Reklama

Reklama

Manželé Bennetovi se rozhodnou prožít vánoční svátky v nově vybudovaném luxusním středisku na pobřeží Thajska spolu se svými třemi syny. Otec Henry přemýšlí o tom, že by mohl ztratit práci, starší syn Lucas už má dost dozoru nad svými malými bratry, matka Maria má zase panický strach z létání a chtěla by se vrátit k práci lékařky. Dva dny po Štědrém dnu zcela bez varování jihovýchodní pobřeží Asie zasáhne vlna tsunami. Neskutečný živel se silou obřích rozměrů smete vše, co mu přijde do cesty, a rozdělí i prchající Bennetovi. Ačkoliv všichni členové rodiny přežijí, vyhráno zdaleka nemají, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla je skoro nemožné. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ani nabombený eye-candy biják, ani zbytečně rozdrobené emoce made in Spain, ale z obojího to tahá to dobré. Už v prvních záběrech je cítit, že Bayona má talent, načež akční pasáž s tsunami smete diváka stejně jako hlavní filmové protagonisty svým dechberoucím vizuálem a nekompromisní autenticitou/přehledností. Prostřední a závěrečná pátrací část už je trochu slabší jak scénářem, tak tempařsky, ale pořád to drží ty velké emoce které jsou tam potřeba a neklouže to díky schopné řezisérské stoličce do sentimentu a když, tak jen okrajově a to se dá ustát. Naomi Watts je nejlepší herečka současnosti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bayona = ďábel. Po prvních seznamovacích minutách na nás vytasí nejlepší katastrofickou scénu včech dob. Divák je tak odsouzen do role nebohého statisty, kdy musí jen trpně koukat jak Tsunami demoluje nebohou Naomi Watts. Bohužel jsem netušil že to nejhorší teprve příjde.... Nebudu samozřejmě nic více prozrazovat, ke konci jsem si samozřejmě blbec nechal kapesníky bůhvíkde a slzy nešlo zadržet. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočený kýč. Bayona natočil po technické stránce téměř dokonalé dílo, ve kterém je plno intenzivních momentů, zvukových vychytávek a naštěstí se nešetří také brutálnějšími výjevy, u kterých vám nebude moc dobře. Herecky je to také parádní a nejvíce zaujme talentovaný Tom Holland. Tohle děcko má budoucnost. Bohužel scénář filmu je jedno velké klišé a některé scény i přes úpornou Bayonovu snahu byly až skoro směšné a ke konci už se na ty emoce a sentiment tlačilo tak moc, až už to bylo otravné. Lépe ale Bayona o svém nesmírném talentu už přesvědčit nemohl. Jen ten scénář by to příště chtělo lepší.70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sergio G. Sanchez | Hudba: Fernando Velazquez | Produkcia: Alvaro Augustin, Belen Atienza, Enrique Lopez Lavigne | Distribúcia: Warner Bros (Spain), Summit Entertainment (US) | Štúdio: Apaches Entertainment, Telecinco Cinema | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 172,477,293 $ || Ťažko nedotiahnutý film s obrovským potenciálom. Najväčšia prírodná katastrofa 21. storočia dostala slušnú filmovú podobu, ale napriek tomu, že je výprava na vysokej úrovni, možnosti zfilmovania samotnej ničivej sily vĺn nebola využitá. Rodinná zápletka (jediná!) je chabou dejovou štruktúrou pre celovečerňák, a tak sa režisér utápa v spomalených záberoch v každej druhej scéne. Dodať trochu viac záberov o ničení vody, rozšíriť dej rôznymi príbehmi ľudí, a mohol to bych katastrofický epos desaťročia. Takto len šumienka s citrónovou príchuťou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"V srdci věci nikdy nekončí." Říká se, že pokud nám něco pronikne hluboko do srdce a dostane se to až do jeho rudých sametových záhybů, pak to tam s námi zůstane po celý život. Může to být místo, osoba, nebo i tahle tragická událost. Zkrátka cokoliv. Všechno se to pak v těch tajných zákoutích propojí, zůstane to tam napořád a přizpůsobí se rytmu vašeho srdce. A já věřím tomu, že pro rodinu, která tuhle tragédii zažila, tyto věci v srdci nikdy neskončí i když by si to určitě velmi přáli. - Jestliže tohle byl pouze film, tak už si vůbec nedovedu představit realitu a myslím, že vlastně ani nechci. I tak mě to citově dost rozhodilo a slz v některých situacích nebylo zrovna málo. Po trikové a herecké stránce nemám jedinou připomínku, jen bych asi vyzdvihla naprosto přesvědčivý výkon neznámého, mladého Toma Hollanda v roli Lucase. Ke konci jsem cítila přece jen trochu větší tlak na naší citovou schránku, než bylo nutné, ale i tak to byl velmi silný zážitek. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (32)

  • Veľká časť štábu, vrátane režiséra, spisovateľa, vedúceho produkcie, kameramana, skladateľa a strihača, spoločne pracovala predtým na inom filme, a to Sirotinec (2007). (Arsenal83)
  • Severoamerické tržby byly 19 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 198,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Bayona vyslyší netvora

Bayona vyslyší netvora

20.04.2014

Juan Antonio Bayona by se s trochou nadsázky dal označit za španělského Stevena Spielberga. Mladý hitmaker hororovým Sirotčincem i katastrofickým Nic nás nerozdělí trhal domácí rekordy návštěvnosti,… (více)

Reklama

Reklama