíše původně zamýšleno. Bylo naprosto k popukání sledovat reakce "rozesmívačů", jak v zadních řadách, tak třeba hned za moderátorem. Jestli to tak půjde dál budou si muset vypůjčit nahraný smích z nějakého sitcomu... ()

Reklama

Reklama